Dodaj do ulubionych

tabletki antykoncepcyjne

02.07.08, 16:15
chciałam przesunąć miesiączkę.Zaczęłam brać tabletki anty.jednak dostałam
uporczywych plamień.I teraz moje pytanie czy jak przestanę brać to dostanę od
razu miesiączkę?13 lipca wyjeżdżamy na wakacje i nie wiem co teraz zrobić.Czy
któraś z Was też tak miała?
Obserwuj wątek
    • Gość: ewaq Re: tabletki antykoncepcyjne IP: 217.98.20.* 02.07.08, 16:39
      Mowiac delikatnie: cholera wie.
      Zamiast wziac tampony na wczasy - nachrzanilas w organizmie
      hormonami.
    • Gość: b Re: tabletki antykoncepcyjne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 17:25
      Rozregulowałaś swój organizm i nikt ci nie powie, jak zareaguje.
    • Gość: k Re: tabletki antykoncepcyjne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 21:02
      Tak, my też wyjeżdżamy na wakacje, ale nie kombinujemy z hormonami,
      żeby mieć spokój na urlopie. Brać tabletki tylko pod urlop to
      totalna głupota.
      • Gość: emka Re: tabletki antykoncepcyjne IP: 91.106.67.* 02.07.08, 22:22
        eeee...no co ty...ona po prostu myślała,że tabsy to jak drażetki owocowe....
        • iwanni Re: tabletki antykoncepcyjne 02.07.08, 22:30
          chcialam zrobic dokladnie jak Ty...lecz wlasnie na tym forum
          dziewczyny mi odradzily...i nie wzielam...szkoda ze najpierw sie nie
          poradzilas tutaj...ja wlasnie balam sie tych skutkow
          ubocznych...pozdrawiam
        • wi0la Re: tabletki antykoncepcyjne 03.07.08, 09:36
          tak bo jestem głupią i niedouczoną babą ,i myślałam że tabletki to mentosy.
          Obraziłaś mnie tak jak i niektóre poprzednie dziewczyny które wyraźiły swoją opinię.
          NIe potrzebowałam oceny tego czego zrobiłam ale rady od dziewczyn które podobnie
          zrobiły.
          • Gość: emka Re: tabletki antykoncepcyjne IP: 91.104.77.* 03.07.08, 10:11
            Dokładnie. Rady? Musztarda po obiedzie-poradzić to się można kogoś jak usunąć
            plamę z ubrania-bo na to są sprawdzone sposoby, a nie w takim przypadku jak
            opisałaś.
            Szkoda,że jeszcze o "gwarancję" nie poprosiłaś....
            • wi0la Re: tabletki antykoncepcyjne 03.07.08, 12:27
              nie biorę tabletek pierwszy raz i nie tylko po to żeby przesunąć miesiaczkę
              .Wzięłam inne tabletki niż zazwyczaj i dostałam plamień co mi się nigdy
              wcześniej nie zdarzyło .Pytanie moje było do dziewczyn które też tak miały .I
              czy jak przestanę brać czy dostanę od razu miesiaczkę.a nie o gwarancję jak
              złośliwie piszesz .Zresztą nic konkretnego nie napisałas a tylko się mądrzysz
              • Gość: emka Re: tabletki antykoncepcyjne IP: 91.104.77.* 03.07.08, 12:45
                "I czy jak przestanę brać czy dostanę od razu miesiaczkę."
                Przecież czekasz na konkretną odpowiedź-tak albo nie- bo chyba "nie wiadomo"cię
                nie usatysfakcjonuje, a taka jest najpewniejsza odpowiedź.
                Skoro nie bierzesz tabsów pierwszy raz to powinnaś wiedzieć co dalej, a nie
                czekać na forumowe wróżby.
                • wi0la Re: tabletki antykoncepcyjne 03.07.08, 13:01
                  i znow z Twej strony tylko sarkazm a nie odpowiedz.Nie czekam na twoja odpowiedz
                  bo nie masz nic do powiedzenia.MOze powinnam zadac inaczej pytanie .PO jakim
                  czasie od wzięcia nie całego opakowania tabletek powinna sie pojawić miesiaczka.
                  • kiecha3 Re: tabletki antykoncepcyjne 03.07.08, 13:44
                    nie wiadomo...
                  • sundry Re: tabletki antykoncepcyjne 03.07.08, 13:57
                    Czy naprawdę nie trafia do ciebie,że każdy organizm inaczej reaguje,i nawet jak
                    wypowie się ktoś,kto tak miał,ty możesz mieć tak samo,albo nie?Jasnowidzenia
                    żadna z nas nie uprawia,wybacz,
                    • gazdziikowa Re: tabletki antykoncepcyjne 03.07.08, 18:29
                      takie plamienia zdarzają się (pewnie nie u wszystkich) kiedy bierze się dwa
                      opakowania jedne po drugim bez przerwy, żeby przesunąć okres.
                      Wakacje z tą co miesięczną przypadłością, nie należą do przyjemności, zwłaszcza
                      kiedy się z ciebie leje strumieniami i jeszcze boli.
                      • wi0la Re: tabletki antykoncepcyjne 03.07.08, 19:19
                        ja nie oczekuję od Was że usłyszę kiedy ja dostanę miesiączkę.Chciałam by
                        wypowiedziały się dziewczyny które podobnie miały(pomijając fakt przesunięcia
                        miesiączki).Chciałam wiedzieć czego mogę się w takiej sytuacji spodziewać.
                        A faktycznie moja miesiączka nie należy do ciekawych gdyż obrazowo mówiąc pływam
                        a tego nie chciałam akurat na urlopie
                        • gazdziikowa Re: tabletki antykoncepcyjne 03.07.08, 20:15
                          wydaje mi się, że jeden dzień po odstawieniu opakowania powinnaś dostać okres.
                          • wi0la Re: tabletki antykoncepcyjne 03.07.08, 20:17
                            dziękuję za brak cynizmu i ośmieszania mnie
                            • Gość: emka Re: tabletki antykoncepcyjne IP: 91.104.77.* 03.07.08, 22:01
                              Sama się ośmieszyłaś zadając takie pytania...
                          • enith Re: tabletki antykoncepcyjne 03.07.08, 20:49
                            > wydaje mi się, że jeden dzień po odstawieniu opakowania powinnaś dostać okres.

Masz rację, wydaje ci się. Czemu dzień, a nie np. 3 dni?

Do autorki: wzięłaś inne, niż zazwyczaj pigułki i reakcja twojego organizmu też może być inna, niż zazwyczaj. Oznacza to ni mniej, ni więcej, tylko to, że NIKT tutaj ci nie podpowie/nie wywróży, kiedy będziesz mieć okres, albo czy plamienia ustaną, itd. Ktoś dostanie okresu dzień po odstawieniu, ktoś trzy. Innymi słowy: ruletka. Pozostaje ci czekać, niestety.
                          • Gość: emka Re: tabletki antykoncepcyjne IP: 91.104.77.* 03.07.08, 22:02
                            Wow...to się nazywa konkretna odpowiedź "wydaje mi się..."
                        • Gość: emka Re: tabletki antykoncepcyjne IP: 91.104.77.* 03.07.08, 21:59
                          Ty na prawdę nie rozumiesz i czytać chyba też nie potrafisz-to,że u kogoś
                          wygląda to tak to nie znaczy,że u ciebie też tak będzie wyglądało. Napisze ci
                          ktoś,że u niego 2 dni po zaprzestaniu łykania tabsów wystąpiło krwawienie z
                          odstawienia-A NIE MIESIąCZKA-i co będziesz z kalendarzem w ręce czekać, a jak
                          nie wystąpi to kolejna schiza i wpis na forum....
                          • wi0la Re: tabletki antykoncepcyjne 04.07.08, 10:12
                            Kobieto to Ty cały czas nic nie rozumiesz.Ja nie pytałam kiedy na pewno dostanę
                            okres.Bo wiem że nikt tego nie przewidzi.Chciałam wiedzieć jak było u innych
                            kobiet.Tylko Ty się tu mądrujesz a nie napisałaś jak było u Ciebie ,bo
                            przypuszczam że taka idealna kobieta jak Ty nie miała takiej sytuacji.To po co
                            się odzywasz???nie musisz pisać komuś że jest w domyśle głupi,bo postąpił tak a
                            nie inaczej.
    • e.milia Re: tabletki antykoncepcyjne 04.07.08, 10:11
      No cóż, ja przy pierwszym oapakowaniu miałam plamienia (takie mocne jak okres)
      przez cały cykl brania, czyli ok 21 dni, no i potem w czasie przerwy normalne
      krwawienie. Niestety, przez pierwsze 3 opakowania tabletek mogą pojawić się
      plamienia.
      • Gość: Norka Re: tabletki antykoncepcyjne IP: *.toya.net.pl 04.07.08, 11:45
        Biorę Regulon 2 opakowanie i plamień nie mam i liczę, ze już się nie
        pojawią smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka