frezja-finezja 18.08.08, 14:41 hej, nie wiecie przypadkiem ile trzeba czekać na sanatorium z ZUS- u ?? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
little_emma Re: sanatorium 18.08.08, 18:10 Różnie z tym bywa. Wiem, że są osoby, które czekają po trzy miesiące i dłużej, ale na przykład mój brat dostał od ręki i bez problemów. To zależy między innymi od schorzenia i od typu sanatorium do którego chcesz jechać. Do tego dochodzi rejon Polski i zapewne okres w roku kiedy chcesz jechać. Dlatego trudno udzielić jednoznacznej odpowiedzi. Powinnaś o tym porozmawiać z lekarzem ogólnym albo tym, który wystawia Ci skierowanie. On powinien mieć orientację w terminach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiem-1 Re: sanatorium IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.08, 19:36 Jeśli pytasz o wyjazd w ramach prewencji rentowej ZUS to skieorwanie mozna uzyskać w dowajaki sposób. Jesli przebywasz na długim zwolnieniu ZUS może wezwać Cię na komisję w ramach weryfikacji zwolnienia i uznjąc rehabilitację jako zasadną w powrocie do zdrowia daje skierowanie. Druga opcaj to lekarz prowadzący leczenie wystawia skierowanie na rehabiliatcj,ę wramch prewencji rentowej , kóre składasz w ZUS. W obu przypadkach oczekiwanie na komisję do miesiąca zaleznie od oddzialu ZUS .Wyjazd w granicach 24 tygodnie od komisju , bywa i krócej. ZUS raczej nie daje wyboru miejsca , wysyłają do tego gdzie najwcześniej zwolni się miejsce odpowiednie do danego schorzenia, można ewentualnie poprosić bez gwarancji ,że uwzględnią. Odpowiedz Link Zgłoś
frezja-finezja Re: sanatorium 18.08.08, 22:33 no nic, pozostaje czekać, dziękuję za odpowiedź! Odpowiedz Link Zgłoś