fergie18 27.05.07, 12:57 od dwóch dni mam biagunke, nie wiem juz co robic, smecta nic nie daje, boje sie tez o to czy tabletki anty się przez ten czas wchłonęły...już nie ma siły, moze ktoś mi coś doradzi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jeanne72 Re: biegunka.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 13:25 Kup w aptece węgiel leczniczy - jest bardzo skuteczny, pod warunkiem, że weźmiesz dużą dawkę ( jak zalecają na opakowaniu). Tabletki antykoncepcyjne i tak się nie wchłoną, więc nic nie tracisz Pij też dużo wody albo odgazowaną coca-colę. Odpowiedz Link Zgłoś
fergie18 Re: biegunka.... 27.05.07, 20:51 nie wchłoną sie nawet wtedy, gdy po wzieciu tabletki pojde spac i nie bede latac do ubikacji wtedy?? Odpowiedz Link Zgłoś
jeanne72 Re: biegunka.... 27.05.07, 21:04 Trudno to przewidzieć, nie wiem, jak bardzo nasilona jest ta biegunka u Ciebie. Ale na pewno lepiej załóż, że się nie wchłonęły, bo to bardzo prawdopodobne. Lepsze to niż potem nieoczekiwana ciąża... Odpowiedz Link Zgłoś
fergie18 Re: biegunka.... 27.05.07, 21:18 to co teraz zrobić?? dzis mam ostatnia tabletke, biegunka juz mi przechodzi, wiec jedynie wczorajsza mogla sie nie wchłonąc. I teraz pytanie: czy mam skrócic ta 7 dniowa przerwe? czy jakby co to zabezpieczac sie tez po przerwie??czy od nowego opakowania juz wszystko normalnie bedzie?? przyznam ze sie troche w tym pogubilam...a biegunka nie byla bardzo intensywna,kilka razy wczoraj(ok5) odwiedzilam toalete tylko martwi mnie bardzi mocny bol brzucha...no i co z tymi tabletkami?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj tam Re: biegunka.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 13:28 biegunka jak biegunka, kiedys sie konczy a jak sie boisz o tabletki, to do konca opakowania uzywaj prezerwatywy Odpowiedz Link Zgłoś
fergie18 Re: biegunka.... 27.05.07, 20:44 do konca zostala mi jedna tabletka-dzisiejsza - wiec od nastepnego opakowania zabezpieczac sie czy nie?? Odpowiedz Link Zgłoś
smolkowicz_a Re: biegunka.... 27.05.07, 19:06 Kup gastrolit. Preparat Gastrolit służy do uzupełnienia wody i elektrolitów w przebiegu biegunek u niemowląt, dzieci starszych i dorosłych. Po rozpuszczeniu w wodzie preparat zawiera jony sodowe, potasowe, wodorowęglanowe oraz glukozę w odpowiednich ilościach, pozwalających na szybkie, proste i bezpieczne ich uzupełnienie Odpowiedz Link Zgłoś