Dodaj do ulubionych

krórka i skąpa miesiączka

IP: *.gprs.plus.pl 22.05.08, 15:39
od 6 lat mam krótkie i skąpe miesiaczki, jak powiedziałam o tym gin. to
stwierdził, że dobrze, że w ogóle mam i zamknął temat uncertain
mięsiaczka jest regularna, ale trwa 2 góra 3 dni i występuje niewielkie
plamienie, bardzo proszę o radę, byłam już u endokrynologa ale ten odesłał
mnie do ginekologa a on odpowiedział jak już powyżej napisałam. Dodam, że mam
24 l i nie stosowałam antykoncpecji hormonalnej a w ciązy na 100% nie jestem.
Obserwuj wątek
    • Gość: melmire Re: krórka i skąpa miesiączka IP: *.fbx.proxad.net 22.05.08, 19:17
      Moze taki twoj urok? nie ma jakis norm mowiacych ze okres ma trwac tyle i tyle i
      wynosic X mililitrow. Wiele zalezy od profilu hormonalnego jaki prezentujesz.
      Ciesz sie, lepsze krotkie i skape niz dlugie i obfite.
      • Gość: emka Re: krórka i skąpa miesiączka IP: 91.104.94.* 22.05.08, 20:01
        A właśnie,że są "normy" które mówią o tym ile powinna trwać średnio miesiączka i
        ile krwi powinna kobieta wtedy stracić. Ja bym się wybrała do innego ginekologa
        na usg w celu sprawdzenia grubości endometrium bo skąpe i krótkie miesiączki
        mogą świadczyć o tym,że jest ono za cienkie-choć wcale nie muszą-a jeśli jest za
        cienkie to w przypadku zajścia w ciążę zapłodniona komórka jajowa ma
        problem,żeby się zaimplantować co pociąga za sobą dalsze konsekwencje.
        Jeśli chcesz się wybrać na takie usg to dowiedz się w którym dniu cyklu się to
        badanie wykonuje w celu sprawdzenia jego grubości.
        • Gość: ana Re: krórka i skąpa miesiączka IP: *.gprs.plus.pl 22.05.08, 21:46
          dziekuję za odpowiedzi, byłam na usg, to powiedziano mi, że wszystko jest w
          normie, jednak nie sprecyzowano, co rozumie się pod pojęciem "w normie". Zadałam
          pytanie na forum, bo co się dowiadywałam mimo wszystko nie powinnam się cieszyć,
          że mam taki krótki i skąpy okres.
          Sądzę, że moze mieć to cos wspólnego z podniesionym poziomem prolaktyny
          (wydobywa mi się z piersi niewielka ilosć białej mazi). Żeby nie było chodziłam
          do lekarzy, nawet byłam w szpitalu( 2 dni), niestety nie otrzymałam fachowej
          pomocy i diagnozy. Tyle, że jestem młoda i układ hormonalny sie stabilizuje,
          brak mi słów. A może jednak przesadzam?
          • Gość: emka Re: krórka i skąpa miesiączka IP: 91.104.94.* 22.05.08, 22:31
            Jest na forum biała lista ginekolog-znajdź sobie w swoim mieście jakiegoś
            kompetentnego lekarza, nich cię wyśle na badanie prolaktyny bo faktycznie możesz
            mieć problem z hormonami. Póki nie będziesz mieć wyników badań i opinii
            lekarskiej na ich podstawie to nie wierzyła bym lekarzom na słowo.
    • Gość: :) Re: krórka i skąpa miesiączka IP: 82.160.210.* 22.05.08, 21:06
      ja również mam ten problem, ale jak powiedziałam o tym mojej ginekolog to powiedziała że taki już mój urok, więc się niczym nie martw, nie każda z nas musi okres przez 5-7 dniwink
      • Gość: emka Re: krórka i skąpa miesiączka IP: 91.104.94.* 22.05.08, 21:34
        No nie każda, ale uwierzenie forumowej poradzie "nic się nie martw" chyba sprawy
        nie załatwia. Idąc tym tropem nie każdy musi mieć taką "urodę" jak ty.
        Swoją drogą co to za ginekolog która bez badania potrafi postawić taką diagnozę
        bo jak dla mnie to ignorantka-teraz się nie martw, ale jak przyjdzie co do czego
        to będziesz może musiała się zacząć martwić, a może i leczyć bo pojawią się
        problemy z zaciążeniem. Jest wiele dziewczyn które się nie martwiły skąpymi i
        krótkimi miesiączkami no bo faktycznie nikt nie chce mieć potopu przez 5-7 dni,
        a potem się okazało,że to wina zbyt cienkiego endometrium i zapłodniona komórka
        ma problem z zagnieżdżeniem się.
        • Gość: ana Re: krórka i skąpa miesiączka IP: *.gprs.plus.pl 24.05.08, 14:52
          dzięki za rady smile dowiedziałam sie więcej niż od lekarza i po co płacę skaładki
          na ubezpieczenie zdrowotne
          a mam jeszcze jedno pytanie, czy mogę mieć później problemy z zajściem w ciąże,
          teraz nie planuje, ale kto wie co przyniesie przyszłość
          • Gość: ANia Re: krórka i skąpa miesiączka IP: *.eastwest.com.pl 24.05.08, 15:32
            no bez przesady, w końcu znajdziesz fachowca. my nie wyrocznia.
            • Gość: dfbrth Re: krórka i skąpa miesiączka IP: *.chello.pl 25.05.08, 13:01
              jak masz wyciek z piersi to ja stawiam na prolaktynę. Mam tyak samo
              kiedys miesiaczki trwaly 4/5 dni teraz 2 moze czasem 3 i po
              wszystkim . Sprawdzialm prolaktyne i powyzej normy. Jak biore
              bromerghon to okres jest ok a jak na jakies czas przerwe leczenie to
              znowy. Zbadaj prolaktyne.
              • Gość: Milutka 31 Re: krórka i skąpa miesiączka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.08, 14:09
                Zbadaj prl jak dziewczyny radzą-tym bardziej że masz te wydzielinę z
                piersi.
                Ja tez tak miałam że okres stał sie tylko 3-4 dniowym plamieniem,
                ale u mnie cykle się wydłuzyły. Po 3 miesiącach zażywania Bromka
                znowu okres był jak kiedyś-5 dni i obfitość taka jaka była.
                Tyle tylko że ja mam gruczolaka przysadki.
                • Gość: Magda Re: krórka i skąpa miesiączka IP: *.chello.pl 25.05.08, 19:26
                  Też uważam że to przyczyna prolaktyny podwyższonej. Powinnaś się leczyc, bo w przeyszłosci mozesz mieć problem z zajściem w ciążę.
                  Podwyższona prolaktyna jest często wynikiem życie w stresie, tak reaguje Twój organizm.
                  Tez tak miałam. Jak miałam przerwę w pracy 2 -letnia, to i miesiączki były lepsze, a jak zaczęłam pracować i stresować się stały się one coraz skąpsze.
                  Ja prez podwyższoną prolaktynę miałam problemy z zajściem. Możesz poszukać wśród leków homeopatycznych na obniżenie jej, a może to pomoże/
    • lidek0 Re: krórka i skąpa miesiączka 25.05.08, 20:28
      Rzecz podstawowo to badania hormonale, jeżeli są w normie to ok.
    • Gość: ania prolaktyna IP: *.nice.hnet.pl 25.05.08, 20:33
      leczę za wysoki poziom prolaktyny, jednym z objawów była miesiączka
      o dług. 1,5-2dni...
    • Gość: ashia Re: krórka i skąpa miesiączka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.08, 12:53
      witaj ja takze mam 24 lata 16miesiecy temu urodzilam coreczke
      zaczela zazywac regulon tabletki anty wszystko bylo ok do wrzesnia
      od tej popry mam bardzo skape miesiaczki wrecz tylko takie plamienia
      ktore trwaja2dni a trzeci tak po kropelce i takze w ciazy wiem ze
      niejestem i nikt mi niechce powiedziec co moze byc przyczyna jeden
      ginekolog powiedzial ze moze mam niewydolnosc jajnikow i temat sie
      skonczyl od30wrzesnia mam kolejna miesiaczke lecz takze 2dni plamien
      a dzis juz nic niewiem co robic
      • lilith76 Re: krórka i skąpa miesiączka 02.10.08, 13:25
        Cenną wskazówką byłoby używanie znaków interpunkcyjnych.
        Jeśli nadal bierzesz pigułki, to skąpe miesiączki są ich efektem.
      • Gość: emka Re: krórka i skąpa miesiączka IP: 91.104.86.* 02.10.08, 20:21
        Przeczytać ulotkę od tabletek które zażywasz-leniu- to się dowiesz jaki może być
        powód krótkich i skąpych krwawień z odstawienia, a nie miesiączek w twoim przypadku.
        • Gość: magda Re: krórka i skąpa miesiączka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.08, 22:37
          Toście jej poleciały - bez litości!
    • Gość: majka Re: krórka i skąpa miesiączka IP: 80.51.55.* 03.10.08, 11:42
      nie przejmuj się tym,ja też będąc młodsza miałam krótkie ,trwające 2
      dni i skąpe miesiączki i nie miałam problemów z zajściem w ciażę i
      urodzeniem dzieci.Widocznie tak ma być.
    • gory_szalenstwa Re: krórka i skąpa miesiączka 03.10.08, 12:36
      Nie widzę powodu dla którego miałabyś się tym przejmować. Osobiście takie
      miesiączki mam od 5 lat i cieszę się, iż nie jestem na miejscu kobiet, które
      cierpią przez 7 dni w tygodniu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka