Dodaj do ulubionych

Dziewczyny POMOCY????????????

IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 13.12.01, 22:34
Mam chłopaka z którym jestem 4 lata z małymi przerwami. Teraz znów jesteśmy
razem po miesiecznym rozstaniu, postanowiliśmy wznowić współżycie, biorę
tabletki antykoncepcyjne Novynette, jednak chce stosować dodatkowe
zabezpieczenie w formie prezerwatywy, gdyż panicznie boje sie ciąży!!!!!Wiem że
przesadzam, ale ten strach po prostu mnie paraliżuje,nie mysle wtedy o niczym
innym. On natomiast w żadnym przypadku nie godzi sie na
prezerwatywę.Twierdzi,że mu to przeszkadz!
Pomóżcie co mam zrobić? Jak go przekonać? Czy może mu ustąpić? Co
robić?????????????
Obserwuj wątek
    • Gość: Anna27 Re: Dziewczyny POMOCY???????????? IP: *.215.157.118.Dial1.Washington1.Level3.net 14.12.01, 00:55
      Pigulka powinna wystarczac by nie zajsc w ciaze o ile nie zapomnisz jej wziac.
      Gdy bralam pigulki to najpierw uzywalismy gumek, a potem gdy poczulismy sie
      pewnie odpuscilismy sobie latex. Nigdy nie bylam w ciazy.

Niepokoi mnie jednak to, ze Twoj partner tak uparcie odmawia uzycia
      prezerwatywy. Moze zanim oswoisz sie i uwierzyc w skutecznosc pigul, on
      powinien Ci jakos pomoc? Co by bylo gdybys z jakichs tam wzgledow zdrowotnych
      nie mogla lykac tabletek? Czyzby EGOISTA?
      • Gość: monia Re: Dziewczyny POMOCY???????????? IP: *.mcnet.pl 14.12.01, 15:59
        coz, wyglada na to, ze egoista... niestety, tak wielu ich chodzi po świecie a
        właśnie takie zachowania faceta są dla mnie ewidentym dowodem, że jest on
        jednym z nich.
        więc chyba nie ma co sie zastanawiać czy jesteś nieracjonalna panicznie bojąc
        się ciąży, lepiej wiać od takiego czym prędzej!
    • Gość: Carola Re: Dziewczyny POMOCY???????????? IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 14.12.01, 23:22
      Dziekuje Wam za odpowiedz, i szczera prawde, troszeczke na to inaczej teraz
      patrze, kilka razy juz takze w ten sposób myslałam, ale odpedzałam te mysli
      tłumaczac swoim egoizmem, i strachem, chyba potrzebowałam bezstronnego
      spojrzenia na ta sprawe DZIEKI JESZCZE RAZ POZDRAWIAM
      • alino Re: Dziewczyny POMOCY???????????? 15.12.01, 12:18
        przed chwilą czytałam na innym forum post od dziewczyny, która brała tabletki
        antykoncepcyjne przez dłuższy czas i teraz okazało się, ze jest w ciązy.
        Sytuacja taka zdarza się jednak bardzo bardzo rzadko i mi też nie zdażyła się
        nigdy przy braniu tabletek, ale nie ma 100%.
        Najważniejsze żebyś podczas zblizeń czuła się bezpiecznie i czuła zrozumienie
        ze strony partnera - TWOJE BEZPIECZEŃSTWO JEST NAJWAŻNIESZE !
        Wszystkiego naj
    • monika.antepowicz Re: Dziewczyny POMOCY???????????? 18.12.01, 11:54
      Ja ma jeszcze jeden argument. Nie wiem czy Pani czy PAn w międzyczasie mieli
      jakichś innych partnerów, ale na zachodzie młode dziewczyny są specjalnie
      uczulone by rozpoczynając relacja z kims nowym stosować podwójne zabezpieczenie-
      prezerwatywa plus pigułka antykoncepcyjna. cHODZI OCZYWISCIE O ZABEZPIECZENIE
      PRZED CHOROBAMI PRZENOSZONYMI DROGA PŁCIOWĄ- OSTATNIO CORAZ POWSZECHNIEJSZE
      ZAKAZENIA CHLAMYDIĄ(MIEDZY INNYMI) ma
    • Gość: eps Re: Dziewczyny POMOCY???????????? IP: 213.25.190.* 19.12.01, 13:14
      może nie powinnam się wtrącać ale uważam że jesteś w toksycznym związku. To
      facet gra pierwsze skrzypce a Ty musisz prosić o jego uczucie.
      To że zrywaliście tyle razy też czegoś dowodzi. Dla mnie skoro on jest taki
      wrażliwy (że prezerwatywy mu szkodzą) nie zasługuje na Ciebie dziewczyno. Już
      po krótkim opisie wydać że to nieciekawy typ. Dba tylko o swoją wygodę a Ty
      wbrew pozorom wcale go nie interesujesz (uwierz mi przeżyłam to samo)
      Założe się że gdybyś zaszła w ciąże to zwieje szybciej niż Struś Pedziwiatr
      (naprawdE)
      Moja rada, nalepszy sposób aby zabezpieczyć się przed ciążą z tym gościem
      to ....pozbycie się gościa i znalezienie kogoś kto będzie się liczył z Twoim
      zdaniem.

Wytrwałości!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka