Dodaj do ulubionych

I feel like crap :o( alergia

04.05.07, 13:24
Nigdy w zyciu nie mialam alergii na pylki, ale teraz chyba mam... zatoki mi
rozsadza, jestem spiaca [to pewnie od antyhistaminy] i w ogole wszystko do
d...py.... jak wy alergicy zyjecie??? wspolczuje wam...naprawde!
Obserwuj wątek
    • ibulka Re: I feel like crap :o( alergia 04.05.07, 13:44
      Zyrtec, Alertec - codziennie tabletka.
      żadnych silniejszych środków na razie nie potrzebuję, ale nie mogę otworzyć okna
      w sezonie pylenia topoli, bo umieram na katar, a raczej wodospad z nosa, i na
      zapuchnięte, swędzące powieki.

koszmar.
      wiem co czujesz.
      kiss
    • abi3 Re: I feel like crap :o( alergia 04.05.07, 13:56
      Co prawda sama nie mam alergii, ale jak patrzę na mojego 3-letniego syna, to aż
      serce mi ściska.Biedak od 3 tygodni kaszle niesamowicie, z noska woda mu się leje.
      Na początku myślałam,że to przeziębienie....ale jak to
      "przeziębienie"utrzymywało się 2 tygodnie poszłam do lekarza. Okazało się,że
      alergia:szczekający kaszel, woda z noska. Od tygodnia jesteśmy na kuracji
      antyalergicznej, ale szczerze mówiąc, niewiele to dało. Dziś po caluśkiej
      przekaszlanej nocy, poszłam do lekarza po raz wtóry...Lekarz powiedział mi,że
      kaszel to dobry objaw alergii, w ten sposób organizm "oczyszcza" się z pylków,
      nałykanych na dworze. Dodał,że powinniśmy nauczyć się z tym żyć....Jestem w
      szoku,bo moje dziecko było do tej pory okazem zdrowia pod każdym względem.
      Żadnych skaz bialkowych,żadnych nietolerancji na pokarmy, tudzież inne....
      Ale czego ja chciałam od życia? Sama mam alergię, tyle że skórną, więc mój syn
      miał 50 % że też będzie alergikiem. No i jest......
      P.S Lekarz powiedział,że może sie tak zdarzyć,że za rok o tej porze może nie być
      żadnej alergii, a może również się objawić w inny sposób. Ciekawe....
    • chipsi Re: I feel like crap :o( alergia 04.05.07, 14:00
      Jak zaszłam w ciążę to mi przeszło. Fajny sposób nie? tongue_out
      Teraz znowu mnie męczy alergia ale czasem mi miło jak wszyscy wkoło starają się
      mi ulżyć i pytają co mogą np. dać do sałatki smile
      • semijo Re: I feel like crap :o( alergia 04.05.07, 14:04
        No wlaśnie od wczoraj mnie zlapalo. Katar, ból zatok, psikanie itp. Czy ktoś
        wie co teraz może pylić? Kiedyś robilam testy ale nic mi nie wyszlo. Bylaby to
        dla mnie jakaś wskazówka. NA razie pomaga wapno i zyrtec. Pozdrawiam wszystkie
        kichającesmile
        • bi_scotti Re: I feel like crap :o( alergia 04.05.07, 14:27
          Przez lata bralam szczepionke przed sezonem i przez jakies 6-7 kolejnych wiosen
          pomagala az przestala sad Podobnie ze wszystkimi Reactinami i innymi srodkami
          over the counter. Pomagaja czasem jeden sezon, czasem nawet nie tyle, potem nie
          pomagaja wcale. Poza tym jesli sie ma sklonnosc do alergii, a taka sklonnosc
          moze sie pojawic lub ujawnic w kazdym wieku!, istnieje zawsze niebezpieczenstwo
          "zamiany" w miare bezpiecznej do zycia alergii objawiajacej sie katarem i
          watery-eyes na wybitnie niebezpieczna alergie powodujaca puchniecie gardla,
          jezyka itp. Tak wiec po latach prob i bledow doszlam do wniosku, ze ze
          smarkaniem i lzami raz czy dwa razy roku (ja najbardziej cierpie jesienia gdy
          leca liscie z drzew, szczegolnie gdy jest sucha jesien; wiosna cierpie znacznie
          mniej choc tez zyje od jednej paczki Kleenex do nastepnej)to ja moge jakos zyc.
          Pije duzo wody, wlasciwie zadnych innych plynow, biore prysznic tak czesto jak
          moge i myje twarz woda jak najczesciej w ciagu dnia (zero makijazu, bo szkoda
          zachodu). Te zabiegi nie lecza ale pomagaja przetrwac, daja ulge - szczegolnie
          zmywanie twarzy. Staram sie tez unikac spacerow po parkach czy przesiadywania na
          backyard - lepszym rozwiazaniem dla mnie sa wszelkie spacery wzdluz wody -
          jeziora czy rzeki. No i zawsze czekam na deszcz - sloneczna pogoda mnie meczy
          (mozna tez miec uczulenie na slonce!), deszczowe weekendy to moje favourites
          smile)) Jak czegos nie mozna zmienic, nalezy to polubic smile
        • abi3 Re: I feel like crap :o( alergia 04.05.07, 14:29
          Podobno teraz najbardziej wredna jest lipa i bez...
          • chipsi Re: I feel like crap :o( alergia 04.05.07, 14:39
            bez lipy ;P
    • zuzia412 Re: I feel like crap :o( alergia 04.05.07, 14:47
      No to chyba do nas dołączyłaś...
      Idzie z tym żyć. Ja już od 10 lat co roku biorę szczepionki (10 injekcji
      zimą). Dzięki nim mogę normalnie żyć. A poza tym, choć dzięki szczepionkom
      rzadko, tableki jak jest potrzeba. Dla mnie najgorsze jest to uczucie, jakbym
      zaraz miała się rozchorować - dziwne drapanie w gardle, ospałość. Kiedyś mogłam
      się legnąć w łóżku i mówić że fatalnie się dziś czuję. Ale teraz mała dwulatka
      biega po domu i nie ma bata - mamusia chcąc nie chcąc musi się zebrać w sobie.
      • joasiiik25 Re: I feel like crap :o( alergia 04.05.07, 14:52
        Podejrzewalam u siebie alergie na pylki z racji tego,ze moj syn jest alergikiem
        i zrobilam sobie testy skorne i ...nic nie wyszlo
        od wczoraj mam dziwna wysypke (takie drobne czerwone-swedzace krosteczki)-
        placy,brzuch,ramiona,uda itp i za cholerke nie dojde od czego to!!!!!

do lekarza tez nie poslzam bo szkoda mi czasusmile
        • mijaczek Re: I feel like crap :o( alergia 04.05.07, 15:01
          najbardziej wkurza mnie drapanie i swedzenie w gardle... niby poczatek jakiejs
          infekcji, ale nigdy tak sie nie czulam, wiec dlatego podejrzewam alergie... ech...
          • joasiiik25 Re: I feel like crap :o( alergia 04.05.07, 15:04
            nie wiem czy to typowy objaw alergiczny smile
            przy alergi wziewnej nie ma sie "zaczerwionego gardla"
            moze to infekcja?
            • faustine Re: I feel like crap :o( alergia 04.05.07, 16:19
              A czy samo kichanie ( potężne i seriami) też jest objawem alergii ? Trwa to już
              od dwóch miesięcy sad
              Rozumiem że w ciąży nic na to poradzic nie można?
              Pozdrawiam!
    • edytkus Re: I feel like crap :o( alergia 04.05.07, 16:49
      dzieki za watek Mijaczek, nie moglam dojsc dlaczego mam problem z gardlem a mojej corce leci Niagra z
      nosa, calkiem zapomnialam wink ze tez mamy lekka alergie i sezon sie zaczal. Oh moj biedny maz, ten to
      dopiero zacznie cierpiec sad
      • mijaczek Re: I feel like crap :o( alergia 04.05.07, 17:18
        moja najlepsza przyjaciolka meczy sie z alergia polowe zycia... ma dostep do
        wszystkich mozliwych farmaceutykow, wiec przetestowala co mogla, a i tak
        cierpi...dla niej najgorsze jest....swedzace podniebienie...
        • bi_scotti Re: I feel like crap :o( alergia 04.05.07, 17:57
          mijaczek napisała:

> moja najlepsza przyjaciolka meczy sie z alergia polowe zycia... ma dostep do
          > wszystkich mozliwych farmaceutykow, wiec przetestowala co mogla, a i tak
          > cierpi...dla niej najgorsze jest....swedzace podniebienie...

Naprawde najwieksza ulge przynosi woda smile Zewnetrznie i wewnetrznie. Gdy chce
          mi sie kaszlec albo chrzakac, pije wode. To jest chwilowa ulga ale przynajmniej
          nie podrazniam gardla jeszcze bardziej. Ja juz dawno przestalam wierzyc w
          jakies cudowne remedium. Moge sobie pomagac doraznie i przeczekiwac wiosne i
          jesien. Dla mnie najgorsze sa lzawiace oczy, bo z racji wykonywanej pracy mam
          kontakt z ludzmi, ktorzy siedza na wprost mnie po drugiej stronie biurka. I jak
          cos do mnie mowia to czesto wyglada tak jakbym pod wplywem Ich slow zalewala
          sie lzami wink))
    • gosika78 Re: I feel like crap :o( alergia 04.05.07, 20:52
      Łączę się w bólu - od przedwczoraj cierpię.
      Zatoki pulsują, głowa pełna glutów, senność i ogólny rozkład sad
      • addria Re: I feel like crap :o( alergia 04.05.07, 20:57
        Również łączę się z koleżankami w bólu, choć u mnie mniej drastycznie smile
    • babsee Re: I feel like crap :o( alergia 04.05.07, 23:10
      Ja dostalam nagle alergicznych objawow w wieku 22 lat.I skonczyly sie tak samo
      nagl;e podczas ciązy...teraz mam taką leciutką ze w sumie zyje bez problemu.Na
      bolące gardziolko pije ziolka.W sumie krtan reaguje mi najmocniej.
      • berecik7 Re: I feel like crap :o( alergia 04.05.07, 23:15
        Dołączam się. Objawy te same, ja piję Claritine w syropie i na katar pomaga.
        Inaczej nie mogłabym pracować. Najgorsza jest ospałość i wygląd, jakby się było
        zdjętym z krzyża...Koszmar. Ale i tak wolę wiosnę.
        • mijaczek Re: I feel like crap :o( alergia 05.05.07, 08:26
          kurde... dzisiaj znowu do kitu... w nocy budzilam sie przy kazdym przelknieciu
          sliny...nos zatkany,..rozsadza mi czolo i nos... kto wymyslil alergie??? a w
          ogole to juz chyba nigdy nie bede sie z niczego cieszyc, ze cos mam albo czegos
          mam, bo potem i tak dzieje sie odwrotnie sad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka