IP: *.acn.waw.pl 29.04.07, 15:05
hej dziewczyny,
moja infekcja pecherza powoli przenosi sie na pochwe uncertain przyszlo mi do glowy,
czy to przypadkiem nie jest chlamydia... Wizyte u gina mam dopiero 4.06
<SIC!>, ale sprobuje jutro cos wykombinowac<@$)%*$)^)@$^&@)$&!!! dlugi
weekend>. Mam poki co pytanie, czy cytologia moze wykazac zakazenie
chlamydiami? I czy do zakazenia moglo dojsc pomimo stosowania prezerwatyw? Co
moze zlagodzic swedzenie i pieczenie sromu? help...
Obserwuj wątek
    • Gość: malutka Re: chlamydia IP: *.pool.einsundeins.de 29.04.07, 16:37
      a skąd wiesz że to wlaśnie to ,a nie np.grzybica?Ja nigdy tego nie miałam ale
      przy grzybicy właśnie swędzi i piecze.Może spróbuj Clotrimazolum *bez
      recepty,jeśli pomoże to znaczy że masz grzybice.Na twoim miejscu nie czekałabym
      tak długo z ta wizytą u gina,bo będzie jeszcze gorzej a sama maść i tak tylko
      to złagodzi,Ja bym poszła przywatnie albo zadzwoniła i powiedziała,że nie
      możesz już tego wytrzymać i normalnie funkcjonować!!!!Co oni nie mogą przyjąć w
      jakiś nagłych przypadkach?
      • Gość: !-! Re: chlamydia IP: *.chello.pl 29.04.07, 19:06
        Myślisz,że jak ginekolog zajrzy ci do pochwy w czerwcu to powie,że masz chlamydię?
        Nie leczyłas zapalenia pęcherza to masz za swoje, infekcja roznosi się coraz
        szerzej. Jak chcesz się przekonać czy masz to świństwo to zrób wymaz z pochwy na
        chlamydię i z gotowym wynikiem idz do lekarza. Zrób to odpłatnie i jak najszybciej.
        • Gość: Meg Re: chlamydia IP: *.acn.waw.pl 29.04.07, 19:32
          nie mam za swoje - zapalenie pęcherza wyleczyłam antybiotykiem!! i nie
          powiedziałam że bedę czekać do czerwca, więc bez złośliwych komentarzy proszę!!
          to takie typowe, nie pomóc, ale dopieprzyćuncertain
          • Gość: kas Re: chlamydia IP: *.acn.waw.pl 30.04.07, 08:03
            Według mnie to grzybica, tym bardziej, że miałaś kurację antybiotykową, a wiadomo, że antybiotyki wyjaławiają organizm, w tym środowisko pochwy. Radzę iść do lekarza, a na złagodzenie świądu rzeczywiście clotrimazol. Możesz robić sobie irygację z tantuum rosy, bardzo pomagają. Przydałoby się też zrobić kurację Lactovaginalem i zakwasić florę bakteryjną w tamtych okolicach. Pozdrawiam i nadal polecam wizytę u lekarza.
    • Gość: nika Re: chlamydia IP: *.crowley.pl 30.04.07, 16:17
      To może byc chlamydia,ale oczywiście nie musi.Zykłe badanie cytologiczne nie
      wykaze ,czy jesteś zarazona tą bakterią. Musisz wykonać specjalne badnie w
      kierunku chlamydii.W labolatorium na pewno wszytko Ci wyjaśnią.
    • dariakow Re: chlamydia 01.05.07, 09:46
      witam
      nie czekaj na wizytę u ginekologa tylko idź do lekarza rodzinnego, skoro
      niewyleczone zapalenie pęcherza to niech ci zapisze antybiotyk Cipronex w dawce
      500 mg ( ok 8 zł) , oraz lek przeciwgrzybiczny Flucofast w dawce 150mg (
      jednorazowo to się stosuje) ok 3 zł i myślę że w ciągu kilku dni masz wyleczone.
      do tego też żeby zakwasić ph pochwy Lactovaginal
      pzdr.
    • justy1 Re: chlamydia 01.05.07, 09:53
    • Gość: justy Re: chlamydia IP: *.chello.pl 01.05.07, 09:54
      teoretycznie możesz sobie zrobić domowy test na chlamydię, zamiasta czekać do
      czerwca. ale najrozsądniej byłoby pójść do lekarza rodzinnego.
      • Gość: nosek Re: chlamydia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 14:08
        O, to jest coś takiego w aptekach? czy wyniki są wiarygodne?
        • Gość: Anielka Re: chlamydia IP: *.media4.pl 01.05.07, 21:55
          Witaj!
          Raczej jest to zakażenie grzybiczne, skoro swędzi i piecze. Chlamydia przebiega
          zazwyczaj bezobjawowo, dlatego tylko badanie w labolatorium może ją potwierdzic.
          Cos na ten temat wiemsmile
          Aby sobie troszkę ulżyć, kup tantum rosa i irygator do płukania pochwy.
          Tymczasowo pomoże, tzn. ulży w cierpieniu. Oczywiście nie obejdzie się bez
          wizyty u ginekologa.

Powodzenia życzęsmile
          Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka