Dodaj do ulubionych

co jest skuteczne na bole miesiaczkowe bez recepty

IP: *.citynet.pl 07.11.07, 21:09
paracetamol w apapie, vegantalginie, panadolu przestal na mnie
dzialac dzialac sad co polecacie jeszcze innego, dodam, ze sam
ibuprom 1 tabletka tez nic nie daje... ktos tu polecal solpadeine,
czy naprawde te tabletki musujace sa dobre(tez na paracetamolu, ale
z jakimis dodatkami), bo sa dosc drogie? A moze naproxen, ibum ten
silniejszy forte, albo diklofenak? Co robic sad kupilam sobie
kapsulki z wiesiolka, tez polecane byly przez niektore Panie na
zmniejszenie boli miesieczkowych. Zobaczymy, czy przyniosa efekty.
Pierwszego dnia po prostu nie wytrzymuje z bolu sad ewentualnie
pozostaje metoda prob i bledow. smile
Obserwuj wątek
    • malange Re: co jest skuteczne na bole miesiaczkowe bez re 07.11.07, 21:15
      no-spa
    • Gość: justy Re: co jest skuteczne na bole miesiaczkowe bez re IP: *.chello.pl 07.11.07, 21:53
      lekarz.
      a tak we własnym zakresie to łączenie środka przeciwbólowego (np.
      pyralgina lub nurofen plus) z rozkurczowym (np. no-spa lub scopolan)
      • Gość: blurp Re: co jest skuteczne na bole miesiaczkowe bez re IP: *.jmdi.pl 07.11.07, 22:12
        lekarz czyli szukanie przyczyny/
        na mnie najlepiej działał ibuprom max z tych bez recepty, jest jeszcze chyba ibupar forte czyli tańszy zamiennik smile ale na każdego co innego/ tyle że najlepiej poznać przyczynę bóli jeśli są naprawdę silne - u mnie to tyłozgięcie macicy więc nie miałam za bardzo innych opcji niż trucie się lekami co miesiąc, no spa na mnie wogóle nie działała
        • Gość: gabik Re: co jest skuteczne na bole miesiaczkowe bez re IP: *.citynet.pl 07.11.07, 23:01
          przepraszam, ze zapytam, ale teraz juz Cie nie boli w te dni? Mnie
          boli bardzo, ale tylko 1 dnia, slyszalam, ze to dosc powszechne.
          Powiem lekarzowi, zeby mi cos przepisal, tylko zeby mi pomoglo
          wreszcie, bo pierwszego dnia okresu nie moge normalnie zyc sad moze
          wyprobuje ten ibuprom max, kto wie..
          • Gość: ola Re: co jest skuteczne na bole miesiaczkowe bez re IP: 213.25.19.* 08.11.07, 10:26
            Ja walczę z bólami miesiączkowymi od lat. Ale znalazłam rewelacyjny - i jak na
            razie jedyny, który mi pomaga - środek na poskromienie tych uporczywych
            dolegliwości. To DICLOFENAC w czopkach. Jest na receptę, ale za to kosztuje
            grosze...
            • konwalijka.a Re: co jest skuteczne na bole miesiaczkowe bez re 08.11.07, 12:02
              Ja mam tak że ruszyć sie nie mogę. Lekarz? - powiedział: to normalne. Jedyne co
              mi pomaga to Diclac 150 i ketonal. Wiem że to są mocne leki dlatego stosuje je
              do minimum.
    • Gość: diwa Re: co jest skuteczne na bole miesiaczkowe bez re IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 11:57
      Na mnie działa najlepiej SOLPADINe musujące, działa szybko i długo.
      A próbowałam juz wielu tabletek przeciwbólowych, do kazdego organizm
      się przyzwyczja, ale sopadine jest świetne.
      • konwalijka.a Re: co jest skuteczne na bole miesiaczkowe bez re 08.11.07, 12:04
        Sopadine czy solpadine?
        • Gość: gabik Re: co jest skuteczne na bole miesiaczkowe bez re IP: *.citynet.pl 08.11.07, 17:44
          diwa a na Ciebie tez przstal dzialac paracetamol w tabletkach? Na
          jak dlugo pomaga to Solpadeine i ile tabletek zazywasz by przestalo
          bolec? prosze odpisz smile
          • mama_miloszka Re: co jest skuteczne na bole miesiaczkowe bez re 08.11.07, 21:20
            polecam tabletki buscopan - 10 szt, bez recepty, a wieksze ilości
            niestety na recepte. lekarz przepisał mi te tabletki w ciąży jako
            rozkurczowe, ale z ulotki wyczytałam ze łagodza dolegliwośći
            miesiączkowe - jak dla mnie są rewelacyjne
            polecam
            • Gość: ania Re: co jest skuteczne na bole miesiaczkowe bez re IP: *.smgr.pl 08.11.07, 21:42
              ja pamietam, ze mi zawsze pomagaly 2 tabletki ibupromu max plus dwie
              tabletki no-spy!! nic innego nie przynosilo ulgi... zwykly ibuprom
              tez w ogole nie dzialal!!
              • Gość: fifi Re: co jest skuteczne na bole miesiaczkowe bez re IP: *.tkdami.net 14.11.07, 17:01
                tylko ze po takim zestaiwe mozna zapasci dostac - obniza cisnienie i
                1 i 2 plus krew i tak odplywa w wiadome miejsce wiec cisnienie spada
                do 80-90 i omdlenie gotowe. A tak w ogole to szczesciary te, na
                ktore dziala nospa... NA mnie nie dziala nawet 400 ibupromu, ketonal
                dziala tak jakbym wziela sobie witamine c czyli wcale. Autentycznie,
                zero efektu!
          • Gość: diwa Re: co jest skuteczne na bole miesiaczkowe bez re IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.07, 13:55
            Apapy, ibupromy przestaly na mnie działać, a niestety mam bardzo
            bolesne okresy (każdy lekarz na pocieszenie powtarzał ze dopiero po
            1 dziecku bóle znikną) , a solpadine działa jakies 6 godzin -
            bynajmniej na mnie, w nocy ból mnie juz nie budzi. Poza tym działa
            bardzo szybko, ponieważ jest w tabletce musującej, i w płynie
            szybciej się wchłania.
          • Gość: diwa Re: co jest skuteczne na bole miesiaczkowe bez re IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.07, 13:58
            A zażywam 1 tabletkę, nie zwiększam dawki, zawsze trzeba zacząć od
            najmniejszej. Choć w ulotce jest napisane że można 2 tabletki na raz.
        • Gość: diwa Re: co jest skuteczne na bole miesiaczkowe bez re IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.07, 13:52
          Solpadine - zjadłam literkę.
          • Gość: justy Re: co jest skuteczne na bole miesiaczkowe bez re IP: *.chello.pl 10.11.07, 14:18
            solpadEine
    • 2nina Re: co jest skuteczne na bole miesiaczkowe bez re 09.11.07, 12:16
      Mi farmaceutka poleciła castaganus i pabialginę.Na razie pomaga no i
      przynajmniej piersi już mnie tak nie bolą.Spróbuj może i tobie pomoże.
    • azareth Re: co jest skuteczne na bole miesiaczkowe bez re 09.11.07, 12:25
      nospa, poza tym popros lekarza o leki z półki na recepte- sa o wiele silniejsze od tych dostepnych ogolnie.. maja tylko ta wade ze czasem organizm ma problemy z ich tolerancją...ale to b indywidualne..
      • ja27-09 Re: co jest skuteczne na bole miesiaczkowe bez re 09.11.07, 15:06
        Mi pomagał pyralgin + no-spa forte. Jednak najlepszy jest pyralgin w czopkach,
        ale nie dostania bez recepty.

Poprawę też przynosi urodzenie dziecka, naprawdę smile

• bebe52 Re: co jest skuteczne na bole miesiaczkowe bez re 09.11.07, 15:45
      Moim zdaniem no-spa biore i pomaga.Pozdrawiam
    • marzena604 Re: co jest skuteczne na bole miesiaczkowe bez re 10.11.07, 13:10
      Mnie z bólów miesiączkowych wyleczyła ciąża (ale nie polecam, bo czasami nie
      działa wink ). Przed ciążą brałam dużo Ibupromu. Na etykietce jest napisane, że
      można wziąć 8 tabletek na dobę i tak brałam (jak bolało to czasami 2 na raz).
      Ważne też było to, żeby wziąć tabletkę jak najszybciej, nawet jak jeszcze nie
      boli (ja brałam jak tylko zauważyłam, że mam okres). Pozdrawiam. Marzena
    • ilona5050 Re: co jest skuteczne na bole miesiaczkowe bez re 10.11.07, 20:23
      polecam ibuprom max(lub nurofen forte-jest to dokladnie to samo) i
      no-spę.dzis wyczytalam w mądrym podręczniku ze takze diklofenak
      dziala, ale nie bierz naproksenu
    • Gość: anka Re: co jest skuteczne na bole miesiaczkowe bez re IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.07, 12:13
      bardzo polecam pic herbatke ze skrzypu polnego (do kupienia w aptece), znacząco
      łagodzi ból i przy okazji zmniejsza krwawienie
    • Gość: mm Re: co jest skuteczne na bole miesiaczkowe bez re IP: *.euro-net.pl 11.11.07, 17:54
      Aulin działa.
    • Gość: Babeczka Piroxicam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.07, 21:49
      Boski Piroxicam w czopkach...20mg i po 15 min znow wracasz do zycia. Dzieki niemu zyje piewszego dnia. Tabletki w moim wypadku sa bezuzyteczne, bo wymiotuje i pan lekarz polecil w czopkach (szybciej dziala niz tabsy). Jest na recepte niestety, ale nawet rodzinny moze przepisac .Kosztuje ok 10 zl. Pozdro smile
    • magdalaena1977 Re: co jest skuteczne na bole miesiaczkowe bez re 11.11.07, 23:05
      Dla mnie niestety tylko ketonal na receptę, a i to nie usuwa bólu całkowicie.
      Przepisuje mi go ginekolog raz na kilka miesięcy (lek jest wydajny i tani - 4,50
      zł), a w razie czego proszę jakiegokolwiek lekarza.
      • Gość: ania Re: co jest skuteczne na bole miesiaczkowe bez re IP: *.ghnet.pl 12.11.07, 12:41
        Ja miałam tak silne bóle w liceum, że co miesiąc lądowałam na
        pogotowiu i dostawałam zastrzyk, po którym spałam cały dzień. W moim
        przypadku pomogły tabletki antykoncepcyjne. Jak odstawiłam po długim
        czasie to ból w takiej postaci na szczęście nie wrócił.
    • Gość: sara Re: co jest skuteczne na bole miesiaczkowe bez re IP: *.dyn.iinet.net.au 12.11.07, 13:40
      castacnus albo wiesiolek oczywiscie brany regularnie min pol roku
    • Gość: ola Re: co jest skuteczne na bole miesiaczkowe bez re IP: *.dyn.iinet.net.au 12.11.07, 13:44
      ja sie tez z bolu zwijalam a teraz walcze z endometrioza idz lepiej
      sprawdz u ginekologa tabletki anty pomagaja tez
      • bezak25 Re: co jest skuteczne na bole miesiaczkowe bez re 14.11.07, 17:39
        na mnie dzialaly zawsze dwie tabletki ibupromu na raz, albo dwie pyralginy. Jeszcze ewentualnie ketonal, ale to juz na recepte.
        • afryka_dzika Re: co jest skuteczne na bole miesiaczkowe bez re 15.11.07, 09:55
          Ibuprom (zwykły) + 2 tabletki No-spa. Na mnie działa!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka