Dodaj do ulubionych

czy to mozliwe???

19.11.03, 01:46
zwykle uzywamy prezerwatywy, biore pigulki, nigdy nie zapomnialam, ale 2 razy
uprawialismy sex bez kondoma, nastepnego dnia po stosunku wystepowalo u mnie
krwawienie typowe dla osmego dnia po 7-dniowej przerwie,mam pytanie czy moge
byc w ciazy? od dwoch tygodni mam dziwne uplawy i twardy brzuch, wczesniej
bylam sucha, jakie sa objawy przeziebienia jajnikow?
Obserwuj wątek
    • lilith76 Re: czy to mozliwe??? 19.11.03, 09:55
      skoro bierzesz pigułki antykoncepcyjne, to jak mozesz być w ciąży? zdecyduj
      się - albo same pigułki, albo ZAWSZE prezerwatywa.
      • basia_sokolowska Re: czy to mozliwe??? 19.11.03, 22:58
        a czy nurofen, paraceta,mol interaguja z pigulkami, w duzych ilosciach 4 na
        dobe?
        Ak szczerze, czy te kobiety ktore mowia ze wpadly na pigulach, czy one klamia?
        • jakasik Re: czy to mozliwe??? 20.11.03, 08:38
          Pewnie nie kłamią, tylko po prostu pewnie nie zawsze pamiętały o wzięciu
          tabletki, może miały problemy z żołądkiem (biegunka, wymioty). Nie rozumiem,
          jak można brać pigułkę i jeszcze obawiać się o zajście w ciąże! Ja brałam
          tabletki przez 9 lat i nigdy nie wpadło mi do głowy używać dodatkowych
          zabezpieczeń. Wydaje się, że niektóre dziewczyny nie znają istoty działania
          tabletek, a szkoda!
          • basia_sokolowska do jakasik 20.11.03, 13:44
            jakasik napisała:
            sluchaj, ja od kilku dni trzese sie ze strachu, mam powiekszony brzuch w dolnej
            czesci, mam to od dwoch tygodni, i nie jest to zwykle wzdecie, mam zaparcia,
            stosuje lagodny frutolax, ale po nim mam biegunke.w dodatku dolna czesc brzucha
            jest twarda, jakby obca.
            Moglam sie przeziebic w tamtej partii ciala, eyszlam bez rajstop,albo to
            hemoroidy bo mialam krwawienie z tego drugiego otworu.Nie wiem co robic czuje
            sie jak przed okresem, ale czy hemoroidy )nie boli mnie juz przyzalatwianiu
            sie) daja takie objawy???
            help, czy nurofen i paracetamol koliduja z tabetkami

> Pewnie nie kłamią, tylko po prostu pewnie nie zawsze pamiętały o wzięciu
            > tabletki, może miały problemy z żołądkiem (biegunka, wymioty). Nie rozumiem,
            > jak można brać pigułkę i jeszcze obawiać się o zajście w ciąże! Ja brałam
            > tabletki przez 9 lat i nigdy nie wpadło mi do głowy używać dodatkowych
            > zabezpieczeń. Wydaje się, że niektóre dziewczyny nie znają istoty działania
            > tabletek, a szkoda!
            • an_ni Re: do jakasik 20.11.03, 13:48
              jesli mialas biegunki to pigulka mogla sie nie wchlonac i zostac wydalona ,
              zrob sobie test co?
              • basia_sokolowska Re: do jakasik 20.11.03, 16:39
                an_ni napisała:

> jesli mialas biegunki to pigulka mogla sie nie wchlonac i zostac wydalona ,
                > zrob sobie test co? \

teraz mam biegunki, ostatnio uprawialam sex 2 pazdziernika
                • monikaj1 Re: do jakasik 20.11.03, 17:10
                  Jeżeli od kilku dni trzęsiesz się za strachu, to - moim zdaniem - powinnaś
                  zrobić dwie rzeczy:
                  1. test ciążowy
                  2. iść do lekarza
                  Z tego, co wiem, środki przeciwbólowe nie obniżają skuteczności pigułek.
      • starlette Re: czy to mozliwe??? 20.11.03, 17:28
        A dlaczego każesz jej się zdecydować, skoro tak czuje się bezpieczniejsza?
        Przecież jedno drugiego nie wyklucza, prezerwatywa dodatkowo chroni przed
        chorobami przenoszonymi droga płciową.
        • jakasik Re: czy to mozliwe??? 21.11.03, 09:12
          Ja nie każę się Jej decydować. Jeśli ma ochotę to niech jeszcze stosuje
          globulki i spiralkę. Ja decydując się na rozpoczęcie współżycia z partnerem
          brałam pod uwagę możliwość zajścia w ciążę. Liczyłam się z tym i dzięki temu
          byłam spokojna. Po prostu zaczęłam sypiać z facetem jak do tego dorosłam! I tu
          leży pies pogrzebany.

Do autorki wątku:
          Zrób test i idź do lekarza. Kolejność dowolna. Tu nikt z fusów nie wróży i nie
          dowiesz się co Ci dolega jeśli nie odwiedzisz lekarza!
          Pozdrawiam!
          • starlette Re: czy to mozliwe??? 21.11.03, 09:48
            No wybacz, dojrzałośc do seksu nie ma nic wspólnego z dojrzałością do
            macierzyństwa.

Z resztą post był pisany do Lilith
          • lilith76 Re: czy to mozliwe??? 21.11.03, 09:53
            większość osób dlatego używa pigułek antykoncepcyjnych, bo nie pasuje im
            prezerwatywa. zakładając wzajemną wierność można wykluczyć część chorób
            przenoszonych drogą płciową. jeżeli się jej nie zakłada - za obopulną
            akceptacją - to pigułki i prezerwatywy są jak najbardziej na miejscu. choć to
            nadal dwa grzyby w barszcz.
            tyle kobiet pisze o tym, że podejmując współżycie są na tyle dojrzałe
            emocjonalnie, że przyjmą dziecko, jeśli akurat pechowo znajdą sie w tym
            drobniutki marginesie ryzyka. i to piękne. aby wszyscy tacy byli. tylko czy z
            równym spokojem przyjęli by drugie, trzecie, czwarte... kiedy ma się, np. sporą
            rodzinę traci się ten wzniosły i dumny spokój.
    • ann.k Re: czy to mozliwe??? 21.11.03, 11:02
      Czy nadal bierzesz pigułki?! Jeśli tak, a podejrzewasz ciążę, najpierw ją
      wyklucz, a potem w razie wyniku in plus natychmiast odstaw pigułki.
      W obecnej sytuacji masz dwa wyjścia - iść do lekarza i jeśli się okaże, że
      trzeba, to zrobić test ciążowy w laboratorium, albo czekać na rozwój sytuacji.
      To drugie rozwiązanie może Cię dłużej trzymać w niepewności.
      Wcześniej możesz zrobić sobie test apteczny. Jeśli jesteś w ciąży od 2
      października, to ta ciąża ma już 8 tygodni, a więc i wszelkie przesłanki do
      dawania pierwszych objawów włącznie z niewielkim powiększeniem brzuszka (są tu
      dziewczyny, które "nabierały kształtów" już w szóstym tygodniu).
    • glupiakazia Re: czy to mozliwe??? 21.11.03, 11:29
      Wiecie co, ona chyba nas podpuszcza. Bo mnie się wydaje, że jak się ma taką
      wątpliwość, to naprawdę łatwiej polecieć do apteki niż oczekiwać na diagnozę z
      forum. A poza tym, nich mnie któraś oświeci, co to znaczy "krwawienie typowe
      dla osmego dnia po 7-dniowej przerwie"? Stara jestem, a głupia.
      • lilith76 Re: czy to mozliwe??? 21.11.03, 12:46
        na tym forum pojawiały sie jeszcze dziwniejsze wątki, o bardziej skomplikowanej
        warstwie składniowo-leksykalnej: Pan Bóg ma różne dzieci. czasami myślę, że
        dopóki nie znałam tego forum miałam niewielkie pojęcie o egzotyce ludzkiej. ale
        kazdy ma prawo do rozwiania wątpliwości.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka