83kimi 29.04.07, 22:17 Czy można zajść w ciążę w 1 dzień cyklu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Aga Re: :::::::)))))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 14:26 Bez komentarza....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miminka Re: :::::::)))))))))) IP: *.e-wro.net.pl 02.05.07, 21:51 Jeśli to jest kometarz na moją odpowiedź to idź dziewczyno się douczyć bo nie wiesz co piszesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: :::::::)))))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 12:47 Uderz w stół, a nożyce się odezwą......Ogólnie do tego wątku tak napisałam. UCZĘ SIĘ, UCZĘ SIĘ - nawet blisko tego tematu jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
83kimi Re: 1 dzień cyklu 29.04.07, 22:31 Ale żeby tak się stało - cykl musi być chyba bardzo krótki? Odpowiedz Link Zgłoś
fabiankaa Re: 1 dzień cyklu 29.04.07, 22:34 tak. A nie jestes w stanie przewidziec, ile bedzie trwal ten cykl. I musisz byc pewna ze to okres, a nie krwawienie owulacyjne. Zawsze mnie dziwilo, dlaczego baby wola seks podczas okresu, zamiast zadbac chocby o prezerwatywe.... Odpowiedz Link Zgłoś
83kimi Re: 1 dzień cyklu 29.04.07, 22:37 Jeżeli się miało już owulację, to chyba niemożliwe, aby mieć jeszcze jedną? Odpowiedz Link Zgłoś
83kimi Re: 1 dzień cyklu 29.04.07, 22:39 ~Mialam przez kilka dni śluz płodny + lekkie kłucie jajników. A w ostanich dniach PMS. Odpowiedz Link Zgłoś
fabiankaa Re: 1 dzień cyklu 29.04.07, 22:41 ok. WIec to okres.. ale nie jestes w stanie przewidziec, ile potrwa ten cykl. Odpowiedz Link Zgłoś
83kimi Re: 1 dzień cyklu 29.04.07, 22:46 Tak, masz rację. Ale chyba zajście w ciążę w 1 dniu cyklu jest baaaaardzo rzadkie? Słyszałam, że przyjmuje się, iż 2 pierwsze dni cyklu są zawsze niepłodne, natomiast 3 dzień może już być płodny... Odpowiedz Link Zgłoś
fabiankaa Re: 1 dzień cyklu 29.04.07, 22:48 Dziewczyno, jak chcesz - kochaj sie nawet w 10 dzien!!!! Ale PO CO ryzykowac? Do tego seks bez zabezpieczenia podczas okresu nie jest zbyt zdrowy i zwieksza ryzyko infekcji u kobiety! Nie lepiej poczekac do konca mioesiaczki i kupic prezerwatywy? one nie gryza!!! Odpowiedz Link Zgłoś
83kimi Re: 1 dzień cyklu 29.04.07, 22:52 Oczywiście, że nie gryzą. Nie prosiłam o komenatarze, czy dobrze się kochac w 1 dzień okresu czy nie - tylko jakie jest prawdopodobieństwo zajścia w ciążę w 1 dzień cyklu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Re: może jeszcze ktoś się wypowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 18:28 Prawdopodobieństwo jest bardzo małe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !1 Re: może jeszcze ktoś się wypowie? IP: *.tpnet.pl 30.04.07, 18:33 ale jest! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kimi Re: może jeszcze ktoś się wypowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 19:27 Jakie? Jak krótki musi być cykl, by zajść w ciążę w 1 dzień okresu i czy musi wtedy pojawić się śluz płodny? Jak stwierdzić, czy ma się śluz płodny podczas okresu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrrr Re: może jeszcze ktoś się wypowie? IP: *.tpnet.pl 30.04.07, 19:34 nikt ci nie powie, jakie jest prawdopodobienstwo. I sluzu plodnego nie rozpoznasz podczas okresu. On nie musi wystapic w pochwie - wystarczy, zeby byl na szyjce macicy! uparlas sie na ten seks 1-go dnia cyklu.. po jaka cholere???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kimi Re: może jeszcze ktoś się wypowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 21:25 To moja sprawa. Jestem dorosła i mogę się kochać każdego dnia cyklu - z zabezpieczeniem lub bez. Mam też prawo do tego, by interesować się npr i jestem ciekawa jak jest z seksem podczas okresu, gdyż słyszałam kiedys o badaniach, które stwierdziły, że zajście w ciążę podczas 2 pierwszych dni cyklu jest niemożliwe, natomiast odnotowano kilka przypadków zajścia w 3 dzień. I interesują mnie opinie osób, które mają rzetelną wiedzę na ten temat, najlepiej popartą odesłaniem do jakis linków lub książek. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: może jeszcze ktoś się wypowie? 02.05.07, 05:18 Nie słyszałam o zadnych badaniach, które stwierdzałyby, że nie mozna zajść w ciążę kochając się 1 dnia cyklu - jeśli spotkam się z naukowo potwierdzoną tezą (przy okazji poczytam na jakiej podstawie można to stwierdzić) - wówczas będę mogła z czystym sumieniem stwierdzić, że nie można. Jednak na razie pozostnę przy tezie, że można. 1. Owulacja nie musi wystąpić 1 dc a wystarczy, że faza od owu do miesiączki wynosi u Ciebie 16 dni a owulacja wystąpi dajmy na to - w 5 dc. To daje cykl długości ok 21 dni. 2. Plemniki nie tylko 4 dni potrafią w dobrym sluzie przeczekać, bywało, że dłużej. Silny plemnik pochodzący od zdrowego mężczyzny w wysoko płodnym śluzie szyjkowym jest w stanie przeżyć do 7 dni. 3. To, że krew miesięczna nie zaszkodzi plemnikom to już wiemy, bo niejedna zaszła kochając się w 4 czy 5 dc podczas trwajcej jeszcze miesiączki (są takie, co krwawi przez 7-8 dni). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kimi Re: może jeszcze ktoś się wypowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 15:45 W 4 czy 5 dniu to na pewno można zajść, natomiast właśnie ciekawe jak to jest z 1 dniem... Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: może jeszcze ktoś się wypowie? 02.05.07, 17:13 No więc skoro owu może wystąpić 4 dc to co za problem, by plemniki 3 dni poczekały? jeśi od razu pojawia się śluz szyjkowy wysokiej płodności, to dla plemników to bułka z masłem. Odpowiedz Link Zgłoś
tedesca1 Re: może jeszcze ktoś się wypowie? 01.05.07, 12:23 hm ja się zastanawiam, bo podczas okresu krew wypływa mi hm tak jakby ze śluzem.. wyglada to tak jakbym miała właśnie śluz podczas okresu, zastanawia mnie to.. Odpowiedz Link Zgłoś
3mama3 Re: może jeszcze ktoś się wypowie? 02.05.07, 10:36 W pierwszym dniu cyklu, czyli w pierwszym dniu miesiączki, zajście w ciążę nie jest możliwe. Warunek: wiesz na 100%, że to jest miesiączka a nie krwawienie śródcykliczne (inaczej śródkrwawienie) występujące właśnie w dniach owulacji. Pewność możesz mieć, jeśli prowadzisz obserwacje swojego cyklu i wiesz, że krwawienie poprzedziła faza wyższej temperatury, wtedy to na pewno jest miesiączka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kimi Re: 1 dzień cyklu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 16:21 A kto mówi, że się kochałam w 1 dzień okresu??? Może w ogóle żyje a abstynencji seksualnej? Odpowiedz Link Zgłoś