Gość: Kathtea IP: 10.0.106.* 18.01.02, 09:03 Chciałabym poznać opinie kobiet, które zażywały ten specyfik, chodzi mi o skuteczność i efekty, gdyż nie jest tani.... Dziekuje bardzo. pozdr. k. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ona12 Re: Meridia! 24.01.02, 10:00 Cześć. Meridia jest 10 mg i 30 mg. Każde opakowanie zawiera po 30 tabletek wystarczjących na miesiąc. Chudnie się z dnia na dzień niezwykle skutecznie. Moja koleżanka schudła 20 kg (!). Ja dostałam latem próbkę bezpłatną 10 tabletek i schudłam ok 8 kg. Wyglądałam rewelacyjnie. Lek działa ponoć na przysadkę mózgową i ponoć nie ma działania ubocznego. Teraz nie biorę nic, i niestety tyję. Kiedy brałam czułam się świetnie. Nie byłam wilczo głodna i jakaś spokojniejsza. Niestety, nie kupuję, bo jest bardzo drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
kahula Re: Meridia! 24.01.02, 11:38 W odpowiedzi na Twoje pytanko kopiuję swojego posta z października! Pozdrawiam! Coś Wam wszystki powiem. Od jakichś 6 lat z miesiąca na miesiąc z całkiem zgrabnej dziewczyny przeradzałam się w - co tu dużo mówić - tłustego kaszalota. Mam teraz 24 lata, 168 cm wzrostu a w maju br. osiągnęłam wagę 86 kg. Tak znów tragicznie nie wyglądałam - ale teraz to widzę - najbardziej odbiło się to na mojej psychice. Aż nieprawdopodobne jak bardzo samoocena wpływa na nasze życie! Lubię ubierać sie modnie i ekstrawagancko, ale co z tego, skoro nikt nie przewidział podobnych ubrań w dużych rozmiarach..? No a do tego nie oszukujmy się - szczupła osoba w worku po ziemniakach prezentuje się lepiej niż ja wyglądałam w garsonce od Deni Cler... Tak naprawdę otoczenie nie wywierało na mnie żadnej presji jeśli chodzi o zrzucenie paru(nastu) kilogramów, ale ja myślałam o swojej nadwadze codziennie. Propozycje imprez zawsze najpierw zamiast radości wywoływały u mnie obawę : "Matko jedyna - co ja na siebie włożę". Latem dzień w dzień śledziłam prognozę pogody ciesząc się na deszczowe, chłodne dni... Teraz to wszystko wydaje mi się żałosne, ale cóż - tak wyglądało moje życie przez ostatnie parę lat i zrozumieć to może tylko osoba, która kiedyś miała nadwagę! Aż trudno mi pojąć, że tak bardzo moje podejście do świata mogło się zmienić od tamtego czasu... Wiecie co? Miarka się przebrała, kiedy poszłam do ginekologa a on po badaniach powiedział mi: "Jest pani taka młoda i ładna. Czy nie było by warto troszke zainteresować się swoją sylwetką" Najpierw poczułam się urażona, ale po chwili poprosiłam go o poradę. Ten dzień wspomianć będę długo jako moment zwrotny. Pan doktor opowiedział mi wówczas o nowym środku farmakologicznym leczącym otyłość. - Nie ukrywam - środek nie jest tani (jakieś 300 PLN - miesięcznie) ale na prawdę warto - SCHUDŁAM JAK DOTĄD 19 KG PRZEZ 5 MIESIĘCY. Oo razu uprzedzam - jeśli ktoś chce po prostu z rozmiaru 40 zjechać na 38 to żaden lekarz nie wypisze recepty. Jest to lekarstwo i należy do tego podejść poważnie. Nie muszę chyba mówić jak BOSKO się czuję!!! Kupuję sobie nowe ubrania, spodnie w rozmiarze 38!!! Choć nadal z przyzwyczajenia sięgam najpierw po te 44.. )) Czuję się cudownie, nieskromnie powiem, że świetnie wygladam. Nie będę się tu rozpisywać o sposobie działania leku, bo nie jestem lekarzem. Jeśli będziecie zainteresowane/ni to pytajcie lekarza o Meridię. Nie wiem nawet czy powinnam wymieniać nazwę lakarstwa, ale co mi tam. Mogę jeszcze dodać, że to nie było tak, że jadłam wszystko co chciałam a lek sam zdziałał swoje. Dużo ćwiczę. Zmieniłam totalnie swoje menu, ale nie przyszło mi to trudno bo nie byłam głodna. Były takie dni, kiedy pod wieczór przypominało mi się, ze tak w zasadzie to jeszcze nic nie zjadłam )) Są też kryzysy = wiadomo, ale nie jest też tak, że wszystkiego trzeba sobie odmawiać. Conajmniej 5 razy zjadłam pizze - i to prawie całą!!! Piłam od czasu do czasu piwko, a że mogę dużo wypić to nie kończyło się na 3. Były też ciasteczka, chlebek z zółtym serem, placki ziemniaczane i czekolada. W Krakowie nie mogłam sobie odmówić wizyty w "Chłopskim jadle" i zjadłam cały talerz pierogów, dwie pajdy chleba ze smalcem i ich wyśmienitym mega-tłustym twarogiem i popiłam piwkiem!!! To nic, że potem przez dwa dni mój biedny żołądek wariował )) Na dyskotekach teraz znów mam wianuszek facetów dookoła, ale najbardziej i tak liczy się dla mnie to, że mój ukochany facet, z którym jestem od prawie 7 lat, patrzy na mnie z wielkim podziwem. W końcu kiedy się poznaliśmy, wazyłam 65kg. Można powiedzieć, że odzyskał swoją dawną Kasię, choć pewnie już w to nie wierzył. Gdybym miała coś Wam poradzić - ZRÓBCIE TO - obojętnie w jaki sposób. Ja wybrałam bardziej drastyczne środki, bo często na dietę nie starczało mi silnej woli.. Teraz już wiem, że nigdy nie będę gruba, bo przez to wyrządziłam sobie największą krzywdę. Czasami byłam bliska depresji, choć udawało mi się to ukryć. Powiem ostatni raz - schudnięcie to największy, najcudowniejszy prezent jaki mozna sobie podarować. Bo nie chodzi tu wyłącznie o poczucie sukcesu i ładne odbicie lustrzane. To daje strasznego kopa energetycznego i wiarę w rzeczy niemożliwe, a śmiech i genialne samopoczucie to codzienność. Jutro mam inaugurację roku akademickiego i wiecie co? Gdybym nie schudła, to już nigdy nie wróciłabym na studia, bo po prostu często wstydziłam się ludzi. Jeśli wydaje Ci się to śmieszne to znaczy, że nie masz i nigdy nie miałaś/eś problemu z nadwagą. Gorąco wszystkich pozdrawiam i życzę sukcesów!!!! Jeśli będziecie mieć jakieś pytania to piszcie do mnie : Kahula77@poczta.onet.pl Całuski!!! Odpowiedz Link Zgłoś
julka28 Re: Meridia! 24.01.02, 12:07 Kahula, to nie jest śmieszne, ale powinnaś to zatytułować "Artykuł reklamowy" Odpowiedz Link Zgłoś
sara33 Re: Meridia! 24.01.02, 15:30 Mam niewielka nadwage, bralam miesiac i nic. Na wiecej mnie nie stac Odpowiedz Link Zgłoś
informacja Re: Meridia! 25.01.02, 09:36 Ja też brałam przez miesiąc.Przez dwa tygodnie były rezultaty-schudłam dwa kilo.Przez pozostałe dwa tygodnie już nic nie schudłam.Owszem przez ten czas miałam więcej energii i trochę mniej chciało mi się jeść.Była to Meridia 10.Moze powinnam wziąc 15? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: Meridia! 25.01.02, 11:30 Meridia według mnie jest bardzo skuteczna, ale po 3 miesiacach przestaje być tak efektywna- j a wówczas doradza przerwę na 3 miesiace -wówczas i tak pacjentka jest przestawiona na nowy racjonalny tor odzywiania sie, i w razie potrzeby powtórne stosowanie preparatu. MA Odpowiedz Link Zgłoś
ona12 Re: Meridia! 25.01.02, 11:47 Ja, podczas zażywania tego leku nie jadłam ziemniaków, klusek, zup. Śniadanie małe, potem mała porcja brokułów, małych marchewek. Obiad kupowałam w pracy. Mięso (tylko gotowane), warzywa i surówki, mała kolacja. Przyzwyczaiłam się pić 1,5 l wody w pracy. Codziennie skakałam na skakance i ćwiczyłam - 5-10 minut. Ale nie będę tu nikogo zachęcać, bo sama, od czasu, kiedy w wakacje złamałam żebro, po prostu się "zapuściłam" i przytyłam. Jedno wiem: Od czegoś trzeba zacząć i tu właśnie Meridia jest dobra. Potem zaciska się żołądek, bo chyba same wiemy, że im więcej się je, tym ma się coraz większy apetyt. Pozdrawiam wszystkie forumowiczki ! Odpowiedz Link Zgłoś
isatje Re: Meridia! 26.01.02, 17:43 Czy mozna ten lek uzywac jednoczesnie z tabletkami antykoncepcyjnymi?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: Meridia! 30.01.02, 22:44 Ze w3zględu na brak badań na temat wpływu Meridii na ciazę producent wrecz zaleca skuteczna antykoncepcję (między innymi tabletke antykoncepcyjną) podczas jej stosowania>MA Odpowiedz Link Zgłoś