IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.08, 07:30
Czy ktoś ma może namiar na lekarza zajmującego sie tym problemem w
Opolu?
Obserwuj wątek
    • Gość: ??? Re: HPV Opole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.08, 07:43
      www.hpv.pl/mod/lekarze/8
    • Gość: ... Re: HPV Opole IP: *.chello.pl 06.11.08, 09:00
      Lekarze czasem wiedza mniej niż pacjenci.
      Więcej sie dowiesz z sieci niż od lekarza.
      Czasem jest też tak,że lekarze mają różne zdania na ten sam temat.
      W Opolu nie ma jakiegoś bardzo polecanego lekarza w tym temacie.
      Zależy też o co konkretnie ci chodzi w związku z hpv?
      Jestem z Opola, mam hpv od dawna i trochę doświadczenia z tutejszymi
      lekarzami.Pytaj...
      • Gość: no to pytam! Re: HPV Opole IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.08, 09:18
        Niedawno wyszły mi kłykciny w pochwie, zostały zaleczone w
        gabinecie, miałam badanie dna ale nie mam jeszcze wyniku, teraz
        zauwazyłam je w odbycie wewnatrz, chciałam skonsultować to z innym
        lekarzem który ma doświadczenie w leczeniu infekcji hpv. Jeżeli
        możesz to podpowiedź coś z góry dziekuje.
        • Gość: ... Re: HPV Opole IP: *.chello.pl 06.11.08, 09:43
          Powiem tak, żaden lekarz u którego byłam z tym problemem nie wydał mi się
          naprawdę dobry.Odczułam, że wręcz problem hpv jest przez lekarzy dość lekko
          traktowany.Właściwie można powiedzieć,że leczyłam się sama.Lekarka ,na moją
          prośbę, wypisała mi condylinę (nawet nie znała tego leku) i ja tak sobie
          smarowałam kilkanaście tygodni, bo ciągle coś poprawiałam, bo nawracało.U innego
          lekarza (prywatnie)dostałam vratizolin (maść na opryszczkę) po której oczywiście
          nic nie zeszło, bo to nie jest na kłykciny.Namawiał mnie potem na zamrażanie w
          prywatnym gabinecie znajomego.Nie poszłam,bo zmiany były wielkosci 1 mm, więc
          pomyslałam, ze gościu mnie wyśmieje a kasę i tak będzie trzeba zapłacić.Poza tym
          ten lekarz od vratizolinu powiedział, że nie ma podstaw medycznych właściwie
          żeby to leczyć bo jest za małe, ale jak mi przeszkadza psychicznie to mogę sobie
          wymrozić.Pomijam fakt, że wszędzie się trąbi, że zmiany trzeba usuwać, bo w ten
          sposób eliminuje się choć częściowo wirusa.
          Więc zostałam z problemem sama.
          Wcześniej (5lat temu) miałam dysplazję szyjki i konizację, i nawet nikt z
          lekarzy nie powiedział mi ,że to jest spowodowane wirusem, dopiero zaczęłam
          szukać w internecie i się dowiedziałam, że mam hpv.Nikt też nie powiedział mi
          ,że jest takie coś jak badanie DNA wirusa!
          Tak wygląda leczenie hpv w Opolu, albo ja trafiam na takich kiepskich
          lekarzy.Choć ten prywatny jest bardzo ceniony i polecany przez kobiety, ale
          widocznie na hpv mało się zna.
          Nie chciałabym pisać nazwisk, bo to jednak forum publiczne.
          A u kogo Ty byłaś?
          • Gość: fabi Re: HPV Opole IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.08, 09:50
            Nie moge narzekac bo mój lekarz podszedł profesjonalnie do tematu,
            wyjasnił wszystko i od razu zrobił test dna na typ wirusa wyjasniał
            też jakie sa metody potem leczenia gdy jest to typ onkogenny i daje
            objawy. Ale słyszałam że w GMW Embrio Opole jeden z lekarzy zajmuje
            sie tematem i tam można wykonać dobrze kolposkopie.
            • Gość: fabi Re: HPV Opole IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.08, 09:53
              O tej niewiedzy lekarzy to mogę napisac tylko dla pocieszenia że mój
              lekarz powiedział ze parę lat temu nikt nie słyszał o HPV i ze ma to
              związek z rakiem szyjki macicy. Oni poprostu mniej lub bardzie
              skutecznie usuwali skutki a więc np kłykciny. Można się podłamać że
              człowien sam musi kopać po necie w poszukiwaniu informacji a jak
              powiesz o tym jednemu lub drugiemu specjaliście to się wręcz
              wysmiewają i maja za nadrorliwego wariata hipochondryka.
            • Gość: ... Re: HPV Opole IP: *.chello.pl 06.11.08, 10:06
              Gość portalu: fabi napisał(a):
              Ale słyszałam że w GMW Embrio Opole jeden z lekarzy zajmuje
              > sie tematem i tam można wykonać dobrze kolposkopie.

Na temat tego gabinetu i tych lekarzy jest bardzo dużo złych opinii w
              internecie.Oni lecą tylko na kasę i są nie mili.Fakt, ze sprzęt mają, ale jak
              powiedział mi jeden lekarz to dr G. z tamtąd "wszędzie widzi raki". Spróbować
              możesz, przekonasz sie i będziesz miała swoją opinię.
              Napisz mi inicjały lekarza u którego byłaś, skoro on tak się tobą dobrze zajął.

Tutaj masz opinie o gin w Opolu
              www.znanylekarz.pl/lekarze-opolskie-ginekolog.php?q=opole+ginekolog
              • Gość: fabi Re: HPV Opole IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.08, 10:13
                Ja nie jestem z Opola więc nie bardzo Ci coś powiedzą inicjały. Ale
                własnie słyszałam o G. że jest dobry. Ale z tym "wszedzie widzi
                raki" to mnie zaskoczyłaś. Mój lekarz własnie powiedział że G. robi
                dobrze kolposkopie no i sam on tez pisze na stronie że zajmuje się
                HPV. Opinie przeczytałam i sama nie wiem, juz jestem wystarczająco
                wystraszona i to "wszedzie widzi raki".
                • Gość: ... Re: HPV Opole IP: *.chello.pl 06.11.08, 10:25
                  Pytasz o lekarza w Opolu, więc wywnioskowałam, że jesteś stąd.
                  W GMW robią videokolposkopię a nie tradycyjną, a ja wyczytałam, że to nie jest
                  dobra metoda.
                  Tutaj link do tego artykułu:
                  www.kolposkopia.com/index.php/__Videokolposkop_-_krok_wstecz_w_diagnostyce_szyjki_macicy/
                  W ogóle na tej stronie jest dużo ciekawych informacji,poczytaj sobie w dziale
                  "Dowiedz się więcej" .
                  • Gość: fabi Re: HPV Opole IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.08, 13:34
                    Dziękuję za linka. A ty już skutecznie sie wyleczyłaś stosujac to
                    leczenie C, miałaś nawroty? I czy cytologia wróciła do normy po tych
                    5 latach?
                    • Gość: ... Re: HPV Opole IP: *.chello.pl 06.11.08, 14:54
                      Gość portalu: fabi napisał(a):

> Dziękuję za linka. A ty już skutecznie sie wyleczyłaś stosujac to
                      > leczenie C, miałaś nawroty?
                      Niby tak,niby nie.Ciągle coś widzę, jestem już tak przeczulona na tym punkcie,
                      że jak tylko zobaczę milimetrową kropeczkę to już ją atakuje, choć to może nie
                      jest nawet kłykcina.Jestem juz tym bardzo zmęczona psychicznie.

>I czy cytologia wróciła do normy po tych
                      > 5 latach?

Ja miałam dobrą cytologię, nawet wtedy przed konizacją, zawsze IIgr.
                      Tylko w kolposkopi lekarkę coś niepokoiło.Duże zaskoczenie było jak przyszły
                      wyniki hist. z których wynikała dysplazja.
                      Od tamtej pory cytologia zawsze IIgr.

Nie znam jeszcze typu wirusa, musze w końcu to zrobić dla samej siebie
                      chociaż.Ponoć nasz NFZ zaczął już to refundować.Zapytam jak i co i gdzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka