Dodaj do ulubionych

Juz nie wiem co mam robic :((

26.11.03, 22:09
Moje problemy ze stanami zapalnymi i grzybica pojawily sie ponad pol roku
temu. Od tego czasu mam ciagle nawroty, ciagle mnie swedzi i piecze a
stosunki sa bolesne i malo przyjemne. Chodze od lekarza do lekarza, dodam ze
jak narazie to tylko do panstwowych. Przeszlam juz kuracje Orungalem,
Gynalginem, Gyno-Femidazolem, Clotrimazolem w postaci globulek i masci. Od
pewnego czasu do podmywania stosuje ziola Vagosan a od czasu do czasu Tantum
Rosa. Mimo to problem powraca. Wiele razy prosilam lekarzy o leczenie takze
mojego partnera lecz zawsze slyszalam ze to nie jest potrzebne. Prosilam o
skierowania na badania. Oprocz cytologi (1A, gr 2) nie mialam zrobionych
zadnych innych...Lekarze twierdzili ze nie widza podstaw do takich
skierowan...Ostatnio dowiedzialam sie nawet od pewnej pani doktor ze ona nie
widzi zadnego stanu zapalnego (choc bylam u innego lekarz 2 dni wczesniej i
on wykryl taki stan)i ze jej zdaniem mam problemy z psychika i pewnie
dlatego mnie piecze...
Pani doktor ja juz naprawde nie wiem co mam robic...W piatek ide na kontrole
i pewnie znowu uslysze ze juz jest ok...a kilka dni pozniej objawy powroca.
Jestem mloda osoba i chcialabym prowadzic normalne zycie plciowe a za 3,4
lata urodzic dziecko...Boje sie ze jeszcze troche a wogole zniechece sie do
seksu oraz ze ciagle stany zapalne doprowadza w koncu do czegos gorszego w
moim organizmie.
Bardzo prosze o rade...
Z gory dziekuje za odpowiedz...
Obserwuj wątek
    • alaska31 Re: Juz nie wiem co mam robic :(( 26.11.03, 22:49
      mam tę sama dolegliwość od prawie 20lat,pomaga mi na ok 1-2 lat terapia
      Nystatyną. W razie silnego pieczenia okłady z lodu przynoszą ulgę. Ale moja
      choroba to nie grzybica tylko alergia na śluz
      • dilmaah Re: Juz nie wiem co mam robic :(( 26.11.03, 23:25
        Na twoj wlasny sluz??
        • nicol-e Re: Juz nie wiem co mam robic :(( 27.11.03, 09:58
          u mnie za każdym razem przeleczany jest partner Orungalem. Lekarz tłumaczył
          mi, ze jeśli partner dotykał mnie itp, czy seks ileś tam dni/ bo okres
          wylegania sie grzybicy to kilka dni/ to tez na pewno jest zarazony i nie musi
          mieć żadnych objawów. jesli ja sie leczę, a on tez to ma, to przekazujemy
          sobie jak piłeczkę ping- pongową. Grzybice mam co 4- 6 m-cy od prawie 5 -ciu
          lat. pozyłam Ci na maila gazetowego artykuł o grzybicy
          pozdrawiam- Aurelia
          • malwes Re: Juz nie wiem co mam robic :(( 27.11.03, 11:12
            Nicol,
            Ja miałam ten problem parę lat temu. Chorowałam doslownie co miesiąc. Grzybki i
            grzybki. Po zakończeniu lekarstw, nawrót. Pewnego razu, przeleczono też męża,
            nie mającego żadnych objawów i od tamtego czasu jak ręką odjął. Moje rady"
            1. Zrób posiew wymazu z pochwy (nie czystość czy cytologię tylko posiew).
            Zobaczysz czy nie ma tam jakichś bakterii. Jeżli coś wyjdzie, zrób też posiew z
            moczu.
            2. Przelecz męża (wyślij go do dermatologa).
            3. Idź do alergologa. Może faktycznie masz jakieś uczulenie
            4. Na grzybki są szczepionki!!!! Zapytaj gina. Jak nie wie - to zmień.
            Pozdr.
            • kalinosia Re: MACMIROR!!! 27.11.03, 22:20
              Ja tez od czasu do czasu mam ten problem (ale chyba wiele z nas to ma). Tez juz
              bralam wiekszosc globulek i kremow, jakie istnieja. ALe ostatnio lekarz
              przepisal mi lek, o ktorym pierwszy raz uslyszalam. Nazywa sie MACMIROR i
              cytuje z ulotki:jest syntetycznym preparatem chemioterapeutycznym o znacznej
              aktywnosci rzesistkobojczej, przeciwbakteryjnej i mykostatycznej. Dzialanie
              nifuratelu umozliwia leczenie zapalen pochwy o mieszanej etiologii oraz
              zapobiega rozwijaniu sie grzybic w trakcie swoistego leczenia rzęsistkowicy.
              Nystatyna jest dobrze znanym antybiotykiem przeciwgrzybiczym, szczegolnie
              skutecznym wobec grzybow z grupy Candida.Połaczenie nifuratelu z nystatyna
              zapewnia uzyskanie pelnego efektu grzybobojczego a poliwalentna terapia
              prowadzaca do wyeliminowania czynnikow patogennych przywraca warunki
              fizjologiczne w pochwie i ZAPOBIEGA NAWROTOM CHOROBY. Wskazania: poliwalentne
              leczenie zakazen sromowo-pochwowych wywolanych przez drobnoustroje
              chorobotworcze: Candida, Trichomonas i bakterie. Ja wlasnie jestem w trakcie
              lecznia i chyba pomaga, swedzenia ustapily!!! Niestety cena leku (12 globulek)
              to 45 zl sad, oczywiscie na recepte. Ciekawe czy pomoze, o wynikach poinformuje
              po leczeniu i wizycie u gina - smile pzdr-aga
    • sylwia_a_s Re: Juz nie wiem co mam robic :(( 27.11.03, 22:43
      Cześć, jesli mieszkasz we Wrocławiu moge dac Ci namiary na ginekologa, który
      sie Toba zajmie. Tak mi się wydaje przynajmniejwink
      Pozdrawiam i nie zalamuj sie, bo sprawe na pewno ktos doprowadzi do konca, w
      kazdym badz razie zycze Ci tegosmile bo rozumiem jakie to moze byc męczące.

S.
      • dilmaah Re: Juz nie wiem co mam robic :(( 28.11.03, 08:55
        Bardzo bym prosila bo mieszkam pod Wroclawiem ale lecze sie i we Wroclawiu i u
        siebie.
        Dziekuje!!!
    • dilmaah Re: Juz nie wiem co mam robic :(( 28.11.03, 21:42
    • monika.antepowicz Re: Juz nie wiem co mam robic :(( 29.11.03, 16:41
      Jeśli to grzybica - a tak zapewne jest to ja stosuje flumycon dla pacjentki i
      jej partnera, antyhistaminiki( claritin) no i do pochwy gynotrosyd lub inny
      prepart przeciwgrzybiczny- ale bez oceny Ph pochwy i zbadanie pacjentki tylko
      na podstawie objawów trudno postawić rozpoznanei

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka