Dodaj do ulubionych

Po odstawieniu tabletek

19.06.03, 20:02
Mam 24 lata i biore tabletki antykoncepcyjne od 6 lat i wlasnie zamierzam je odstawic. Moja lekarka mowi, zebym nie robila tego sama, bo moge miec potem zatrzymanie miesiaczki i inne dziwactwa. Dlatego mam do niej przyjsc i dostac jakies zastrzyki, aby sie to wyregulowalo. I dopiero wtedy przerwac. Czego moge sie spodziewac po odstawieniu pigulek? Utyje, czy raczej schudne, popsuje mi sie cera? Przed tabletkami mialam klopoty z cera. Jak najlepiej sie zabezpieczac? Co jeszcze sie dzieje i na co trzeba byc przygotowanym?
Obserwuj wątek
    • wiewiorra Re: Po odstawieniu tabletek 19.06.03, 21:14
      Lekarka ma racje. Ja po odstawieniu tabletek nie mialam okresu przez pol roku.
      Bralam Diane 35 bo mialam duze problemy z cera. W trakcie brania bylo super
      mialam naprawde gladka cere. Postanowilam zakonczyc kuracje (sama bez
      konsultacji z ginekologiem). No i zaczely sie moje problemy. Zatrzymanie
      miesieczki, a po ok. 4 miesiacach wysyp ogromnych bardzo bolesnych krost.
      Powrocilam do tabletek...
      • thelma23 Re: Po odstawieniu tabletek 19.06.03, 22:09
        bez przesady. jak bierzesz normalnie tabletki anty, nie jako lek, to po prostu
        je odstaw. te zastrzyki to chyba jakies naciaganie. Diane natomiast jest
        przede wszystkim lekiem hormonalnym, wiec z odstawieniem jest inna sprawa.
        Pozdrawiam.
    • moboj Re: Po odstawieniu tabletek 19.06.03, 23:40
      wydaje mi się, że Twoja lekarka nieco przeszkadza. zanik okresu po odstawieniu
      pigułek to nie jest norma. ja sama robię przerwy w braniu tabletek na zrobienie
      badań co rok lub półtora, odstawiam je wtedy na 3 miesiące lub dłużej i zawsze
      mam okres, w dodatku pojawia się on jak w zegarku. w dodatku nie mam żadnych
      problemów z cerą itp.
      z tego, co czytałam tu na forum dziewczyny dostawały zastrzyki dopiero jak
      okres się nie pojawił przez jakiś czas, a nie jeszcze przed odstawieniem
      tabletek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka