Dodaj do ulubionych

plamienie?

25.08.03, 22:26
Tydzien przed okresem wystapilo u mnie plamienie, mam tak po raz pierwszy,
nigdy nie bylo czegos takiego. we czwartek ukazalo sie troche krwi jakiegos
brazowego koloru, w piatek juz nie bylo, w sobote znowu troche, w niedziele
nie, i dzisiaj(poniedzialek) znowusad co to moze oznaczac? pigulek nie biore.
Dziekuje
Obserwuj wątek
    • sdomitrz Re: plamienie? 25.08.03, 23:02
      Chociaż lekarzem nie jestem i oczywiście moja wypowiedź nic nie znaczy, ale:
      miałam tak chyba ze 2 razy, z tym że to było jakieś 10 dni przed terminem
      miesiączki.
      Za drugim razem zgłosiłam się do ginekologa, który po zbadaniu zapytał - czy
      Pani w tym miesiącu pracowała ciężko fizycznie, czy były jakieś stresy i t.d.
      No i wszystko się wyjaśniło - dokładnie w tym miesiącu jeździłam do rodziców
      (mieszkają daleko) z wielkimi bagażami (wiozłam ok. 30 kg sama bez pomocy).
      Wysiłek fizyczny oraz emocje spowodowały skok hormonalny (czegoś było za mało
      czy za dużo - nie znam się dobrze na tym i dlatego w okresie jajeczkowania
      wystąpiło plamienie - tak czasem bywa...)
      Oczywiście najlepiej pójść jednak do lekarza i się upewnić, ale sądzę, że nie
      ma czym się martwić smile
    • beemka1 Re: plamienie? 26.08.03, 08:15
      Najczesciej plamienia moga byc spowodowane niedomagajaca luteina albo
      zagniezdzaniem sie zarodka w macicy. Innych przyczyn nie znam, choc na pewno
      istnieja.
      • mulmulka Re: plamienie? 26.08.03, 18:11
        w ostatnich miesiacach miesiaczke mialam troche skapa. Ciezka praca fizyczna
        raczej wykluczona, nie pracowalam ciezko.
        Dziekuje za odpowiedzismile
      • misia234 Re: plamienie? 06.09.03, 14:23
        Jesli chodzi o mnie to mialam podobny problem odnosnie plamienia tzn. w czasie
        owulacyjnym mialam niewielkie plamienie. Po wyzycie u lekarza dowiedzialam sie
        ze palmienie takie nazywa sie plamieniem okoloowulacyjnym i jest to zjawisko
        calkowicie noramlne wiec wydaje mi sie ze niemasz sie czym przejmowac.
    • mulmulka Re: plamienie? 27.08.03, 21:28
      moze sa jakos z tym zwiazane bole w dole w prawym boku jakby wyrostek???
    • grrrrw Re: plamienie? 28.08.03, 17:11
      Może to byc zarówno niedomoga hormonalna jak i krwawienie okołoowulacyjne skoro
      nie pracowałaś ciężko fizycznie.
    • monika.antepowicz Re: plamienie? 06.09.03, 14:03
      Nigdy nie ma tak ze wszystkie cykle u kobiety są jak w zegarku- niektóre cykle
      są bezowulacyjbnne, niekiedy na skutek podróży, czy stresu mogą p[ojawiać się
      plamienia mogące być następsatwem niedomogui ciałą żółtego(najczęścuiej właśnie
      ten układ podwzgórze przysadka jajniki reaguje tak na wszystkie zewnętrzne
      wpływy (łącznie z klimatem , zmianami pór roku ). Nie na darmo symbolem kobiety
      zawsze był księżyc, którego fazy też podobno miały wpływ na cykl płciowy i
      nASTRÓJ KOBIETY
    • amel1 Re: plamienie? 17.09.03, 22:25
      Ja tak mam od 4 miesięcy i nie wiem co to oznacza. Biorę Duphastona na
      podniesienie progesteronu (hormon, który występuje w II fazie cyklu) i nic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka