Gość: gocha IP: *.fbx.proxad.net 30.04.08, 14:04 lekarz zaproponował mi wczepke z cerazette nie wiem czy to dobry pomysł.teraz biore pierwsze opakowanie tabletek cerazette i jak dotad nic mi nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: e. Re: czy ktos robił sobie wczepke antykoncepcyjna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.04.08, 15:28 wczepka?? a co to takiego??? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: czy ktos robił sobie wczepke antykoncepcyjna 30.04.08, 15:48 a co to jest ta wczepka?Bo ja pierwsze slysze o czyms takim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela wczepke ??? IP: *.chello.pl 30.04.08, 15:57 a teraz napisz to po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: wczepke ??? IP: *.chello.pl 30.04.08, 18:49 A moze kolezance po prostu chodzi o spirale???? Ale nieco zagmatwala to??)) Odpowiedz Link Zgłoś
kocio-kocio Re: wczepke ??? 30.04.08, 19:27 Może chodzi o implant antykoncepcyjny? www.google.pl/search?client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Apl%3Aofficial&channel=s&hl=pl&q=implant+antykoncepcyjny&lr=&btnG=Szukaj+w+Google Odpowiedz Link Zgłoś
mallgosha Re: implant? 30.04.08, 19:31 Bylam usilnie namawiana przez lekarza do wszycia implantu antykoncepcyjnego. Nie zrobilam tego, poniewaz zle tolerowalam tabletki z podobnym hormonem. Nie mi sie rowniez idea wszywania czegos pod skore. Znam jednak osoby, ktore to zrobily i sobie chwala. Zapewne ma tyle samo wad i zalet jak inne metody anty. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 to chodzi o "wszczep":DDD 30.04.08, 20:14 haha,ten watek to jak gra "milionerzy"PP Odpowiedz Link Zgłoś
1katarynka Re: to chodzi o "wszczep":DDD 30.04.08, 20:23 he he a ja nic nie skumałam)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gocha Re: to chodzi o "wszczep":DDD IP: *.fbx.proxad.net 01.05.08, 12:18 chodzi o wszycie pod skóre małej kapsułki czy cos w tym stylu która uwalnia hormon i dziala anty.nie trzeba pamietac o łykaniu tabletek. wydaje sie to kafotowa sprawa tylko nie mam pojecia jak tobedzie działał na mnie na dłuższa mete.biore teraz cerazette w tabletkach i teoretycznie nie widze skutków ubocznych jak na razie poza minimalnym zaokragleniem tu i ówdzie jednak na wadze nie przytyłam.nie wiem czy ta wczepka to dobry pomysł i chciałam zasiegnac poinii kogos kto sie z tym spotkał Odpowiedz Link Zgłoś
edi681 Re: to chodzi o "wszczep":DDD 01.05.08, 12:30 to chyba niezbyt popularne w Polsce, o ile w ogóle spotykane... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: to chodzi o implant IP: *.chello.pl 01.05.08, 12:44 wprawdzie Implanon- implant z hormonem (etonorgestrel, a nie "cerazette") jest u nas zarejestrowany, ale nie wprowadzono go na nasz rynek, więc doświadczonych będzie niewiele. Za granicą jest dostępnych kilka rodzajów implantów- może dowiedz się, co który konkretnie środek polecał ci lekarz- łatwiej znajdziesz opinie. www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=87063&highlight=implanon Odpowiedz Link Zgłoś