Dodaj do ulubionych

Problem ! Gastroskopia,

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.09, 15:39
Witam ! wczoraj miałam wykonaną gastroskopię i wyszło mi, że mam
zapalenie błony śluzowej żołądka( intensywnie przekrwiona). Mam więc
pytanie CZY KTOŚ Z WAS BYŁ NA TO CHORY??? jak TO SIĘ LECZY??? Prosze
o pomoc.czy są jakieś specjalne zalecenia jeśli chodzi o jedzonko.
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Problem ! Gastroskopia, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.09, 16:02
      nie żartuj - lekarz nie powiedział?
    • Gość: emka Re: Problem ! Gastroskopia, IP: *.bb.sky.com 03.01.09, 16:40
      Ja bym na twoim miejscu lekarza o pomoc poprosiła, a nie laików na forum i to
      chyba o wirtualną pomoc.........
    • Gość: a Re: Problem ! Gastroskopia, IP: *.chello.pl 03.01.09, 19:41
      Trzeba zrezygnować z wszystkich pikantnych przypraw i alkoholu.
      • Gość: kot212 Re: Problem ! Gastroskopia, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.09, 20:25
        Dziękuje "a" za odpowiedź. Jak się idzie na badanie gastroskopi to
        lekarz tylko opisuje co wyszło, a zalecenia dalej mówi gastrolog
        lub internista,.
        • Gość: emka Re: Problem ! Gastroskopia, IP: *.bb.sky.com 03.01.09, 21:21
          No i oczywiście jak pójdziesz do niego/nich to od razu zażyczysz sobie takie
          leczenie jakie na forum ci podpowiedzieli....
          • Gość: skimylife Re: Problem ! Gastroskopia, IP: 85.11.106.* 03.01.09, 22:25
            glupoty gadacie. po co ja krytykujecie? mieliscie kiedys takie badanie? nawet
            nie wiecie, ze na gastro kieruje jeden lekarz, dostajesz termin na badanie, bada
            cie inny lekarz a z wynikiem idziesz jeszcze gdzies indziej. po to od razu ta
            krytyka, jesli ktos chce byc ostrozny i pyta jak ma postepowac w chorobie bo
            lekarz badajacy takich info nie udziela? ja po kolonoskopii z wynikiem colitis
            ulcerosa musialam czekac 1,5 miesiaca na termin u lekarza. tez szukalam pomocy w
            internecie, bo jak zamiast kalu wydalasz krew, internista wysyla do specjalisty,
            kolonoskopia wykazuje zmiany na jelicie to szukasz pomocy wszedzie gdzie
            popadnie, bo kto wie do jakiego stopnia ci sie to zaostrzy zanim zdazy cie
            przyjac lekarz.
            • Gość: ??? Re: Problem ! Gastroskopia, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.09, 16:55
              Gość portalu: skimylife napisał(a):

> glupoty gadacie. po co ja krytykujecie? mieliscie kiedys takie badanie? nawet
              > nie wiecie, ze na gastro kieruje jeden lekarz, dostajesz termin na badanie, bad
              > a
              > cie inny lekarz a z wynikiem idziesz jeszcze gdzies indziej.

ja miałam - badanie zrobił gastrolog, bo kto inny? i tenże gastrolog po badaniu
              przepisał, zalecił i wytłumaczył
              • Gość: zygzak Re: Problem ! Gastroskopia, IP: 195.116.179.* 04.01.09, 21:20
                badanie zrobił gastrolog, bo kto inny? i tenże gastrolog po badani
                > u
                > przepisał, zalecił i wytłumaczył
                a mi robił chirurg i spowrotem do gastrologa czekałam ponad miesiąc.
                • Gość: skimylife Re: Problem ! Gastroskopia, IP: 85.11.106.* 06.01.09, 13:07
                  miałam dokłądnie tak samo z kolonoskopią. chirurg naczyniowy, który leczy mi
                  hemoroidy skierował mnie na kolonoskopię, która wykonywana była w szpitalu
                  (miesiąc czekania na badanie), przez innego chirurga. Ten opisał co widział na
                  badaniu, pobrał wycinki do histopatologii. Na wyniki z histopatologii czekałam
                  kolejne 4 tygodnie. Z tymi wynikami po tych 4. tygodniach szłam do swojego
                  lekarza, tego, który mnie skierował.
                  Oczywiście są ośrodki, gdzie robią wszystko na miejscu, jednak nie wszędzie tak
                  jest!
        • lisia312 Re: Problem ! Gastroskopia, 03.01.09, 22:09
          nic smażonego, pieczonego, ostrych przypraw, alkoholu, zakaz palenia.
          • Gość: !!! Re: Problem ! Gastroskopia, IP: *.adsl.inetia.pl 04.01.09, 16:46
            Mozesz pic napar z siemienia lnianego
    • renias75 Re: Problem ! Gastroskopia, 04.01.09, 17:53
      Odnośnie jedzenia to wyżej już ktoś napisał jakiego unikać.Dodam
      tylko,że lepiej jeść częściej i mniejsze porcje.Trzeba też jeść
      przynajmniej jeden posiłek ciepły.
      Doraźnie,gdy żołądek bardzo ci dokuczy ,można wziąć Ranigast.
      Powinnaś stosować się dp zaleceń lekarza,nawet wtedy,gdy objawy
      ustąpią.Zaniedbanie może doprowadzić do wrzodów.Teraz jestem
      mądrzejsza,bo sama tak miałam.
    • maszmi Re: Problem ! Gastroskopia, 04.01.09, 21:17
      Unikac stresow to podstawa leczenia!Czy wykryto bakterie
      Helicobacter? jako,ze czesto mialam podobne dolegliwosci, to stosuj
      przez 10 dni diete 5 letniego dziecka a wyspokoisz rozchwierutany
      organ trawienny.
      Zycze szybkiego wyleczenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka