iwionna 13.06.07, 12:28 bede musiała miec wyrywanie zeba!jezu jak sie boje !pomocy -pocieszcie mnie!prosze Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nosek Re: wyrwac zab! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 12:51 Który to ząb? Kilka dni temu miałam wyrywana ósemke, samo usuwanie trwało 10 sekund. Nawet jeśli będzie bardziej skomplikowane, to przecież i tak się nic nie czuje, siedząc na fotelu nie wolno sie koncentrować na tym co aktualnie się dzieje w twojej jamie ustnej tylko mysleć o czym zupełnie innym, np. o wakacjach, a leklarz niech robi swoje. Mój dentysta mówił że miał tez pacjenta z walkmanem na uszach, niegłupi pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
anka.z.kontem Re: wyrwac zab! 13.06.07, 13:00 spróbuję w Polsce mamy około (?) 17-18 tysięcy stomatologów jeśli każdy z nich wyrywa średnio jednego zęba dziennie, to pociesz się, że dzisiaj portkami trzęsie na pewno kilka tysięcy osób nie jesteś sama dobre znieczulenie, niemiłe chrupnięcie i ząb "z głowy" da się przeżyć Odpowiedz Link Zgłoś
katecat1 Re: wyrwac zab! 13.06.07, 13:19 ja miałam wyrywany ząb weteran - właściwie jego resztki - powikłanie po sfuszerowanym parę lat temu kanałowym leczeniu. Trwało to z 45 minut, dentystka się namęczyła, ale jedyne co mnie bolało i to potem, to staw żuchwowy od trzymania szeroko otwartej paszczy. Jak dentysta jest dobry nie masz się czego bać. Sama ledwo żyłam ze strachu przed, zupełnie niepotrzebnie jak się okazało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bluebule Re: wyrwac zab! IP: *.b-ras1.chf.cork.eircom.net 13.06.07, 13:40 To nic strasznego. Mialam usuniety zab 3 tyg temu-osemke i zyje. Nie ma sie czego bac,tymbardziej,ze ekstrakcja jest robiona przy znieczuleniu i tego naprawde nie czujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: wyrwac zab! IP: *.chello.pl 13.06.07, 15:24 Ja mam do wyrwania 2 zdrowe!!! ósemki. Na razie dorastam do tej decyzji, na szczeście to nic strasznie pilnego. Lekarz mi klaruje, ze przy dzisiejszych znieczuleniach nic nie boli. Życze odwagi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chudi Re: wyrwac zab! IP: *.marsoft.net 13.06.07, 17:59 nie boj sie, wierz mi-skoro ja przezylam to Ty tez nie ma gorszej panikary ode mnie jesli chodzi o zębologa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I`m a dentist Re: wyrwac zab! IP: *.lodz.mm.pl 13.06.07, 23:07 ech to po co doprowadzac do takiego stanu? Hm u nas w kraju nadal modne jest wyrwane zęba. Ludzie żałują pieniędzy na leczenie. To tak jak amputacja konczyny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nosek Re: wyrwac zab! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 15:06 Nie przesadzaj proszę, ja miałam wyrwany ząb bo mi go spieprzył dentysta. Nie dało się nić zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iii Re: wyrwac zab! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 15:10 dentist to ty dopiero będziesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamisia Re: wyrwac zab! IP: *.lubin.dialog.net.pl 16.06.07, 23:59 Nie pękaj, ja miałam rwane dwa na raz z byczymi korzeniami i nie bolalo mocno dopiero jak znieczulenie zeszlo, bolalo w nocy, bo rwalam wieczorem, no i miesiąc czasu stawy szczękowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I`m a dentist Re: wyrwac zab! IP: *.lodz.mm.pl 17.06.07, 20:25 ty tak moze mialas, ale 90% przypadków wyrywania zębów wynika z zaniedbania i chęci zaoszczędzenia pieniędzy. Zresztą not my business, pozniej ludzie w wieku 30 lat mają sztuczne zęby. Odpowiedz Link Zgłoś