aaa2006 17.07.07, 20:07 Dziś zaczełam brać Duphaston. Mam plamienie, małe ale jest- czy to normalne? Czy podczas jego brania mozna zajść w ciążę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ela Re: Duphaston - pomóżcie :( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 21:31 Podczas brania Duphastonu moga wystapic plamienia u mnie byly przez cały czas leczenia.Jesli chodzi o ciąze to jak najbardziej jest mozliwe zajscie w ciaży bo Duphaston jest stosowany w podtrzymaniu ciąży(zagrażające poronienie)jest odpowiedzialny za wytworzenie sie ciałka żółtego odpowiedzialnego za utrzymanie ciaży.Z tego co wiem jesli plamienia się utrzymuja podczas stosowania Duphastonu zaleca sie zwiększyc dawke leku,ale to najlepiej skonsultować z lekarzem.Pozdrawiam i głowa do górt.Apropo na co ty to bierzesz????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Duphaston - pomóżcie :( IP: *.aster.pl 17.07.07, 22:03 Jest tak jak napisała Ela. Ja biorę duphaston od kwietnia i też miałam plamienia, niezbyt duże, ale jednak były. Ginekolog zwiększyła mi dawkę i faktycznie bardzo się zmniejszyły, są naprawdę minimalne,(niewielki ślad na bieliźnie lub wkładce). Pozdrawiam, Iza Odpowiedz Link Zgłoś
betka262 Re: Duphaston - pomóżcie :( 17.07.07, 22:13 Ja wiem tak. Ja biore Duphaston na wywołanie okresu,,,niestety ma policystyczne jajniki i sam nie leci. Duphaston bora tez kobiety na podtrzymanie ciąży. Możesz oczywiście zajśc w ciązę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Duphaston - pomóżcie :( IP: *.aster.pl 17.07.07, 23:49 A ja biorę z powodu torbieli jajnika. Mam niestety endometriozę, choć wmawiam sobie, że nie. Na razie nie pomógł, ale jak napisałam wcześniej gin. zwiększyła mi dawkę, więc "nadziejuję się", że będzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa2006 Duphaston ...... pękła... 18.07.07, 08:32 Biorę Duphaston na przywrócenie miesiączki. Od kwietnia nie wystąpiła. Było tylko plamienie. A wczoraj pękła nam prezerwatywa....hm... jaki procent że "zaciążę" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Duphaston ...... pękła... IP: *.aster.pl 18.07.07, 09:32 O rany!!!Procentów to ja Ci liczyć nie będę,ale duphaston nie jest tabletką antykoncepcyjną, wręcz przeciwnie bierze się go na poprawę pracy układu płciowego kobiet, na problemy z zajściem w ciążę, donoszeniem ciąży..... Mam nadzieję, że nie stanie się nic, co by skomplikowało Ci życie. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa2006 Pękła prezerwatywa...pomóżcie.. 18.07.07, 10:03 Generalnie nie stanie się nic jak bym była w ciąży. Nie miałam od kwietnia miesiączki - i dlatego od ginekolog dostałam Duphaston na uregulowanie więc nie wiem jak z moim cyklem zaczełam brać wczoraj 1 dzień duphaston i jak nigdy dotąd pekła prezerwatywa. Mój śuz - hm.. nie jest lejący się ... jest biały i nie jest go dużo - i nie spływający, ale czuję lekką wilgotność, jednak na wkładce nie widać go.. czy taki śluz może oznaczać dni płodne? Czy może utrzymac plamiki i zaciążyc ? ? Proszę odpowiedzcie Odpowiedz Link Zgłoś
aaa2006 Pękła prezerwatywa...pomóżcie.. 18.07.07, 10:07 Generalnie nie stanie się nic jak bym była w ciąży. Nie miałam od kwietnia miesiączki - i dlatego od ginekolog dostałam Duphaston na uregulowanie więc nie wiem jak z moim cyklem zaczełam brać wczoraj 1 dzień duphaston i jak nigdy dotąd pekła prezerwatywa. Mój śuz - hm.. nie jest lejący się ... jest biały i nie jest go dużo - i nie spływający, ale czuję lekką wilgotność, jednak na wkładce nie widać go.. czy taki śluz może oznaczać dni płodne? Czy może utrzymac plamiki i zaciążyc ? ? Proszę pomóżcie Odpowiedz Link Zgłoś