magda-123 11.06.08, 13:26 dzidzus ma ponad 4miesiace. od porodu raz spalam z mezem 2miesiace temu. boje sie ze moge byc w ciazy? czy to mozliwe jak sie zabezpieczylismy i karmie piersia. ale ostatno tak czesto latam do WC ze to mnie nipokoi... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kubbik1 Re: czy moge byc w ciazy? 11.06.08, 13:43 Jedyna szansa zebyś nie była w ciązy to...brak seksu a tak wsztstko jest mozliwe.Jak masz wątpliwosci zrób test Odpowiedz Link Zgłoś
tyssia Re: czy moge byc w ciazy? 11.06.08, 13:47 A po porodzie dostałas juz okres? Odpowiedz Link Zgłoś
lidia341 Re: czy moge byc w ciazy? 12.06.08, 12:51 nie trzeba mieć okresu by w tym okresie zajść w ciaże Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: tysia 11.06.08, 13:52 zeby dostac okres, trzeba miec wczesniej owulacje. teoretycznie wiec autorka postu mogla miec wtedy owulacje gdy sie kochala z mezem i byc teraz w ciazy, w co watpie. po 2 miesiacach pewnie mialabys tez inne objawy ciazy niz tylko problem z pecherzem. a nie lepiej zrobic test? Odpowiedz Link Zgłoś
mama-123 Re: czy moge byc w ciazy? 11.06.08, 14:13 Jesl;i karmisz wylacznie piersia to szansa jest bardzo znikoma. Wlasciwie mniej niz pol procenta. Jak czesto karmisz? Jesli raz na mniej wiecej 3-4 godzin to nie ma problemu. Bylam kiedys w podobnej sytuacji i mialam juz nawet wiele symptomow, ale to tylko bylo moje panikowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
mea8 Re: czy moge byc w ciazy? 11.06.08, 14:28 I tu sie kochana mylisz Karmienie zabezpiecza ale trzeba spelnic szereg warunkow i do tego miec szczescie Odpowiedz Link Zgłoś
spartanka4 Re: czy moge byc w ciazy? 11.06.08, 14:36 karmiąc piersią możesz nie mieć okresu, najlepiej idź do lekarza albo test sobie zrób Odpowiedz Link Zgłoś
mama-123 Re: czy moge byc w ciazy? 11.06.08, 23:27 W wieku dwoch miesiecy dziecko nie dostaje zadnych innych pokarmow. Napisalam wiec, jak czesto karmila. Przy 3-4 godzin czestotliwosci, nie ma mozliwosci jajeczkowania, chyba zeby dziecko bylo wielkim niejadkiem. Ogolnie 65 karmienia piersia na dobe wystarcza. Przeszlam szkolenie w tej dziedzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: czy moge byc w ciazy? 11.06.08, 23:37 To ciekawe skąd tyle dzieci rok po roku, pewnie te wszystkie dzieci chowane były na sztucznym mleku. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-123 Re: czy moge byc w ciazy? 11.06.08, 23:42 Koniecznym jest karmienie piersia i niedokarmianie dziecka innym mlekiem. No i tez regularne karmienie w nocy ( co 3-4 godz.) Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re:mama-123 12.06.08, 07:38 nie znam mamy, ktora z zegarkiem w reku karmila by dziecko. moja corka majac kilkanascie dni, potrafila przespac za dnia kilka godzin i obudzic sie dlugo po czasie na karmienie. w nocy bylo podobnie-czasem budzila sie nawet co godzine, czasem co 4-5 godzin. nie da sie dziecka karmic co dzien o tej samej godzinie. kazdy madry lekarz powie ci, ze karmienie piersia nie jest srodkiem antykoncepcjnym. wiele kobiet sie juz na tym przejechalo i ma dzieci z bardzo mala roznica wieku... Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: czy moge byc w ciazy? 12.06.08, 08:55 Moje dziecko w wieku czterech miesięcy w nocy budziło się tylko na jedno karmienie, zapomniałaś dodać że większość lekarzy nie popiera twojej teorii jakoby karmienie piersią wykluczało zajście w ciążę Odpowiedz Link Zgłoś
malila Beniusia i Makurokurosek 12.06.08, 12:49 Nie rozumiem, dlaczego z takim uporem tłumaczycie Mamie123, ze karmienie piersią wyklucza zajście w ciążę, skoro ona takiej teorii nigdzie nie wygłasza. Mama123 twierdzi (i ma rację), że przy regularnym karmieniu piersią, nie rzadszym niż 3, 4 godziny, prawdopodobieństwo zajścia jest znikome. Wystarczy jednak jedna dłuższa przerwa, by uruchomić cykl owulacyjny. Teoria, o której pisała Mama, do tej, wg której karmienie piersią uniemożliwia zajście w ciążę, ma się tak, jak NPR do kalendarzyka małżeńskiego. I podobnie często udaje się ją zrozumieć - czego wynikiem jest sporo zaskakujących ciąż Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Re: czy moge byc w ciazy? 11.06.08, 17:18 częste latanie do WC to nie jest jednoznaczny objaw ciązy tylko prędzej zapalenia dróg moczowych-tak czy siak zrób badania. teoretycznie w ciąży być mozesz nawet karmiąc piersią-przykłąd mojej koleżanki-efekt dwójka w tym samym roku-jedno na początku drugie na końcu-chodzą do jednej kalsy. Odpowiedz Link Zgłoś
mearulezz Re: czy moge byc w ciazy? 11.06.08, 18:00 szkoda twojego meza -raz na 2 miesiace.... jak sie boisz ciazy to ginekolog da ci srodki anty dla kobiet karmiacych. bedziesz wtedy szczesliwsza, maz tez- przestaniesz sie martwic ciaza-zaczniesz cieszyc sexem. a teraz idz po test ciazowy albo po furagin. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magda-123 Re: czy moge byc w ciazy? 11.06.08, 22:56 >>szkoda twojego meza-raz na 2 miesiace.... ales mnie rozbawila. a jemu wlasnie tak pasuje, im rzadziej tym lepiej. co prawda ewentualne zajscie w ciaze to male prawdopodobienstwo ale moze jutro kupie ten test dla swietego spokoju... Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: czy moge byc w ciazy? 11.06.08, 23:40 to w takim razie można współczuć tobie. Zrozumiałe jest ze kobieta po porodzie może nie mieć ochoty na seks, ale po kilku miesiącach libido powraca do normy i co wtedy wystarczy ci seks raz na kila miechów. Dolina Odpowiedz Link Zgłoś
mama-123 Re: czy moge byc w ciazy? 11.06.08, 23:44 Chyba nie kazdemu powraca, jednym tak, innym nie. Kobietom czesto jest trudniej pomyslec o seksie, zwlaszcza jesli jest bardzo zmeczona, a pierwsze miasiace zazwyczaj takimi sa. Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: czy moge byc w ciazy? 12.06.08, 08:46 Dlatego napisałam, ze rozumiem obecny twój brak zainteresowania seksem, ale za kilka miesięcy równowaga hormonalna powróci do normy, i co wystarczy ci raz na kilka miesięcy. jeżeli tak to można się tylko cieszyć, ze pod względem temperamentu tak dobrze się dobraliście, jeżeli nie to albo pozostaje kupić sobie wibrator, albo zmienić męża Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: czy moge byc w ciazy? 12.06.08, 07:38 tak mu pasuje? i nie martwi cie to??? Odpowiedz Link Zgłoś
petto Re: czy moge byc w ciazy? 12.06.08, 12:14 magda-123 napisała: > >>szkoda twojego meza-raz na 2 miesiace.... > ales mnie rozbawila. a jemu wlasnie tak pasuje, im rzadziej tym lepiej. co praw > da ewentualne zajscie w ciaze to male prawdopodobienstwo ale moze jutro kupie t > en test dla swietego spokoju... pasuje męzowi, hehehe, musi pasowac a ma inne wyjscie, ???? pewnie na boku kogoś ma, nie wierzę ze facet moze wyzyc 2 miesiace bez seksu, hihihihihihihi Odpowiedz Link Zgłoś
magda-123 Re: czy moge byc w ciazy? 12.06.08, 12:28 oj moze moze! wczesniej sie tym martwilam,teraz to mi na reke. zostalo mi 4kg po ciazy moze to przyczyna Odpowiedz Link Zgłoś
petto Re: czy moge byc w ciazy? 12.06.08, 12:32 magda-123 napisała: > oj moze moze! wczesniej sie tym martwilam,teraz to mi na reke. zostalo mi 4kg p > o ciazy moze to przyczyna szkoda mi faceta, ja tez rodziłam, ale czasem trzeba coś zrobic dla drugiej połówki, bo mam przykłady na znajomych jak porozpadały się małzenstwa. Jestem już wiele lat męzatką i wiem ze facet potrzebuje seksu, jak jedzenia. Może tego nie powie, ale takie jest życie, każdy ma potrzeby. No i niestety facet musi swoją potrzebę załatwić.Jak żona robi łaskę, to znajdzie sobie rozwiązanie z inną. Odpowiedz Link Zgłoś