Dodaj do ulubionych

kolczyk w pepku

19.04.07, 22:39
kolczyka w pepku zrobilam sobie praktycznie rowny rok temu ( za tydzien mija
rok) i do tej pory ropieje mi a czasami nawet leci mi z pepka krew.
mam "banana", jak zmienialam na inne bylo gorzej, zostalam przy nim spowrotem
i nie wiem co mam robic. od czasu do czasu boli mnie.
jak mozna to zagoic? prosze o pomoc
Obserwuj wątek
    • brejzaga1 Re: kolczyk w pepku 19.04.07, 22:59
      strasznie dlugo ci ropieje,,masz ze stali chirurgicznej?(najlepsza) u mnie
      bylo ok ,niestosowalam zadnych masci tylko przemywalam woda przegotow z sola
      morska,a po 2 tyg pojechalam na wakcje nad baltyk i po kapielach i sladu nie
      bylo,sprawdz na sobie ,jezeli nie pomoze zastosuj masc z antybiotykiem ,zapytaj
      lekarza albo kosmetyczki ,ktora wyk piersing ,one znaja nazwy,jezeli i to nie
      pomoze niestey bedziesz musiala go wyjacsad(((czasem tak sie zdarzasad((
    • miszkolc1 Re: kolczyk w pepku 19.04.07, 23:24
      biegnij jaknajszybciej do dermatologa!!!!!!!!!!!!!
    • ziuta111 Re: kolczyk w pepku 19.04.07, 23:29
      Zrób sobie kolczyki jeszcze w nosie, brodzie, policzku, na tyłku, wardze
      sromowej... itd, itd i znowu pytaj na forum, bo tu sami cudotwórcy lepsi od
      lekarzy smile))
      Zmykaj do przychodni, stara jesteś a zachowujesz się jakbys miała 12 lat!!!
    • nglka Re: kolczyk w pepku 20.04.07, 00:59
      Pez 2 tygodnie nie moczyłam pępka (najłatwiej było sobie nakleić na czas kąpieli
      folię wkół gazika, na pępek). Po 2 tygodniach myłam prez 2 tygodnie, 2x dziennie
      mydłem glicerynowym przeciwbakteryjnym (koniecznie glicerynowe mi zalecano).
      Następnie smarowałam neomycyną.

Po miesiącu wszystko było pięknie i ładnie.
    • Gość: gosc Re: kolczyk w pepku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 04:33
      no, niezle, naprawde nieźle
      rok chodzisz z babrzącym się paskudztwem? czekasz na zakażenie całego organizmu?
      • Gość: Goga Re: kolczyk w pepku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.07, 07:44
        witam,
        mialam podobna sytuacje, zmajoma kosmetyczka poleciła mi maść Tribiotic, maść gojąca rany z antybiotykiem, mi pomogło,
        mam nadzieje ze Tobie tez pomoze
        pozdrawiam
        Gosia
    • the_kami Re: kolczyk w pepku 20.04.07, 09:26
      Tribiotic, maść propolisowa albo maść borna.
      • 3xmama Re: kolczyk w pepku 20.04.07, 09:28
        Skoro przez rok się nie goi, to ja bym wyjęła....
        • Gość: mloda Re: kolczyk w pepku IP: 62.231.40.* 20.04.07, 14:44
          chodz tylko w spodniach/ spodnicach ktore tego nie dotykaja, czyli w
          biodorowkach. nie nos rajtek ktore by dotykaly tego miejsca gumka i np.
          wchodzily pod kolczyk.
          poza tym, maksymalna higiena, 2x dziennie myj i nakladaj masc tribiotic. mnie
          sie tez dlugo nie goilo, wazne zeby niczym nie zahaczac.
    • Gość: Izabela Re: kolczyk w pepku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 22:45
      Od roku?!
      Kuzynka miała bardzo podobny problem, pozwoliła by dziurka się zagoiła, a
      później zrobiła sobie to raz jeszcze i teraz jest w porządku.
      Albo kosmetyczka popełniła błąd, albo po prostu nie powinnaś mieć kolczyka i tyle.
      • Gość: k. Re: kolczyk w pepku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 23:16
        Ja byłam głupia i teraz płace za błędy młodości wink Goił mi się przez jakies 5,6
        miesięcy, dość długo ale pozniej będąc w ciąży musiałam się go pozbyć. Niestety
        zarosło mi i pozostała bardzo brzydka blizna przez rozciągnięcie skóry na
        brzuchu. Teraz chciałabym pozbyc sie tej cholernej blizny i nie wiem czy to
        wogle jest możliwe sad(( Odradzam kolczykowanie pepka, bez kolczyka też jest
        ładny wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka