Gość: gośćććc IP: 80.50.233.* 08.05.07, 19:15 mam pytanie, dostalam tablekti dopochwowe GYNO-FEMIDAZOL i w ogole masc i tabletki dousten, ale niedlugo dostane miesiaczke, czy podczas niej moge zazywac te tabletki wsyztskie???? prosze o odpowiedz ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: emka Re: problemik IP: *.bulldogdsl.com 08.05.07, 19:26 Raczej nie używa się tabletek dopochwowych w czasie miesiączki.Ja jak zawsze miałam przepisane jakieś to gin. radził mi je zacząć brać tak,żeby wybrać wszystkie naraz bez przerwy-zawsze liczyłam je jak stosować i przeważnie czekałam na okres i jak się skończył to zaczynałam stosować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośćććć Re: problemik IP: 80.50.233.* 08.05.07, 19:40 to moge zaczac je brac teraz a w czasie miesiaczki przestac i potem znowu?? bo mam grzybice pochwy i dostalam tabletki dopochwowe, doustne i masc, ale zapomnialam zapytac co z misiaczka i nie wiem czy mam brac te leki czy poczekac do konca misiaczki czy brac i w czasie miesiaczki przerwac i znowu brac ... wiesz moze co mam robic??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: problemik IP: *.bulldogdsl.com 08.05.07, 20:24 Lepiej poczekaj,aż ci się miesiączka skończy i zacznij brać te dopochwowe, zachowasz ciągłość kuracji-to tak jak z antybiotykami-jak zaczynasz brać to całą serię za jednym razem żeby odniosłpo skutek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamisia Re: problemik IP: *.lubin.dialog.net.pl 08.05.07, 21:08 Ginekolog powinien Cię poinformować, ze podczas miesiączki nie bierze się leków dopochwowych. Widać zapomniał. Zrób przerwę na czas okresu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośćććc Re: problemik IP: 80.50.233.* 08.05.07, 22:20 ale miesiaczke dostane za kilka dni, wiec od dzis moge zaczac brac te tabeltki a na czas mieisaiczki zrobic rpzerwe?? czy nie robic przerw i poczekac na koniec miesiaczki?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamisia Re: problemik IP: *.lubin.dialog.net.pl 08.05.07, 22:30 Zrób jak chcesz To obojętne. Może lepiej żeby poczekać aż sie skończy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelina Re: problemik IP: *.nrth.cable.ntl.com 09.05.07, 22:37 Podczas leczenia infekcji nie robi się przerw na okres ani żadnych z innego powodu!!!!!!!Trzeba wziąć całą serie na raz tak jak z antybiotykami, jak przerwiesz w połowie czy pod koniec to nic nie da takie leczenie. Leczyłam sie juz mnustwo razy na drożdzaki i swoje przszłam. Tak samo jest z tabletkami do łykania, też trzeba wziąć tak jak lekarz kazał albo jak jest na ulotce. Najlepiej poczekaj aż ci minie okres i dopiero zacznij się leczyć.A tak w ogóle to twój chłopak powinien też dostac tabletki do łykania i kremik do smarowania, bo to nic nie da że ty sie będziesz leczyć bo i tak od niego się znowu zarazisz, i będzie wszystko od począdku. Jeżeli lekarz nie przypisał kremu to możesz go sama kupić w aptece bo jest bez recepty. Nazywa się "clotrimazolum" (klotrimazol) i kosztuje około 4 zł. I niech sie twój chłopak nie obraża ani nic takiego bo to też chodzi i o jego wygody, im szybciej się z tym uporacie tym szybciej bedziecie mogli przejść do przyjemniejszej części związku. Życze powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś