Dodaj do ulubionych

Duphaston - pomóżcie :(

17.07.07, 20:07
Dziś zaczełam brać Duphaston. Mam plamienie, małe ale jest- czy to normalne?
Czy podczas jego brania mozna zajść w ciążę?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ela Re: Duphaston - pomóżcie :( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 21:31
      Podczas brania Duphastonu moga wystapic plamienia u mnie byly przez cały czas
      leczenia.Jesli chodzi o ciąze to jak najbardziej jest mozliwe zajscie w ciaży bo
      Duphaston jest stosowany w podtrzymaniu ciąży(zagrażające poronienie)jest
      odpowiedzialny za wytworzenie sie ciałka żółtego odpowiedzialnego za utrzymanie
      ciaży.Z tego co wiem jesli plamienia się utrzymuja podczas stosowania Duphastonu
      zaleca sie zwiększyc dawke leku,ale to najlepiej skonsultować z
      lekarzem.Pozdrawiam i głowa do górt.Apropo na co ty to bierzesz?????
      • Gość: Iza Re: Duphaston - pomóżcie :( IP: *.aster.pl 17.07.07, 22:03
        Jest tak jak napisała Ela. Ja biorę duphaston od kwietnia i też miałam
        plamienia, niezbyt duże, ale jednak były. Ginekolog zwiększyła mi dawkę i
        faktycznie bardzo się zmniejszyły, są naprawdę minimalne,(niewielki ślad na
        bieliźnie lub wkładce). Pozdrawiam, Iza
        • betka262 Re: Duphaston - pomóżcie :( 17.07.07, 22:13
          Ja wiem tak. Ja biore Duphaston na wywołanie okresu,,,niestety ma policystyczne
          jajniki i sam nie leci. Duphaston bora tez kobiety na podtrzymanie ciąży.
          Możesz oczywiście zajśc w ciązę...
          • Gość: Iza Re: Duphaston - pomóżcie :( IP: *.aster.pl 17.07.07, 23:49
            A ja biorę z powodu torbieli jajnika. Mam niestety endometriozę, choć wmawiam
            sobie, że nie. Na razie nie pomógł, ale jak napisałam wcześniej gin. zwiększyła
            mi dawkę, więc "nadziejuję się", że będzie dobrze.
      • aaa2006 Duphaston ...... pękła... 18.07.07, 08:32
        Biorę Duphaston na przywrócenie miesiączki. Od kwietnia nie wystąpiła. Było
        tylko plamienie. A wczoraj pękła nam prezerwatywa....hm... jaki procent że
        "zaciążę" ?
        • Gość: Iza Re: Duphaston ...... pękła... IP: *.aster.pl 18.07.07, 09:32
          O rany!!!Procentów to ja Ci liczyć nie będę,ale duphaston nie jest tabletką
          antykoncepcyjną, wręcz przeciwnie bierze się go na poprawę pracy układu
          płciowego kobiet, na problemy z zajściem w ciążę, donoszeniem ciąży.....
          Mam nadzieję, że nie stanie się nic, co by skomplikowało Ci życie.
          • aaa2006 Pękła prezerwatywa...pomóżcie.. 18.07.07, 10:03
            Generalnie nie stanie się nic jak bym była w ciąży. Nie miałam od kwietnia
            miesiączki - i dlatego od ginekolog dostałam Duphaston na uregulowanie więc nie
            wiem jak z moim cyklem zaczełam brać wczoraj 1 dzień duphaston i jak nigdy dotąd
            pekła prezerwatywa. Mój śuz - hm.. nie jest lejący się ... jest biały i nie jest
            go dużo - i nie spływający, ale czuję lekką wilgotność, jednak na wkładce nie
            widać go.. czy taki śluz może oznaczać dni płodne? Czy może utrzymac plamiki i
            zaciążyc ? ? Proszę odpowiedzcie
            • aaa2006 Pękła prezerwatywa...pomóżcie.. 18.07.07, 10:07
              Generalnie nie stanie się nic jak bym była w ciąży. Nie miałam od kwietnia
              miesiączki - i dlatego od ginekolog dostałam Duphaston na uregulowanie więc nie
              wiem jak z moim cyklem zaczełam brać wczoraj 1 dzień duphaston i jak nigdy dotąd
              pekła prezerwatywa. Mój śuz - hm.. nie jest lejący się ... jest biały i nie jest
              go dużo - i nie spływający, ale czuję lekką wilgotność, jednak na wkładce nie
              widać go.. czy taki śluz może oznaczać dni płodne? Czy może utrzymac plamiki i
              zaciążyc ? ? Proszę pomóżcie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka