IP: 80.50.233.* 08.05.07, 19:15
mam pytanie, dostalam tablekti dopochwowe GYNO-FEMIDAZOL i w ogole masc i
tabletki dousten, ale niedlugo dostane miesiaczke, czy podczas niej moge
zazywac te tabletki wsyztskie???? prosze o odpowiedz ...
Obserwuj wątek
    • Gość: emka Re: problemik IP: *.bulldogdsl.com 08.05.07, 19:26
      Raczej nie używa się tabletek dopochwowych w czasie miesiączki.Ja jak zawsze
      miałam przepisane jakieś to gin. radził mi je zacząć brać tak,żeby wybrać
      wszystkie naraz bez przerwy-zawsze liczyłam je jak stosować i przeważnie
      czekałam na okres i jak się skończył to zaczynałam stosować.
      • Gość: gośćććć Re: problemik IP: 80.50.233.* 08.05.07, 19:40
        to moge zaczac je brac teraz a w czasie miesiaczki przestac i potem znowu?? bo
        mam grzybice pochwy i dostalam tabletki dopochwowe, doustne i masc, ale
        zapomnialam zapytac co z misiaczka i nie wiem czy mam brac te leki czy poczekac
        do konca misiaczki czy brac i w czasie miesiaczki przerwac i znowu brac ...
        wiesz moze co mam robic???
        • Gość: emka Re: problemik IP: *.bulldogdsl.com 08.05.07, 20:24
          Lepiej poczekaj,aż ci się miesiączka skończy i zacznij brać te dopochwowe,
          zachowasz ciągłość kuracji-to tak jak z antybiotykami-jak zaczynasz brać to
          całą serię za jednym razem żeby odniosłpo skutek.
    • Gość: Kamisia Re: problemik IP: *.lubin.dialog.net.pl 08.05.07, 21:08
      Ginekolog powinien Cię poinformować, ze podczas miesiączki nie bierze się leków
      dopochwowych. Widać zapomniał. Zrób przerwę na czas okresu.
      • Gość: gośćććc Re: problemik IP: 80.50.233.* 08.05.07, 22:20
        ale miesiaczke dostane za kilka dni, wiec od dzis moge zaczac brac te tabeltki
        a na czas mieisaiczki zrobic rpzerwe?? czy nie robic przerw i poczekac na
        koniec miesiaczki??
        • Gość: Kamisia Re: problemik IP: *.lubin.dialog.net.pl 08.05.07, 22:30
          Zrób jak chcesz wink To obojętne. Może lepiej żeby poczekać aż sie skończy.
    • Gość: ewelina Re: problemik IP: *.nrth.cable.ntl.com 09.05.07, 22:37
      Podczas leczenia infekcji nie robi się przerw na okres ani żadnych z innego
      powodu!!!!!!!Trzeba wziąć całą serie na raz tak jak z antybiotykami, jak
      przerwiesz w połowie czy pod koniec to nic nie da takie leczenie. Leczyłam sie
      juz mnustwo razy na drożdzaki i swoje przszłam. Tak samo jest z tabletkami do
      łykania, też trzeba wziąć tak jak lekarz kazał albo jak jest na ulotce.
      Najlepiej poczekaj aż ci minie okres i dopiero zacznij się leczyć.A tak w ogóle
      to twój chłopak powinien też dostac tabletki do łykania i kremik do smarowania,
      bo to nic nie da że ty sie będziesz leczyć bo i tak od niego się znowu
      zarazisz, i będzie wszystko od począdku. Jeżeli lekarz nie przypisał kremu to
      możesz go sama kupić w aptece bo jest bez recepty. Nazywa się "clotrimazolum"
      (klotrimazol) i kosztuje około 4 zł. I niech sie twój chłopak nie obraża ani
      nic takiego bo to też chodzi i o jego wygody, im szybciej się z tym uporacie
      tym szybciej bedziecie mogli przejść do przyjemniejszej części związku. Życze
      powodzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka