Dodaj do ulubionych

co to jest PCOS?

22.10.03, 19:15
Obserwuj wątek
    • beemka1 Re: co to jest PCOS? 22.10.03, 19:38
      A co to jest wyszukiwarka?
      • franula Re: co to jest PCOS? 22.10.03, 20:30
        inaczej zespół policystycznych jajników
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=12247oraz
        www.pco.prv.pl/
        Beemko, rozumiem Cie, ale tylko spokój może nas uratowaćsmile
        miłego wieczoru!
        • inez81 Re: co to jest PCOS? 22.10.03, 21:40
          dziekuje za pomoc czy tak trudno zrozumiec ze nie wiedzialam gdzie szukac
          informacji na ten temat teraz juz znalazlam i jestem nimi przerazona
          • franula Re: co to jest PCOS? 22.10.03, 21:49
            Spokojnie,
            na formum nieplodnosc jest mnostwo informacji o dziewczynach, ktore maja PCO i
            zachodza w ciaze (bo rozumiem ze boisz sie wlasnie takich problemow)
            Znajdz dobrego lekarza ktoremu mozesz zaufac (w ogole to najpierw mozesz
            potwierdzic diagnoze u innego lekarza) i uszy do gory.
            A internet jest doskonałym źródłem informacji i wkrótkim czasie znajdziesz
            wszystko czego potrzebujesz
            Podzrawiam
            Fr
            • inez81 Re: co to jest PCOS? 22.10.03, 22:04
              franula napisała:

> Spokojnie,
              > na formum nieplodnosc jest mnostwo informacji o dziewczynach, ktore maja PCO
              i
              > zachodza w ciaze (bo rozumiem ze boisz sie wlasnie takich problemow)
              > Znajdz dobrego lekarza ktoremu mozesz zaufac (w ogole to najpierw mozesz
              > potwierdzic diagnoze u innego lekarza) i uszy do gory.
              > A internet jest doskonałym źródłem informacji i wkrótkim czasie znajdziesz
              > wszystko czego potrzebujesz
              > Podzrawiam
              > Fr
              moze nie bedzie tak żle jeszcze nic nie jest pewne mam zrobic badania lekarka
              wpisala to jako diagnoze ale jak zrobie badania to dopiero cos bedzie wiadomo
              ja z ciekawości sprawdzałam co to za skrót.ewentualne problemy z zajściem w
              ciąże na razie są mi zupełnie obce nie jestem jeszcze na tym etapie życia ale
              w przyszłosci bedzie inaczej.wolę już teraz coś wiedzieć
              • franula Re: co to jest PCOS? 22.10.03, 22:32
                Ja tez mialam napisane: podejrzenie PCO i tez goraczkowo szukałam informacji.
                Miałam tak po badaniach kilku hormonów, ale tak naprawde wazne jest USG i
                komplet hormonów, w końcu okazało się ze to nie to
                Jak widzisz jest osobne forum
                Pozdrawiam
                Fr
        • beemka1 Re: co to jest PCOS? 23.10.03, 12:02
          No, troche mnie ponioslosad Ale jak potem czytam idiotyczne listy z
          pretensjami do Pani Doktor, ze nie odpowiada na wszystkie posty, to cholera
          mnie bierze. Najpier babki same robia balagan na forum po raz setny zadajac to
          samo pytanie i nie fatygujac sie z uzyciem wyszkukiwarki, a potem wyskakuja z
          fochami, ze Ekspert sie obija.
          • ariete75 Re: co to jest PCOS? 25.10.03, 09:08
            podtrzymuje temat (wciąż się o tym zbyt mało mówi, za późno wykrywa, ...)
    • monika.antepowicz Re: co to jest PCOS? 25.10.03, 15:44
      PCOS- polycystic ovaries syndrom- zespól policystycznych jajników to zespól
      objawów uwarunkowanych genetycznie na skutek wadliwej mutacji genów kodujęcych
      cytochrom P 450 17 alfa prowadzacy do cykli bezowulacyjnych , nadmiernego
      wytwarzania testosteronu, często nadwAGI, RÓWNIEZ NADMIARU ESTROGENÓW. PONIEWAZ
      W JAJNIKACH DOJRZEWAJA JAJECZKA ALE NIE SĄ UWALNIANE WIEC JAJNIKI PRZYJMUJA
      CHARAKTERYSTYCZNA WIELOTORBIELOWATĄ BUDOWE- SĄ POWIEKSZONE I TAKA ICH STRUKTURE
      MOZNA ZAOBSERWOWAC W USG

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka