Dodaj do ulubionych

wargi sromowe..

IP: 195.205.170.* 02.10.07, 10:20
mam coś takiego chyba z 8 lat; z wargi sromowej zrobiła się
wypustka - (coś jak taki wiszacy babolek) - nic nie boli i ma kolor
jak cała warga; na początku było to malutkie - chyba od jakiegoś
otarcia - a potem przez lata - powoli się powiększało; poprostu
wygląda to jak wypaczenie kształtu; zawsze miałam bardzo duże wargi
sromowe - i takie cos dodatkowo powoduje ocieranie i możliwość
podrażnień; w tej chwili ma wielkość pestki wiśni - i wisi z wargi -
jakby na sznureczku (skórze)
bardzo się tego wstydzę, bo wygląda to trochę głupawo; najlepiej
było by to poprostu odciąć;
proszę o radę - czy robił ktoś korektę kształtu warg sromowych?
proszę nie piszcie, że mam iść do ginekologa bo to już wiem
Obserwuj wątek
    • Gość: a^ Re: wargi sromowe.. IP: *.chello.pl 02.10.07, 10:35
      Najpierw idź do dermatologa niech wykluczy chorobę weneryczną albo podejmie
      leczenie.
      Następnie wskazana wizyta u psychiatry lub chirurga estetyka w zależności od
      tego ile masz lat. Zabieg nie będzie refundowany więc dowiedz się najpierw o koszt.
      • Gość: ja Re: wargi sromowe.. IP: 195.205.170.* 02.10.07, 10:47
        choroba weneryczna odpada, jestem dziewicą;
        to naprawdę jest raczej sprawa estetyczna - bo nie boli, nic się nie
        sączy, i kolor ma jak reszta; nie zrobiło się nagle - tylko
        narastało - jakby przez to że jest na dużej wardze - zaczepia się to
        czasem o majtki;
        domyślam się, że można to u chirurga estetycznego - tylko to dość
        krępujące - więc pytam - czy ktoś może miał podobny zabieg - i wie
        jak i gdzie;
        i naprawdę proszę nie pisać, że mam iść do lekarza - bo to
        wiem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: malutka Re: wargi sromowe.. IP: *.lodz.mm.pl 02.10.07, 10:52
      Ja mialam. Przeszlam zabieg zmniejszania warg. Po prostu mialam taka urodę,
      natomiast bardzo mi to przeszkadzało. Doszło do tego, że nie chodzilam na basen,
      ponieważ wstydzialm sie rozebrac. Wstydzialm się swojego faceta-to bylo
      najgorsze.Poszlam do ginekologa. Przeszlam zabieg w szpitalu. Trwal 15 minut w
      znieczuleniu ogólnym.W szpitalu bylam 2dni.Od zabiegu minęlo 1,5 roku. Nie widac
      nic... Na początku bylam załamana efektem, ale to normalne. Juz po paru
      miesiacach ładnie wyglądało. Ten zabieg to najlepsza rzecz jaką mogłam zrobic
      dla siebie.
      • Gość: malutka Re: wargi sromowe.. IP: *.lodz.mm.pl 02.10.07, 10:58
        Ja mialam zrefundowany. Jesli zrobisz prywatnie zwykłą metodą,a nie laserem
        bedzie kosztował ok 300 zl.Tyle został wyceniony przez NFZ. Dobrze się dowiedz.
        I nie myslę, że w czyms ma pomoc psychiatra. To nie jest normalne kiedy cos
        zwisa z majtek.Ginekolog pomoze! Idz do lekarki, ponieważ mezczyzni nie
        rozumieją. Mnie ogladało 3 lekarzy i stwierdzili, że takie wargi nie sa takie
        straszne. Ech, ale dla mnie były. Moja doktorka też mnie rozumiala.Dla zdrowia
        psychicznego i fizycznego rowniez mozesz spokojnie zapytac się o taki zabieg.
        • Gość: ja Re: wargi sromowe.. IP: 195.205.170.* 02.10.07, 11:06
          dziękuję, już wszystko wiem....w drugim poście napisałaś wszystko;

najgorsze jest dla mnie to skrempowanie; wolałabym to zrobić
          prywatnie, ale jakoś prywatne kliniki - nie bardzo nazywają takie
          zabiegi po imieniu; i głupio mi było zawsze się pytać

• Gość: ja Re: wargi sromowe.. IP: 195.205.170.* 02.10.07, 11:03
        bardzo dziękuję - cieszę się, że ktoś może mnie zrozumieć....
        ja przez to też krępuję się przy facecie; on jest tolerancyjny, ale
        przez to nigdy nie pozwoliłam na wszystko co bym chciała; w
        bieliźnie tego nie widać, ale już bez...cos głupio wystaje

mam pytanie - czy nikt nie odbierał tego jak Twoje - widzi misie?
        pewnie trudno było Tobie odpowiadać na pytanie - dlaczego byłaś w
        szpitalu...
        czy ten zabieg był normalnie refundowany, czy prywatnie?
        nie znam się na znieczuleniach - ale byłaś przytomna podczas
        zabiegu? bo znieczulenie ogólne - to chyba narkoza?

gdzieś coś słyszałam o laserze...bo jak rozumiem - Ciebie cięli
        normalnie jakimś nożem;
        • Gość: Iga Re: wargi sromowe.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 13:19
          oczywiście że istnieje możliwość zabiegu który poprawi wygląd Twoich warg no i
          twoje samopoczucie smile jest takie jedno forum o operacjach i tam można przeczytac
          m.in o korekcje warg ale nie wiem czy jesli podam tu adres tego forum nie
          zostanie to poraktowane jako reklama?
    • doral2 Re: wargi sromowe.. 02.10.07, 13:01
      Gość portalu: ja napisał(a):

> mam coś takiego chyba z 8 lat; z wargi sromowej zrobiła się
      > wypustka ..."

chcesz powiedzieć, że prze OSIEM lat nie byłaś ani razu u
      ginekologa?? czy też może przez OSIEM LAT chodziłaś do ślepego
      ginekologa, który tego (jak to określasz - babolka (hehehe), nie
      zauważył????

ojacie.....!!!
      • Gość: malutka Re: wargi sromowe.. IP: *.lodz.mm.pl 02.10.07, 15:10
        Poszlam do swojej lekarki prywatnie mialam wtedy 18 lat i kazala jeszcze
        zaczekac. Wstrzymalam się 2 lata i postanowilam isc do niej i ponownie z nią
        pogadac na ten temat.Nie było to żadne widzi mi się! Moja mama zadała to samo
        pytanie lekarce(znają się dosc dlugo). Jesli przeszkadza ci to, to musisz zrobic
        zabieg dla siebie samej.
        Po pierwsze nie wiem czy zabieg jest do konca refundowany, ja mialam. Po drugie
        jesli nie to lekarz powinien cie skierowac i tak na zabieg i zaplacisz kasie
        chorych9dowiedz sie ile kosztuje, jak ja robilam wyceniony byl na 300zl). Nie
        baw się w prywatne kliniki i chirurgow. Niestety, ale chirurdzy na codzien
        zajmuja sie operacjami innego kalibru. Zmniejszenie warg to prosty zabieg.
        Polega na wycięciu nadmiaru tkanki i zszyciu. Trwa mowie ok 15 minut(ja mialam
        robione naraz 2 wargi...).Pod znieczuleniem ogolnym raczej-narkoza. Wczesniej
        powinnas zrobic testy na krzepliwosc krwi, poniewaz te miejsca są bogato
        ukrwione. W prywatnych klinikach trochę naciagają. Na pewno po laserze
        rekonwalescencja jest krótsza, ale czy warto płacic ok 1000zl. Chyba tyle
        kosztuje prywatnie. Ja po swoim zabiegu lezalam ok tygodnia, ale mialam
        zooperowane 2 wargi. Pozniej przez 2 miesiące nie powinno się chodzic na rower,
        biegac, pływac itd. Po pierwsze ociera się o te miejsca, po 2 można zainfekowac.
        W sumie po 1,5 misiąca nie pamiętałam juz zabiegu.
        Takie problemy jak ty ma wiele kobiet. Ja tez zwlekałam i wstydzilam sie
        lekarza, ale to niepotrzebne. lekarz nie jedno widzial i szczegolnie dla mlodej
        kobiety może byc to krepujące. Masz chlopaka, on jest tolerancyjny. Moj tez był.
        Nie kochalismy się przez 1,5 roku, poniewaz wstydzilam się. I nie przejmuj się
        kąśliwymi uwagami.
        • Gość: malutka Re: wargi sromowe.. IP: *.lodz.mm.pl 02.10.07, 15:16
          zabieg mialam robiony w wakacje...Powiedzialam facetowi, ze jade w gorytongue_out
          Wiedziala o zabiegu moja najblizsza rodzina. W szpitalu nie trzymaja długo-kase
          chorych nie stac na przetrzymywanie takich pacjenteksmile. 3 dni to gora ile sie
          lezy. Pierwszego dnia kaza ci sie przygotowac, zrobia badania, obejzą, na 2
          dzien zrobia zabieg,a na 3 dzien wypuszcza do domu. Zdjęcie szwow po tyg,
          chyba, że są samorozpuszczalne.
    • Gość: aa Re: wargi sromowe.. IP: *.aster.pl 02.10.07, 16:00
      Nie wiem co dokładnie ma autorka na myśli mówiąc o ,,wypustce,,Na
      której to wardze? Większej czy mniejszej? Czy na jednej tylko? Bo
      moze to jakaś brodawka. Z opisu nie wygląda to na przerost warg
      mniejszych. Może to zwykła brodawka jakie sie nieraz widzi na
      twarzy? Opisz dokładnie. I wtedy zwykły dermatolog wystarczy zeby
      sie tego pozbyć.
      • lukibiker Re: wargi sromowe.. 07.10.07, 12:16
        Przecież pisała, że na większej...
    • Gość: ?????????????????? Re: wargi sromowe.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.07, 19:36
      proszę nie piszcie, że mam iść do ginekologa bo to już wiem

raczej nie wiesz
      to ile ty masz lat, że od 8 chodzisz z wiszącym nie wiadomo czym
      chyba 15 (tylko skąd ten facet?)

a mozesz tak logicznie wytłumaczyć, czego się wstydzisz?
      • Gość: malutka Re: wargi sromowe.. IP: *.lodz.mm.pl 02.10.07, 23:25
        raczej nie wiesz
        > to ile ty masz lat, że od 8 chodzisz z wiszącym nie wiadomo czym
        > chyba 15 (tylko skąd ten facet?)

Ja się taka urodzilam, chodzilam lat 20. I jestem osoba świadomą. Poprostu
        człowiek ma pewne bariery. Co najlepsze studiuje medycyne i wiem, że nie
        powinnam się wstydzic lekarza,a jednak... Poza tym nie kazdy facet od razu
        wchodzi pannie do lozka.A wiec nie szufladkujcie dziewczyny, ze przez 8 lat się
        z tym kryła.Może byla mała dziewczynka jak zauwazyła i czekała aż jej ciało
        dojrzeje-do 18 lat nie ma co robic takich zabiegow.
        To jest ciężar dla kobiety i nie zrozumie jej nikt kto tego nie przeszedl.
        > a mozesz tak logicznie wytłumaczyć, czego się wstydzisz?
        Tego, że wystaje ci warga mniejsza z majtek. nadal nie rozumiesz? Zreszta nie
        każdy lekarz aprobuje zmniejszenie warg, ponieważ ginekologowi wydaje się, że z
        punktu widzenia anatomii wszystko jest ok. Niestety estetycznie nie jest.
        • Gość: a^ Re:troll IP: *.chello.pl 03.10.07, 11:35
          Ze stringów wystają ci półdupki i co z tego?
          Dla mnie to jesteście zwykłe trolle!
          • Gość: malutka Re:troll IP: *.lodz.mm.pl 03.10.07, 23:15
            ech dziewczyno..Najgorsze, ze te trolle beda lekarzami kiedys. pzdr
            • Gość: ??? Re??? IP: *.chello.pl 04.10.07, 08:41
              Gość portalu: malutka napisał(a):

> ech dziewczyno..Najgorsze, ze te trolle beda lekarzami kiedys. pzdr

Dziwne, będziesz lekarzem, a wstydzisz się iść ze swoim problemem do lekarza...
              • Gość: malutka Re: Re??? IP: *.gdynia.mm.pl 04.10.07, 23:53
                dziwne?to jest calkiem naturalne.To ze znam budowe swojego ciała i jestem
                świadoma nie znaczy, że nie boję sie reakcji innych ludzi.To nie jest tylko
                problem natury fizycznej,ale psychicznej. Niektore panie akceptuja to jak
                wygladaja, inne nie, poniewaz wiedzą, że jest cos nie tak. Taki zabieg to nie
                jest zwykła ekstrakcja zęba. Jesli kobieta decyduje sie na takie "cos" musi byc
                mocno zdeterminowana i podminowana.Nalezy przemyslec taka decyzje. Zreszta nie
                mam ochoty się tłumaczyc z tego jak długo czekalam, czy jestem trollem i bede
                lekarzem. Trollem nie jestem, bo jak narazie to widze wyłacznie w waszych
                wypowiedziach bezsensowna krytyke i zero wiedzy na ten temat.Po drugie nawet
                lekarz moze miec obawy,a taki, ktory cos przejdzie bedzie nawet lepszym
                specjalistą. Nevermind. Zastanówcie się dlaczego powiekszenie piersi albo
                zmniejszenie nie jest tematem kontrowersyjnym? Bo sie o tym mowi...O zabiegach
                związanymi z narządami płciowymi nikt nie słyszy, bo nikt sie nie przyzna, że
                ktos mu grzebał w kroczu.Proste i logiczne jak drut.
                • Gość: fifi Re: Re??? IP: *.tkdami.net 05.10.07, 21:24
                  to znaczy ze jako lekarz nie bedziesz np zachecac pacjentek do
                  zrobienia cytologii zeby nikt im nie grzebal w kroczu- jak to ladnie
                  ujelas? Brawoooo...
                  • Gość: malutka Re: Re??? IP: *.gdynia.mm.pl 06.10.07, 00:37
                    Chyba nie rozumiesz co napisalam. Nie porównuj cytologii i operacji plastycznej.
                    Po 2 zachęcam panie z problemami takimi jak ja do operacji. I napisalam jedynie,
                    że jest to krępujace dla pan kiedy mają się przyznac, że przeszly zabieg
                    częsciowego wycięcia warg sromowych mniejszych.Jest to temat tabu, nie sądzisz?I
                    chciałabym żebys jeszcze raz przeczytała moj wczsniejszy post, bo widze, że
                    kompletnie nie zrozumialas co napisalam. Ja o niebie ty o chlebie...I wogole nie
                    wiem czym sie kieruje częsc forumowiczek wysyłają kogos do psychiatry, nazywjąc
                    kogos trollem. Proponuje nie pisac nic, jesli nie ma się wiedzy na ten temat. I
                    nie pisac głupot ludziom, którzy maja na ten temat wiedzę.
                    • Gość: a^ Re:troll IP: *.chello.pl 06.10.07, 10:54
                      Ludzie mają poważne problemy zdrowotne a ty najwyraźniej nudzisz się i z nudów
                      podbijasz wątek. Przemyśl swoje zachowanie i przestań nas absorbować
                      wyimaginowanym kompleksem.
    • modliszka24 Re: wargi sromowe.. 09.10.07, 15:43
      jak wiesz to po co pytasz laryngolog może lepszy
    • aniolek_md Re: wargi sromowe.. 09.10.07, 21:50
      hmm... jesli nie bylas z tym u żadnego lekarza a przede wszystkim u ginekologa
      to skąd mozesz wiedziec, ze to tylko defekt kosmetyczny. Takie defekty nie
      pojawiaja sie prawie z dnia na dzien jak to opisalas... Najprawdopodobniej jest
      to polip...(powstaje najczęściej na podłożu zman zapalnych)... usuwanie polipów
      jest refundowane.
      WIem, ze nie chcesz isc z tym do ginekologa, ale moze jednak warto sie
      poswiecic. Lekarza naprawde nie zaskoczy to co u Ciebie zobaczy. Kilka minut
      niezrecznego samopoczucia i najprawdopodobniej problem bedziesz miala z głowy...

Dodam jeszcze, ze takie zmiany długo nie leczone, lubią przechodzic w raki...
      Zachecam do wizyty u lekarza.

P.S. Sama jestem lekarzem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka