zanka 18.06.03, 23:53 z tego co tu przeczytalam tabletki antykoncepcyjne pomagaja tym, ktore maja nieregularny okres, zas szkodza tym ktore maja regularny. jak to w koncu jest?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
melmire Re: tabletki a. tylko dla chorych???? 19.06.03, 00:57 Ja mialam regularny okres, teraz juz od prawie 8 lat biore pigulki i zyje, nawet calkiem niezle Zero skutkow ubocznych . Tak ze jak widac wszystko zalezy od przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
moboj Re: tabletki a. tylko dla chorych???? 19.06.03, 09:21 rzeczywiście tabletki antykoncepcyjne przepisuje się kobietom, które maja jakiekolwiek dolegliwości przed i w czasie miesiączki, jak również tym, które mają nieregularne cykle. u mnie te wszystkie dolegliwości wzięły się z zaburzeń hormonalnych, więc pigułki bardzo mi pomogły. teraz nawet jak robię przerwy w braniu tabletek na zrobienie badań to okres mam jak w zegarku. Odpowiedz Link Zgłoś
an_ni Re: tabletki a. tylko dla chorych???? 20.06.03, 09:45 gzie ty to wyczytalas? na mojej ulotce tego nie ma ? w jaki sposob szkodza tym kobietom ktore maja okres regularny? a antykoncepcja - czy to jest ta "szkoda"? Odpowiedz Link Zgłoś
zanka Re: tabletki a. tylko dla chorych???? 20.06.03, 17:58 nigdzie tego nie wyczytalam tylko wyciagnelam taki wniosek z tego forum. poza tym wydaje mi sie, ze przepisywanie tabletek tak na oko moze byc szkodliwe dla zdrowia. moja kolezanka po tabletkach czula sie fatalnie. ja nigdy nie bralam ale nie wykluczam takiej mozliwosci. chcialabym poznac za i przeciw. Odpowiedz Link Zgłoś
moboj Re: tabletki a. tylko dla chorych???? 20.06.03, 22:51 zanka napisała: > nigdzie tego nie wyczytalam tylko wyciagnelam taki wniosek z tego forum. > poza tym wydaje mi sie, ze przepisywanie tabletek tak na oko moze byc szkodliwe > > dla zdrowia. bo i też tabletek nie powinno się wypisywać na oko. lekarz mierzy ciśnienie, przeprowadza wywiad, zleca ogólne badania krwi, czasem poziom hormonów. >moja kolezanka po tabletkach czula sie fatalnie. co organizm to rekcja. nawet na zwykłe tabletki przeciwbólowe można reagować zupełnie inaczej, prawda? jednemu pomoże to, innemu siamto. ja czulam się fatalnie po tabletkach cilest i po dwóch miesiącach zamienilam je na microgynon, który łykam od kilku lat i czuję się świetnie. ja nigdy nie > bralam ale nie wykluczam takiej mozliwosci. chcialabym poznac za i przeciw. znajdź sobie odpowiednie strony internetowe, pszukaj kompetentnego lekarza, który z tobą o tym porozmawia. Odpowiedz Link Zgłoś