malatea2 13.03.08, 09:05 mam problem z jednym uchem, jest zatkane i ni slysze na nie, boje sie isc do lekarza bo takie czyszczenie ucha podobno boli, czy mozna jakos przetkac, dodam ze ucho mnie zbyt nie boli. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doral2 Re: zatkane ucho 13.03.08, 09:34 po pierwsze - lekarz cie nie zabije na miejscu ani nie pożre.. po drugie - ucho się płucze roztworem wody z preparatami zmiekczającymi woskowinę, robi to lekarz po trzecie - lepiej sama nie grzeb w uchu, bo tylko kłopotów sobie narobisz po czwarte - zamierzasz iśc do lekarza dopiero wtedy, jak z bólu będziesz się zwijać i zgnije ci pół ucha?? Odpowiedz Link Zgłoś
malatea2 Re: zatkane ucho 13.03.08, 09:46 ojej , ale mnie wystraszylas, to chybe jednak pojde,ale czy to plukanie bardzo boli ? Odpowiedz Link Zgłoś
kocio-kocio Re: zatkane ucho 13.03.08, 09:50 A dlaczego ma boleć? Jak Ci się woda do ucha naleje to boli? Odpowiedz Link Zgłoś
malatea2 Re: zatkane ucho 13.03.08, 10:00 ale jak jest zapalenie ucha to chyba boli wtedy ? Odpowiedz Link Zgłoś
kocio-kocio Re: zatkane ucho 13.03.08, 10:11 No ale bez przesady. Lepiej ogłuchnąć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: zatkane ucho IP: 62.29.248.* 13.03.08, 10:58 Przy zapalaniu ucha się chyba słyszy. Masz na pewno zatkane woskowiną. Płukanie nie boli, jest tylko trochę nieprzyjemne, ale trwa kilka sekund. Ja muszę płukać co ok. pół roku, bo inaczej mi sie zatyka i nie słyszę. Sama nie grzeb bo jeszcze pogorszysz sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: zatkane ucho IP: 212.182.35.* 13.03.08, 11:18 ja miałam niedawno zatkane oba.A jeśli chodzi o ból, to bolało mnie tylko raz w nocy. Też myślałam, że trzeba będzie przepłukiwać, a okazało sie, że to zapalenie i dostałam antybiotyk. I dzięki niemu się odetkało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: zatkane ucho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.08, 12:17 Hej ja miewam takie problemy co 6-12 miesięcy, jest to zwiazane z budową kanału słuchowego /mam ponoć wąski i długi/ nie wolno mi używać patyczków do czyszczenia bo tylko pogarszam sprawę. Samo płukanie nie boli, ot wielka strzykawa z ciepłą wodą i płuczą, potem zawsze mam wrażenie ze wszystko jest strasznie głosne i ludzie krzyczą jest środek w aptece na rozpuszczanie nazywa się a-cerumen, tylko nie wiem czy to Ci odetka czy to już do stosowania po odetkaniu na zaś. Odpowiedz Link Zgłoś