Gość: GOSIA IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 11.01.02, 18:19 Co oznacza ten skrót, podobno związany z pigułkami u 1 z dziewczyn z forum wykryty? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: m Re: PCO skrót znaczący co??????????/ IP: *.lubin.dialog.net.pl 11.01.02, 22:23 Zespol policystycznych jajnkiow-nieprawidlowosc endokrynologiczna. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: PCO skrót znaczący co??????????/ 12.01.02, 19:41 PCO- zespół policystycznych jajników objawiający sie hirsutyzmem, cyklami bezowulacyjnymi i androgenizają i powiększeniem jajników Dotyczy 5-10% kobiet, zaburzenia hormonalnre nasilają sie przy współistnieniu otyłosci.MA Odpowiedz Link Zgłoś
jwojnarowiczz Re: PCO skrót znaczący co??????????/ 30.01.02, 08:52 Własnie zdjagnozowano u mnie PCO. Lekarz zaleca laparoskopię w celu ponacinania jajników- alternatywnie leczenie Diane ale to podobno tylko zatrzymuje chorobę a nie leczy.Na szczęście jestem już mamą i nie planuję więcej potomstwa. Jednak niepokoi mnie to wszystko /nie mówiąc o bólu który mnie nęka/ czy jest to niebezpieczne , czy trzeba koniecznie poddać się laparoskopii Pozdrawiam A. Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: PCO skrót znaczący co??????????/ 30.01.02, 23:40 lAPAROSKOPIA JEST ZALECANA GŁOWNIE W CELU PRZYWRÓCENIA PŁODNOŚCI, ALE ODREBNYM WSKAZANIEM MOŻE NBYĆ DIAGNOSTYKA BÓŁI ZWIĄZANYCH Z NARZĄDEM RODNYM.ma Odpowiedz Link Zgłoś