Gość: livia IP: *.hcm.com.pl 10.11.07, 16:44 Zrobił mi sie jęczmień ....z każdym dniem moja powieka jest bardziej czerwona i puchnie ...prosze o radę... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xxx Re: jęczmień na oku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.07, 17:11 Potrze złotem, obrączką, parę razy. Jest to skuteczne. Odpowiedz Link Zgłoś
jola427 Re: jęczmień na oku 10.11.07, 18:00 Swego czasu jęczmienie robiły mi sie co najmniej raz w miesiącu po porodzie. Troszkę sposobów przetestowałam, nic nie pomagało trzeba było przeczekać. Próbowałam rumianek przykładać, smarowałam obrączką itd itd. Za trzecim razem lekarz powiedział mi, że przecież jęczmień to jakis stan zapalny, więc im więcej przy nim kombinuję, dotykam tym większy będzie rósł. Powiedział mi też że jeżeli czuję że będzie sie robił jęczmień, to nie powinnam tego oka dotykać, nie malować rzęs itd. Wtedy on nawet nie urośnie, a jak juz urośnie to tez nie powinno się go niczym leczyć i powinien sam zniknąć. Odpowiedz Link Zgłoś
jola427 Re: jęczmień na oku 10.11.07, 18:02 Dodam tylko jeszcze ze świetnie się to u mnie sprawdzało. Zaczynał rosnąć i znikał na drugi dzień. Wcześniej dotykałam, czasami mnie swędział więc nawet drapałam kilka razy i w zasadzie nie ma co sie dziwic że rósł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: livia Re: jęczmień na oku IP: *.hcm.com.pl 10.11.07, 18:21 Bardzo dziekuję za rady...pocieram złotem może pomoże a czy mogłabym nasmarować na noc maścią neomecyna? Odpowiedz Link Zgłoś