somuelson 12.11.08, 11:48 2 listopada miałam stosunek,a dziś jest 5 dzień po terminie spodziewnej miesiączki,a zazwyczaj mam regularną,robiła test ciążowy ale wyszedł negatywnie Czy jestem w ciązy jak myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martag25 Re: czy jestem w ciąży 12.11.08, 11:50 odczekaj jeszcze pare dni moze poprostu miałas jakis stres i sie przesuneło spróbuj zmierzyc temp w pochwie jesli bedzie 37 lub wiecej to zrób za dwa trzy dni bete z krwi Odpowiedz Link Zgłoś
alexandra_m Re: czy jestem w ciąży 12.11.08, 11:50 A jak myślisz, czy jesteśmy wróżkami ? Odczekaj jeszcze kilka dni, zrób ponownie test. Jeśli dalej nic nie wyjdzie, idź do lekarza i niech cię skieruje na badanie krwi (beta HCG). Na opóźnienie @ wpływ ma milion czynników, począwszy od branych leków/antybiotyków, na stresie skończywszy. No dobrze, na ciąży skończywszy Odpowiedz Link Zgłoś
alicja0000 Re: czy jestem w ciąży 12.11.08, 12:25 My tego nie wiemy, jeśli chcesz się upewnic na 100 % idź do prywatnego laboratorium i zrób badanie z krwi na poziom hormonów ciążowych HCG. Wynik otrzymasz szybko i będzie pewny. To najlepszy sposób by sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: czy jestem w ciąży 12.11.08, 12:46 Wpadł mi kiedyś w oczy w necie taki link "najczęściej zadawane pytania w sieci", więc weszłam zaciekawiona. Okazało się, że pytanie "czy jestem w ciąży" jest na 1 miejscu i pozostałe pozycje zostawia hen! daleko w tyle. Wierzę Odpowiedz Link Zgłoś
absit Re: czy jestem w ciąży 12.11.08, 12:48 mama-ola napisała: > Wpadł mi kiedyś w oczy w necie taki link "najczęściej zadawane > pytania w sieci", więc weszłam zaciekawiona. Okazało się, że > pytanie "czy jestem w ciąży" jest na 1 miejscu i pozostałe pozycje > zostawia hen! daleko w tyle. > Wierzę Tym bardziej to ciekawe, że jest to jedno z nielicznych pytań na które NIE DA się odpowiedzieć, a mimo to jest zadawane....czyli co? Kategoria - "najgłupsze pytanie". Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: czy jestem w ciąży 12.11.08, 12:56 > jest to jedno z nielicznych pytań na które NIE DA s > ię odpowiedzieć, a mimo to jest zadawane....czyli co? Może chodzi o badania statystyczne? Jak 7 forumowiczek uzna, że pytająca w ciąży jest, a 3 - że nie, to pytająca czuje się w ciąży tak na 70%?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marika Re: czy jestem w ciąży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.08, 11:14 Gorzej jak potem trzeba będzie urodzić takie 70% dziecko Spyta: jestem w ciąży siedemdziesiecio procentowej, urodzę czy nie, jak myślicie ? Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: czy jestem w ciąży 12.11.08, 15:16 Na wizażu i chyba kafeterii są specjalne wątki (dłuuuugie) na ktróych zadaje się to jedno,jedyne pytanie (z nadzieją na nieciąże) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: czy jestem w ciąży 12.11.08, 12:49 czyli miesiaczke mialas dostac 7.11.Od owulacji do okresu jest 12-16 dni max.Stosunek mialas na 5 dni przed spodziewanym okresem wiec teoretycznie w ciazy nie powinnas byc. Odpowiedz Link Zgłoś
bbuziaczekk Re: czy jestem w ciąży 12.11.08, 14:16 Odczekaj do kolejnej miesiaczki a potem zrob test, mi 2 razy spoznila sie 7 dni! Kiedys ogladałam proglam o miesiaczce wypowiadal sie ginekolog ktory powiedzial ze miesiaczka moze sie spoznic nawet o 30 dni ! i to nie jest tragedia dopiero po 30 dniach mozna zaczac sie martwic Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 jakim cudem maja to wiedziec ludzie na forum? 12.11.08, 14:47 bo nie wiem? Odpowiedz Link Zgłoś
mamaryba77 Re: czy jestem w ciąży 12.11.08, 15:51 Dziewczyny, jesteście podłe..... Niektórzy zadają to pytanie bo liczą na odpowiedź: "NIE", a niektórzy chcą usłyszeć: "TAK, jest duże prawdopodobieństwo" i w obu przypadkach emocje są bardzo silne. Samuelson, najpewniejszą metodą jest test z krwi. Jest najszybszy, wykrywa ciążę już w 3-ciej dobie po zapłodnieniu i daje 100% pewność. Trzymam kciuki, aby wynik był właściwy Odpowiedz Link Zgłoś
figa33 Re: czy jestem w ciąży 12.11.08, 16:45 mamaryba77 napisała: > Dziewczyny, jesteście podłe..... > Niektórzy zadają to pytanie bo liczą na odpowiedź: "NIE", a niektórzy chcą > usłyszeć: "TAK, jest duże prawdopodobieństwo" i w obu przypadkach emocje są > bardzo silne. Emocje emocjami, ale skąd obcy ludzie na forum mają po 1) wiedzieć czy ktoś jest w ciąży, a po 2) jaką odpowiedź chce przeczytać ? Gdybać sobie można, ale nikt nie jest wyrocznią poza wiarygodnym badaniem krwi. Odpowiedz Link Zgłoś
bystra_26 do mamaryba77 13.11.08, 08:40 > Samuelson, najpewniejszą metodą jest test z krwi. Jest najszybszy, wykrywa ciąż > ę > już w 3-ciej dobie po zapłodnieniu i daje 100% pewność. Trzymam kciuki, aby > wynik był właściwy Skąd to wzięłaś? Hormon ciążowy produkuje zarodek dopiero po zagnieżdżeniu, a to jest jakieś 7-10 dni po zapłodnieniu. Poza tym, ponieważ plemniki mogą 3- 4 dni w szyjce macicy poczekać na owulację (czasami z deczko więcej), to nawet ze współżycia 4 dni przed owulacją może być ciąża. Wtedy mamy 4+7...10= najwcześniej 11-17 dni po współżyciu ma sens robienie testu! Wcześniej może wychodzić negatywny... bo zarodek wciąż jest w drodze do macicy. Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: czy jestem w ciąży 12.11.08, 17:36 > 2 listopada miałam stosunek to fajnie czy usatysfakcjonowal cie? Odpowiedz Link Zgłoś
gabi071984 Re: czy jestem w ciąży 12.11.08, 17:51 zrób drugi test a potem jak nie pojawi się miesiączka do lekarza mi w teście ciążowym dzień po nie pojawionej miesiączce wykryło że jestem w ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robal Re: czy jestem w ciąży IP: *.adsl.inetia.pl 13.11.08, 11:28 Deela alez zjadliwa jesteś czyżbyś w ciąży była Odpowiedz Link Zgłoś
ni24 Re: czy jestem w ciąży 16.11.08, 19:17 nie wiemy!!!!!!!!!! nie mamy szklanej kuli...zapewne nikt z nas nie ma tez tajemnych mocy widzenia twej"ciazy"ani zadnej innej forumowiczki. moze wiec dacie juz spokoj z takimi pytaniami Odpowiedz Link Zgłoś