Dodaj do ulubionych

ból podczas stosunku

12.07.08, 12:21
od lat już mam pewien problem, bagatelizowany przez ginekologów, chodzi mi o
ból przy współżyciu
nie jest to sytuacja permanentna ale nie zależna od cyklu,wygląda tak, że przy
stosunku przeszywa mnie koszmarny ból wskroś, tak jakby partner uderzał mi
penisem o coś bardzo bolącego w pochwie, jestem zdrowa i nie jest to blokada
psychiczna, mam wrażenie jakby chodziło o pęcherz i nie jest to zależne od pozycji
zwykle kiedy dochodzi do penetracji jest bardzo przyjemnie,a gdy dochodzi do
tego punktu aż mnie wygina z bólu, pojęcia nie mam co to może być, może
miałyście podobne doświadczenia?
Obserwuj wątek
    • sundry Re: ból podczas stosunku 12.07.08, 16:31
      Może jest za głęboko po prostu.
      • petrozas Re: ból podczas stosunku 12.07.08, 17:50
        właśnie nie, w tych samych pozycjach innym razem nie ma śladu tego bólu, a
        nieraz delikatna penetracja powoduje ból, sama nie wiem co to i dlatego tak mnie
        irytuje
        • Gość: Gosia Re: ból podczas stosunku IP: *.Red-195-57-78.staticIP.rima-tde.net 12.07.08, 19:47
          Moze to vulovdynia.. Objawia sie wlasnie przez bol podczas stosunku.
          wejdz na www.vulvodynia.pl
          Pozdrwiam
          • petrozas Re: ból podczas stosunku 12.07.08, 20:24
            to nie to, poczytałam -"Ból który występuje podczas seksu i jest umiejscowiony
            wysoko lub w podbrzuszu nie jest vulvodynia.
            • Gość: majowa Re: ból podczas stosunku IP: 80.50.238.* 12.07.08, 22:59
              Penis uderza o szyjke macicy . To cholernie boli. Mi przeszło po
              porodzie
              • Gość: petrozas Re: ból podczas stosunku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.08, 10:52
                to by mnie przekonywało, ale co z tym można zrobić?, ja już jestem po
                porodzie,kiedyś tak mnie zarwało, że wylądowałam na pogotowiu bo wstać nie
                mogłam na proste nogi, jakiś koszmar
    • Gość: :( Re: ból podczas stosunku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.08, 11:45
      Mam tak samo od zawsze, u mnie kazało się ze to nadżerka tak boli gdy się ją podrażnia ... Tak bywa też, gdy partnerzy nie dopasują się rozmiarami, co może brzmi komicznie ale powiedział to sam ginekolog - "Gdy Pan ma za długi interes w stosunku do Pani pochwy przez co podczas zbliżenia napiera na jej szyjkę macicy powodując przeszywający ból".
      • Gość: to_ja Re: ból podczas stosunku IP: *.gprs.plus.pl 14.07.08, 14:30
        witam
        ja od roku (z kilku miesięczną przerwą) także cierpię na ból podczas stosunku, tylko że nie boli mnie w środku (tak jak większość z Was), a na zewnątrz !!! czuję się tak, jakbym miała opuchnięte wargi sromowe, jakbym miała tam otwarta ranę, czasem piecze i swędzi ale nie tak, że cały czas, a prawdziwe męczarnie przechodzę gdy mój mąż we mnie wchodzi, gdy zaczynamy się kochać (gdy jest już w środku to jest nieco lepiej). ból jest nie do opisania, czuję się tak, jakby miało mnie rozerwać, szczepie i piecze. doszło do tego, że nie mam kompletnie ochoty na seks, bo kojarzy mi się wyłącznie z cierpieniem, mam problem z właściwym nawilżeniem pochwy. smaruję się żelem nawilżającym, ale to niewiele pomaga. mąż tez stara się unikać współżycia, bo nie chce mi robić krzywdy, ale jak długo można tak żyć?
        dodam, że nie brałam nigdy tabletek antykoncepcyjnych, wcześniej używaliśmy prezerwatyw (teraz już nie bo chcemy mieć dziecko), współżyjemy od kilku lat i nigdy wcześniej nie było takich problemów. podczas ostatniego badania ginekolog powiedziała, że nie mam żadnej infekcji, że ginekologicznie wszystko jest ok (wcześniej miałam jakieś stany zapalne i grzybicę, ale to ponoć wyleczone). nie wiem co robić. jeśli któraś z was ma/miała takie problemy to piszcie. z góry dziękuję

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka