stefcia31 30.12.08, 17:34 Od czego pojawia się ciemniejszy meszek pod nosem? Jestem ciemną brunetką i mam meszek pod nosem, ale czasem mam go ciemniejszy.I do tego okres co 40 dni. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doral2 Re: Meszek pod nosem 30.12.08, 17:43 a co na to twój ginekolog? ps. każdy ma meszek pod nosem. Odpowiedz Link Zgłoś
renias75 Re: Meszek pod nosem 30.12.08, 23:57 a co z hormonami?przy niedoczynności zwiększa się owłosienie.Problemy z cyklami są przy niedo-jak i nadczynności tarczycy. Odpowiedz Link Zgłoś
stefcia31 Re: Meszek pod nosem 01.01.09, 14:00 hormony badałam i nie mam tarczycy Odpowiedz Link Zgłoś
elam1 Re: Meszek pod nosem 01.01.09, 14:38 Może być podwyższony poziom męskich hormonów, zbadaj nie tylko hormony tarczycowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Meszek pod nosem IP: *.jjs-isp.pl 01.01.09, 14:56 Jak nie masz tarczycy to masz duzy problem, co na to lekarze A tak powaznie,estradiol,progesteron i testosteron sie klaniaja do zbadania,moze tez PRL.Bylas u ginekologa- endokrynologa? Odpowiedz Link Zgłoś
stefcia31 Re: Meszek pod nosem 01.01.09, 18:11 nie badałam tych hormonów.Myślałam, że może ginekolog powinien mi zlecić takie badania, ale nie zlecił.Robiłam ostatnio usg i jest podejrzenie zespolu policystycznego jajników, nie wiem co trzeba zrobić aby stwierdzić to na pewno, bo nie dostałam wskazań od lekarza.Albo mam słabych lekarzy, albo trzeba czasu żeby stwierdzić to na pewno.Mam nadzieje,że lekarz się myli. Odpowiedz Link Zgłoś
siegfriedswaelderin Re: Meszek pod nosem 04.01.09, 12:27 Poczytaj: pco.enarea.com/forum/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
siegfriedswaelderin Re: Meszek pod nosem 04.01.09, 12:30 Aha, lekarze generalnie nie lubią wypisywać skierowań na badania :] Chyba że chodzisz do jakiegoś normalnego. Androgeny trzeba zbadać, nie sugeruj się, że "to taka uroda". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Retka Ja mam ten sam problem IP: *.ramtel.pl 01.01.09, 19:20 Mam lekki wąsik pod nosem. Ale taki wąsiki miała moja babcia i ma ciocia i mama. Może to taka uroda? Kiedyś byłam u gina, robiłam badania różnych hormonów, ale jest ok. Tzn wtedy było. Niektóre kobiety, zwłaszcza brunetki o ciemniejszej skórze są bujnie owłosione i ja do takich należę. Może i Ty też? Odpowiedz Link Zgłoś
stefcia31 Re: Ja mam ten sam problem 03.01.09, 10:28 tak jestem brunetką może to być przyczyna Odpowiedz Link Zgłoś
elam1 Nawet jezeli taka "uroda" 03.01.09, 14:48 To zrobienie badań nie zaszkodzi, zwłaszcza, że domyślam sie -jesteś młodziutka a wspomnialaś cos o podejrzeniu o policystycznych jajnikach - badania zrób. Skonsultuj u co najmniej dwóch lekarzy - żeby nie zrobic sobie krzywdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Nawet jezeli taka "uroda" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.09, 01:54 Ja też mam wąsik. U mnie akurat poza tym, że jestem brunetką jest to uwarunkowane genetycznie- Babcia miała wąsy. Radzę iść kilka razy na depilację woskiem. Niedrogi i najbezpieczniejszy zabieg-byłam kilka razy(do 7) i włoski są teraz niewidoczne. Czasami jakieś pojedyncze wyrywam pęsetą-ale może raz na 2 miesiące. Jeśli meszek nie jest taki widoczny to nic nie rób-jednak jeżeli bardzo Ci przeszkadza i słyszałaś docinki to idź do kosmetyczki, nie lekarza i spokój. Więc głowa do góry-na pocieszenie; mówi się, że kobiety z wąsami są bardziej zmysłowe! Odpowiedz Link Zgłoś
elam1 Re: Nawet jezeli taka "uroda" 04.01.09, 08:18 Pewnie, że fajnie, jeśli są tylko zmysłowe, i nie jest to przyczyną hormonów. Ale jeśli nie zrobi badań - to zawsze bedzie - a może...., Z tą depilacja to też nie tak do końca, niech sie może tez nastawi na zapalenie mieszków włosowych - zdarzaja się po depilacji. Odpowiedz Link Zgłoś