noovaa 20.04.07, 12:45 Możecie polecić jakieś delikatne tabletki uspokajające ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lila1974 Re: Leki uspokajające,,,, 20.04.07, 12:48 Jeśli obawiasz się stresu związanego z egzaminem, pracą ... czegoś co sie da ustalić w czasie, to rzeczywiście środki uspokajające mogą pomóc. Jesli natomiast jesteś osobą podminowaną i wybuchasz nieoczekiwanie to lepiej udaj się do psychiatry i z nim dobierz środek, który będzie dla Ciebie najlepszy. Może się okazać, ze masz np. jakąś nerwicę i wówczas przydaloby się wpłynąć na uklad nerwowy jako taki, a nie łagodzić skutki jego pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
onika27 Re: Leki uspokajające,,,, 20.04.07, 12:50 w aptece popros o ziolowe tabletki uspokajajace maja niebieską zakretke nie maja nazwy jako takiej pisze na nich właśnie tabletki uspokajajace delikatne i działają Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Leki uspokajające,,,, 20.04.07, 12:49 Bez recepty to chyba tylko ziołowe. Jeśli chcesz mieć szybszy efekt - niech lekarz Ci jakies przepisze. Z dostępnych bez recepty - może być Persen, Bellergot (ale jest chyba na receptę). Zresztą pójdź do apteki - polecą Ci coś. Albo tabletki, albo syrop (ale syropy są bardzo niesmaczne Odpowiedz Link Zgłoś
noovaa Re: Leki uspokajające,,,, 20.04.07, 12:54 Nie zależy mi na smaku tylko na tym zeby moja córka nie widziała jak płacze... Odpowiedz Link Zgłoś
maniusza Re: Leki uspokajające,,,, 20.04.07, 13:14 hmmm to najpierw przemyśl co można zrobić by usunąć powód do łez.. a ze środków - ja wypróbowałam persen Odpowiedz Link Zgłoś
noovaa Re: Leki uspokajające,,,, 20.04.07, 13:18 Wyproadzic sie od rodziny i mieszkac na swoim.. na co w tej chwili mnie nie stac. Odpowiedz Link Zgłoś
oxygen100 Re: Leki uspokajające,,,, 20.04.07, 13:14 melisa, nervosol, nervomix, relanium, hydroxizinum, Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Leki uspokajające,,,, 20.04.07, 13:22 Polecam pramolan - działa delikatnie, ale skutecznie poprawia nastrój, odpręża a jednocześnie nie powoduje senności, można po zażyciu prowadzić auto. Jest na receptę. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Leki uspokajające,,,, 20.04.07, 13:55 Pramolan - oj, chyba to mocny lek. Nie wolno po nim prowadzić samochodów. Nie mówiąc już o możliwości uzależnienia. Brałam kiedyś przez miesiąc. Później lekarz przepisał już coś innego, bo Pramolan uzaleznia. Odpowiedz Link Zgłoś
loganmylove Re: Leki uspokajające,,,, 20.04.07, 14:52 Absolutnie po Pramolanie nie można prowadzić samochodu! Skąd ten pomysł, że to słąby środek? To lek stosowany min u starszych ludzi z demencją. Ze słabych ziołowych srodków nieźle sprawdza się Persen ale warunkiem ewentualnej skuteczności jest regularne przyjmowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Leki uspokajające,,,, 20.04.07, 14:57 I jak dlugo zamierzasz brać srodki na uspokojenie - przecież mieszkanie z rodzina to raczej dłuzsza impreza. Zaszkodzisz sobie biorąc długo nawet lekkie leki. Bardzo współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
ania.wrob Re: Leki uspokajające,,,, 20.04.07, 14:57 Pramolanu nie polecam, ja po nim chodziłam jak naćpana, strasznie chciało mi się spać, ale być może nie na każdego działa tak samo. Obecnie biorę na kłopoty ze snem lek o nazwie trittico, jest to lekki lek antydepresyjny, uspokajający i dobry na kłopoty ze snem. Nie trzeba go brać regularnie i nie uzależnia. Ale jest na receptę, mi przepisał go psychiatra. Może udaj się do takiego lekarza, to żadem wstyd i on dobierze Ci jakiś dobry lek. Odpowiedz Link Zgłoś