Dodaj do ulubionych

M. Kużawczyk - Antepowicz odpowiada na co 20 list!

13.11.03, 11:11
W przyblizeniu! Na tej stronie jest kilka odpowiedzi szanownej pani doktor, a
zalozonych watkow dziesiatki!!
Co to za dyskryminacja niekorych pytan?
Podobno forum to zalozone jest, zeby mozna bylo dowiedziec sie od eksperta
wszystkiego, co nas nurtuje. A nie co ekspert uzna za godne uwagi i laskawej
odpowiedzi.

Niech pani Monika zajrzy na forum o wlosach, albo kosmetykach dla dzieci - tam
tez odpowiada ekspert, ale nie pomija zadnego pytania. Niewazne, czy sa
banalne, czy profesjonalne.
Obserwuj wątek
    • la_lunia Re: M. Kużawczyk - Antepowicz odpowiada na co 20 13.11.03, 11:24
      polecam do poczytania np. ten watek
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=7707127&a=7707127
      bylo kilka-nascie innych ale w tej chwili nie moge znalezc
      moze ktoras z dziewczat pomoze znalezc podobny watek?
    • wanilia33 Re: M. Kużawczyk - Antepowicz odpowiada na co 20 13.11.03, 11:24
      Mylisz sie. Przyjrzyj sie poprzednim stronom, to zobaczysz ze pani doktor
      odpowiada na prawie wszystkie listy, tylko NA TO POTRZEBA CZASU!!! Rzadko
      dostaje sie odpowiedz tego samego dnia, najcześciej dopiero po 2-3. Po prostu
      trzeba cierpliwie poczekać. Odpowiadanie na nasze listy nie jest, jak mi sie
      wydaje jedyną aktywnościa pani doktor i trudno od niej wymagac szybszych
      odpowiedzi, zwlaszcza ze listów i pytań jest tak wiele. Pozdrawiam
    • lilith76 Re: M. Kużawczyk - Antepowicz odpowiada na co 20 13.11.03, 11:25
      po pierwsze: na tym forum jest wiele kobiet, które także udzielają odpowiedzi,
      czy dzielą się swoimi doświadczeniami. ile wątków pozostaje bez kompletnie
      żadnej trafnej odpowiedzi? to policzyłaś? czy pani doktor ma dublować to co
      zostało już napisane, aby poświadczyć to swoim "boskim - lekarskim" autorytetem?
      po drugie: trzeba zrozumieć, że dla każdej kobiety jej problem jest absolutnie
      wyjątkowy, niepowtarzalny i rzadko spotykany w przyrodzie, ale istnieje coś
      takiego jak wyszukiwarka...

mam zastrzeżenia, co do sposobu odpowiedzi pani doktor - mogła by odpowiadać
      nieco częściej i bardziej na bieżąco (odpowiedź na wątek założony dwa tygodnie
      wcześniej nic już jej autorce nie da, bo ta dawno rozżalona zrezygnowała ze
      studiowania forum).
      • ren.pan Re: M. Kużawczyk - Antepowicz odpowiada na co 20 13.11.03, 13:05
        niestety zgodzę się z autorem wątku. mam podobne doświadczenia - negatywne.
        na odpowiedź czekałam kilkanaście dni. moje pytanie było bardzo ogólne to fakt,
        ale gdy w odpowiedzi otrzymuje się też pytanie i odpowiada sie na nie ,to
        oczekuje sie kontynuacji wypowiedzi. ja się nie doczekałam. miałam tylko tyle
        szczęścia , że jestem jednak uparta i już jestem po operacjii i biorę chemię.
        może i to skończy się szczęśliwie. smile pozdrawiam.

• moboj Re: M. Kużawczyk - Antepowicz odpowiada na co 20 13.11.03, 12:30
      ktoś przede mną powołuje się na inne fora eksperckie, np. to o włosach. tylko
      proszę porównac ilość wątków tam i tu. różnica jest znaczna, prawda? poza tym
      wydaje mi się, że w kwestiach tak ważnych jak własne zdrowie najlepiej jest
      skontaktowac się z własnym lekarzem. a tu nie dośc, że pomoc darmowa to jeszcze
      marudzenie słychać.
      a może zamiast zakładac kolejny wątek może lepiej posłuzyc się wyszukiwarką?
      • beemka1 do Moboj 13.11.03, 13:53
        Hej,
        Zawsze spotykamy sie na tym samym watku... Tylko ze ja juz nie mam sily
        tlumaczyc. Rece opadaja...
        Milego dnia
        Beemka.
        • la_lunia Re: do Moboj 13.11.03, 14:32
          mnie tego typu watki tez zaczynaja draznic
          jesli ktos naprawde potrzebuje pomocy to niech pedzi do przychodni do lekarza
          poza tym naprawde w wiekszosci przypadkow inne forumowiczki potrafia
          odpowiedziec na pytanie tak wiec odpowiedz Pani doktor bylaby albo
          uzupelnieniem odpowiedzi dziewczat albo powtorzeniem

szkoda, ze nie mozna grupowac watkow sad
        • moboj Re: do Beemki:) 13.11.03, 15:26
          beemka1 napisała:

> Hej,
          > Zawsze spotykamy sie na tym samym watku... Tylko ze ja juz nie mam sily
          > tlumaczyc. Rece opadaja...
          > Milego dnia
          > Beemka.

mi też już ręce opadają. zawsze mnie dziwi, że ktoś woli marudzić i czekać na
          odpowiedź pani doktor ileś dni zamiast zwyczajnie pójśc do lekarza. ja
          rozumiem, że z wizytą u lekarza, bo to trzeba ruszyć się z domu, zarejestrować,
          czasem zapłacić, a tu za friko wszystko jest.
          rozwalił mnie list kobiety, która napisała, że czekała na odpoweidź, ale się
          nie doczekała, ale na szczęscie jest już po operacji i chemii. ręce opadają.
          operacji raczej nie robi się jak ma się pryszcza na nosie, prawda? więc jak ma
          się dolegliwości kwalifikujące się do operacji i chemii to czyms takim
          maszeruje się prosto do lekarza. tego prawdziwego, nie wirtualnego.
          również życzę miłego dniasmile
          • kags a nie wydaje Wam sie, 13.11.03, 16:39
            ze czasem dla wielu osob moze to byc terapia? nie sadze aby TA Osoba czekala
            na konsultacje p. Moniki i skoro sie nie doczekala, to od tak sobie poszla na
            operacje i na chemie??? moze najlepiej zamknac to forum, bo przeciez juz nikt
            nie zada zadnego nowego pytania...
            owszem - zgadzam sie, ze pytanie o tabletki anty, czy o II stopien w cytologii
            jest juz nudne, ale np. moje pytanie dotyczace umiejscowienie zarodka w macicy
            i jakiejs tam nieprawidlowosci zostalo ominiete... a pytalam, bo dnia
            poprzedniego bylam u gina i cos takiego mi powiedzial... tylko ze nie jestem
            osoba co zadaje u lekarza 100 pytan na minute, wiec chcialam ZASIEGNAC
            INFORMACJI nastepnego dnia wlasnie na tym forum (bo po to chyba ono jest,
            tak???).
            czy nie mozecie najzwyklej ignorowac nieinteresujacych Was postow??? czy
            zawsze musicie wtracic swoje wszechwiedzace 5 groszy???
            troche zrozumienia od Was stalych forumowiczek... bo widze, ze dokladnie te
            same osoby zje...y zalozycielke tego watku co mnie.
            zegnam ozieble,
            KaGS.
            • moboj Re: a nie wydaje Wam sie, 13.11.03, 18:33
              kags napisała:

>tylko ze nie jestem
              > osoba co zadaje u lekarza 100 pytan na minute, wiec chcialam ZASIEGNAC
              > INFORMACJI nastepnego dnia wlasnie na tym forum (bo po to chyba ono jest,
              > tak???).

nie zadajesz pytań lekarzowi? to dziwne, przecież obowiązkiem lekarza jest
              wyjasnienie pacjentowi jego wątpliwości. rozumiem to tak: "na zywo" nie pytasz,
              na forum i owszem.
              pewnie, że po to jest to forum, żeby zadawać pytania. tylko, że trzeba wykazać
              odrobinę zrozumienia dla wytrzymałości fizycznej pani doktor. zdaje się, że
              pani doktor pracuje w szpitalu, pewnie ma dużo nocnych dyzurów, pewnie ma
              prywatną praktykę, pewnie pracuje w kilku innych miejscach, ma też rodzinę i
              dzieci. tym wszystkim musi się zająć. a tu na forum pojawiają się dziesiątki
              postów dziennie, nie da się fizycznie na wszystkie odpowiedzieć.

> zegnam ozieble,
              > KaGS.

a ja wręcz przeciwnie, pozdrawiam ciepło i życzę więcej wyrozumiałoścismile
              • agata20003 Re: a nie wydaje Wam sie, 13.11.03, 20:59
                moboj napisała:

> odrobinę zrozumienia dla wytrzymałości fizycznej pani doktor. zdaje się, że
                > pani doktor pracuje w szpitalu, pewnie ma dużo nocnych dyzurów, pewnie ma
                > prywatną praktykę, pewnie pracuje w kilku innych miejscach, ma też rodzinę i
                > dzieci. tym wszystkim musi się zająć. a tu na forum pojawiają się dziesiątki
                > postów dziennie, nie da się fizycznie na wszystkie odpowiedzieć.
                >
                Niestety nie zgadzam sie z Toba.
                Jezeli Pani Doktor jest tak bardzo zapracowana to niech po prostu zrezygnuje z
                udzielania porad na tym forum. Na calym swiecie jest tak ze jezeli ktos nie
                sprawdza sie w tym co robi to zostaje zwolniony z pelnionych obowiazkow. W
                takiej sytuacji redakcja Gazety powinna zatrudnic experta badz expertow ktorzy
                nie beda tak zapracowani i znajda czas na udzielanie odpowiedzi.
                Nie powinnismy tolerowac sytuacji w ktorej serwuje sie nam forum experckie, na
                ktorym expert pojawia sie rzadko, odpowiada ogolnikowo i wogole czasami mam
                wrazenie ze odpowiedz jest wogole bez sensu. Dla mnie zupelnie bez sensu jest
                odpowiedz na tym watku:
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=7483689&a=8126763
                Pozdrawiam.
                • kags Re: a nie wydaje Wam sie, 14.11.03, 09:28
                  nic dodac, nic ujac smile
                  pozdro.
                  KaGS
                • beemka1 Re: a nie wydaje Wam sie, 14.11.03, 09:45
                  O naiwnosci! A kto inny zgodzilby sie udzielac NIEODPLATNYCH rad i jeszcze
                  wysluchiwac pretensji forumowiczow? Wstydze sie za Wassad((
                • justy1 Re: a nie wydaje Wam sie, 14.11.03, 10:45
                  agata20003 napisała:

> Jezeli Pani Doktor jest tak bardzo zapracowana to niech po prostu zrezygnuje
                  z
                  > udzielania porad na tym forum.

wtedy może sie okazać, że nie będzie żadnego eksperta.

było tu juz wiele przypadków, że ekspert nie miał czasu odpowiadać, wiec
                  forum zamnknięte. np. medycyna estetyczna
                  www2.gazeta.pl/forum/790620,30353,790602.html?f=469
              • kags "100 pytan na minute" 14.11.03, 09:27
                Przepraszam Moboj, ale po raz kolejny odnosze wrazenie, ze nie rozumiesz co
                czytasz... I chyba z nudow zagladasz na forum i serwujesz kubel zimnej
                wody "zawiedzionym forumowiczkom"...
                • moboj Re: '100 pytan na minute' 14.11.03, 09:51
                  kags napisała:

> Przepraszam Moboj, ale po raz kolejny odnosze wrazenie, ze nie rozumiesz co
                  > czytasz... I chyba z nudow zagladasz na forum i serwujesz kubel zimnej
                  > wody "zawiedzionym forumowiczkom"...

doskonale rozumiem, co czytam i jeśli mam odpowiednią wiedzę albo doświadczenie
                  to pomagam. tylko po prostu wnerwia mnie, że sa ludzie, którzy nie doceniają
                  pracy pani doktor Antepowicz.zdaje się, że pani doktor udziela tych porad za
                  darmo i jeszcze musi czytać całą listę pretensji. Beemka ma rację: wstyd!
                  • kags Re: '100 pytan na minute' 14.11.03, 10:11
                    moboj napisla:
                    wnerwia mnie, że sa ludzie, którzy nie doceniają
                    > pracy pani doktor Antepowicz.zdaje się, że pani doktor udziela tych porad za
                    > darmo i jeszcze musi czytać całą listę pretensji.

Nie doceniaja, bo osobiscie nie maja czesto czego docenic...
                    I tak - "mierz sily na zamiary" - ja jezeli nie moge z czegos sie wywiazac, to
                    sie tego nie podejmuje.
                    A forum fajnie, ze jest, bo czasem najzwyklej w swiecie mozna zapytac o to, o
                    co zapomnialo sie spytac swojego lekarza...
                    • beemka1 Re: '100 pytan na minute' 14.11.03, 10:37
                      > Nie doceniaja, bo osobiscie nie maja czesto czego docenic...

Taaak, statystyki przeprowadzilas? Jestem na tym forum od ponad roku i jakos
                      nie zauwazylam, zeby forumowicze mieli 'czesto' pretensje. Ot, raz na miesiac,
                      dwa, wyskoczy ktos taki jak Ty i popiskuje. Biorac pod uwage liczbe osob
                      piszacych na tym forum, chyba jestes niechlubnym wyjatkiem. Chwila na
                      przemyslenia?
                      • kags Re: '100 pytan na minute' 14.11.03, 16:08
                        gdzie ty znalazlas w moim poscie "czeste pretensje"???
                        co do "popiskiwania", hehe... widocznie jestem tym wyjatkiem, lub jedna z
                        niewielu ktore nie doczekaly sie odpowiedzi na swoje pytanie... coz...
                        widocznie bylo zbyt malo oryginalne... albo zaginelo w setkach na temat
                        cytologi i tabletek anty...
                        chwila na przemyslenia? czyja? bo raczej nie moja...
    • kags Re: M. Kużawczyk - Antepowicz odpowiada na co 20 13.11.03, 14:18
      a ja mam podobne doswiadczenia, mialam jakis tam problem, zapytalam i nic...
      pozniej zalozylam watek podobnej tresci - cos w stylu "pani doktor na
      wakacjach" i zostalam tak zjechana przez niektore forumowiczki, ze odechcialo
      mi sie o cokolwiek tu pytac. no coz, sa wsrod nas wszystkowiedzace panie,
      ktorym wystarczy info. z wyszukiwarki... bo przeciez kobiece dolegliwosci nie
      moga byc oryginalne...
      pozdrawiam,
      KaGS.

• lilith76 Re: M. Kużawczyk - Antepowicz odpowiada na co 20 13.11.03, 15:23
        oczywiście, że kobiece dolegliwości róznią się niuansami, drobiazgami i w tych
        szczegółach cały problem, ale nawet doktor może odpowiedziec tylko pobieżnie -
        nie dołączamy do wątku amtorskiego filmu wideo z naszymi częściami intymnymi.
        bez lekarza w realu nie da rady.
    • fenka Re: Sens? 13.11.03, 14:51
      A jaki masz cel w pisaniu takiego wątku? Wolisz odpowiedź p. Doktor na to
      pytanie, czy może jednak odnośnie Twojego pytania zdrowotnego?

Nie lepiej podciągnąć swoje pytanie dot. zdrowia, tak aby p.Doktor na pewno go
      nie przeoczyła?
    • ariana1 Re: M. Kużawczyk - Antepowicz odpowiada na co 20 13.11.03, 15:25
      Kochana! Na Kosmetykach dla dzieci pojawiają się średnio dwa posty na dzień. W
      takiej komfortowej sytuacji, pani ekspertka może sobie odpowiadać na każdy
      wątek. I jeszcze być chwaloną za sumienną pracę w porównaniu z "leniwą i
      olewającą" panią Moniką. Że zaangażowana , to jej się chwali ,ale po co zaraz
      porównywać ją do naszej ekspert i ją oczerniać? Miałam ostatnio "przyjemność"
      dyskutowania na ten temat z jakąś panią na Kosmetykach właśnie. I wkurzyło
      mnie ,że p. Kamińską pod niebiosa wynosi a o p. Monice pisze z przekąsem.
      Weź pod uwagę te ilości postów na w/w forach , zamiast być bezczelną.
      • gagat100 Masz racje !!!!!!!!!!!!1 13.03.04, 11:39
        ja tez zadalam pytanie nie dosc ze czekalam prawie 2 tyg to jeszcze odpowiedz
        byla nietresciwa, szkoda ze nie napisala po lacinie tez bym nic nie zrozumiala!!
    • opium4 Re: M. Kużawczyk - Antepowicz odpowiada na co 20 13.11.03, 21:33
      zgodze sie, ze czasami mija troche czasu zanim dostanie sie odpowiedz, ale tak
      sie dzieje wszedzie - na wymienionym przec Ciebie forum o wlosach juz dwa
      tygodnie czekam na odpowiedz... i nic... sad(
      • dolores12 tytuły postów 14.11.03, 11:17
        Chyba tez wtrace swoje 5 groszy. Dziwicie sie, ze nikt nie odpowiada na wasze
        posty (dotyczy to nie tylko pani doktor), a nie zastanowicie sie chwile nad ich
        tytulami. Niejedna ze stalych uczestniczek ma spora wiedze i chetnie by sie nia
        podzielila, tyle ze po prostu nie ma ochoty otwierac kolejnego watku
        p.t. 'POMOCY!'lub 'Pytanie' czy tez 'Co to moze byc?', bo pod tym tytulem moze
        sie kryc cos absolutnie banalnego. Bardziej konkretnie, dziewczyny!
        • nika791 Re: tytuły postów 14.11.03, 11:26
          Nie zgadzam się z Tobą, że Pani doktor pomija tylko te wątki, które są jak to
          określiłaś mało konkretne. Natomiast zgadzam się z dziewczynami, które są
          rozżalone faktem, że ich wątki są pomijane w odpowiedziach. OK, rozumiem, że
          poważne sprawy powinny byc konsultowane przez "żywego" lekarza a nie
          wirtualneg, ale jest wiele spraw które można wyjaśnic na forum. ja już dwa razy
          poprosiłam na forum o pomoc panią doktor w tej samej sprawie i zatytułowłam
          swój wątek konkretnie - prosze o pomoc w interpretacji wyników badan - więc
          chyba nie można miec wątpliwości o co chodzi. A tak na marginesie, do tych
          dziewczyn które bronią pania doktor że robi to zadarmo - tak całkiem za darmo
          to chyba jednka nie, a poza tym jest to świetna firma auto-reklamy. ciekwa
          jestem ile pacjentek pani doktor zyskała przez uczestnictwo na tym forum a poza
          tym sama tez umieszcza na forum swoje posty i ogłoszenia
    • lastka Re: M. Kużawczyk - Antepowicz odpowiada na co 20 14.11.03, 13:42
      Weż też pod uwagę to ile wątków jest zakładanych na tym forum a ile np na forum
      o włosach i wtedy zobaczysz różnicę, wczoraj własnie załozyłam watek o egzemie
      w ciaży na forum o włosach co prawda to nie o włosy chodzi ale pytanie
      skierowane do dernmatologa i co? dalej tkwi w tym samym punkcie. Pozatym dużo
      rad dają same dziewczyny z forum więc po co odrazu naskakiwać na panią doktor?
      • nika791 Re: M. Kużawczyk - Antepowicz odpowiada na co 20 14.11.03, 13:57
        Owszem, ale dziewczyny nie są w stanie rzetelnie odpowiedziec na pytanie
        właśnie o interpretację wyników badan - do tego trzeba miec mimo wszystko
        jakies doświadczenie i wykształecenie. W sumie to moim zdaniem to forum jest
        własnie po to, żeby uzyskac odpiwedź na pytanie medyczne, ale które z drugiej
        striny nie wymaga biegania z nim do lekarza.
        • justy1 Re: M. Kużawczyk - Antepowicz odpowiada na co 20 12.03.04, 22:31
          > dziewczyny nie są w stanie rzetelnie odpowiedziec na pytanie
          > właśnie o interpretację wyników badan

tak naprawdę, to dobrze zinterpretować badanie może tylko lekarz, który je
          zlecił
    • misia777 Re: M. Kużawczyk - Antepowicz odpowiada na co 20 12.03.04, 19:22
      a szkoda
      • risa1 Re: M. Kużawczyk - Antepowicz odpowiada na co 20 12.03.04, 20:02
        no faktycznie niema co ukrywac ze nieodpowiada ale ja i tak nie licze zbytnio
        na to zakladam watek i sprawdzam czy ktoras z was nieodp . i moez niemacie
        praktyki lekarskiej itd ale moze macie taki sam problem . mozna sobie wzajemnie
        pomoc i liczyc na siebie. a pani dr jak odpowie to i tak jednym zdaniem i
        tyle....... wiecej ktoras z nas odpowie.
        pozdr.
    • aska_222 Re: M. Kużawczyk - Antepowicz odpowiada na co 20 12.03.04, 20:04
      też to zauważyłam. Też mam swój post. Brak sygnału. Pozdrawiam panią dr!
      • shea2 Re: M. Kużawczyk - Antepowicz odpowiada na co 20 12.03.04, 21:56
        Ja tez to odczulam. Kazdy dzien oddala mnie od kuracji ktora moglabym podjac
        kiedy moja pani doktor wroci z urlopu, ale poniewaz niewiem kiedy zrobic
        badania to wszystko odwlecze sie o kolejny miesiac a moje guzki wariuja i bola
        jak ch......
    • monika.antepowicz Re: M. Kużawczyk - Antepowicz odpowiada na co 20 17.03.04, 00:01
      problem z tym zeprzez cały dzień nie jestem w stanie odpowiadać na listy nbo
      zawiesza si/e serwer lub system nmnie wylogowuje(próbuje od 10 rano) a po 21
      nie dam rady na wsystko odpowiedziec, nbo potrzebny sen- nie wiem czy inn
      internauci też tak maj- ja mam chello i nie każda noc mam siłe siedzieć do
      póxna a wtedy połaczenia nie najlepiej działają, poza tym czytam =prawie
      wszystkie watki i jesli ktoś odpowiedział tak jak ja -bym to zrobiła to chyba
      nie bardzo jest sensd to powtarzac. A najdziwniejsze jest to ze im więcej
      odpowiadam, to postów wiecej przybywa i wiecej czeka na odpowiedź- częśto
      wydaje mi sie że niedawno odpowiadałam na temat np od której pigułki mogę czuć
      sie zabezpieczona przed ciaża, albo dlaczego po stosunku nasienie wypływa i czy
      jest to normalne- ale te dziewczyny tez potrzebuja bvardzo pilnej odpowiedzi,
      jak panie pytajace o torbiele- tylko często niepiszą o jakie torbiele i jakiczh
      narzadów( na przykład sutka czy jajnika im chodzi?)
      • mi-gracja Re: M. Kużawczyk - Antepowicz odpowiada na co 20 23.03.04, 14:20
        monika.antepowicz napisała:

> czytam =prawie wszystkie watki i jesli ktoś odpowiedział tak jak ja -bym to zrobiła to chyba
        > nie bardzo jest sensd to powtarzac.

Tak mi przyszlo do glowy w zwiazku z tym co pani doktor napisala - moze daloby sie w sytuacjach jak
        powyzsza rozwiazac sprawe jak na Forum o Forum - tj jesli admin/ekspert uwaza, ze odpowiedz
        forumowicza jest dobra i wyczerpujaca temat, i sam by takiej udzielil, odznacza go jako 'eksperta'.
        To przeciez technicznie powinno i tutaj byc mozliwe, i do zrobienia plynnie w czasie czytania.
        A poza tym uwazam ze i tak pani doktor jest tytanem pracy smile

pozdrawiam

Mi-gracja
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka