Dodaj do ulubionych

Depo Provera

30.11.03, 20:51
Około sierpnia tego roku, po dwóch latach, przestałam karmić piersią i też
przestałam brać Depo Provera. Do tej pory jednak, nie dostałam "normalnego"
okresu, tylko tak, jak podczas brania zastrzyku, czyli niereguralne
plamienia.
Słyszałam, że depo utrzymuje się w organiźmie jeszcze porzez około rok po
zaprzestaniu. Czy to znaczy, że to nic złego, że tak sie dzieje?
Mam już umówioną wizytę u ginekologa, jednak, może któraś z Was wie coś na
ten temat i rozwieje moje obawy smile
Obserwuj wątek
    • kerstink Re: Depo Provera 01.12.03, 07:59
      Poszukaj pod zdrowie kobiet, bylo tam duzo na ten temat. Podobno tak sie dzieje
      u niektorych, a niektore maja pozniej tylko okres - tez niedobrze.
      Wydaje mi sie, ze dobrze zrobisz jak pojdziesz do ginekologa.
      K.
      • new5 Re: Depo Provera 01.12.03, 11:30
        depo zabezpiecza cie jeszcze przez 6 mies od odstawienia a miesiaczka nawet do
        roku sie nie pokazuja ,niestety jest to lek znacznie nawet b.mocno obnizajacy
        plodnosc,wiec moga byc nawet niezle problemy z zajsciem w ciaze
    • zajaczek101 Re: Depo Provera 01.12.03, 12:28
      Cześć.Mam te same problemy. Zobacz "zdrowie kobiety" . Zadałam pytanie :kiedy
      miesiączka po Depo Proverze. Pani doktor odpowiedziała mi że mogę ją dostać do
      1-1.5 roku po zastrzyku. Ja ostatni zastrzyk wzęlam 6 czerwca br. i do tej pory
      nie mam. Nie miałam także żadnych plamień. Wzięłam 6 zaszczyków tj. pierwszy 6
      marca 2001r. Ja przestałam karmić lipiec/sierpien. Teraz jest tylko problem jak
      się zabezpieczyć przed niechcianą ciążą. Napisz mi jak to robisz.
      • kerstink Re: Depo Provera 01.12.03, 13:30
        Gdzies czytalam, ze u jednej z dziewczyn wywolaly miesiaczke po to, by zaczac
        brac normalne pigulki antykoncepcyjne. Nie wiem, czy to dobrze przyjac tyle
        chemii na raz, ale byloby to jakis sposob, skoro na razie nie nalezy ci na tym,
        by zajsc w ciazy.
        K.
    • m.i.f.f.y Re: Depo Provera 01.12.03, 18:27
      Właśnie dziś byłam u pani doktor. Wysłała mnie na usg. Wszystko niby ok a
      powód to brak krwawienia. Mam troszkę mieszne uczucia, z tego co tu czytam, to
      brak karawienia po 3 miesiacach nie jest rzeczą dziwną. USG nie zaszkodzi więc
      zrobię winkMam nadzieję tylko, że się poznają, jeśli brak miesiączki jest
      spowodowany tylko depo i nie bedą mnie jakąś chemią faszerować. Przyanam, że
      się tego troszkę obawiam sad

Co do antykoncepcji, to w obecnej chwili nie musze o tym mysleć, bo mąż
      wyjechał na dłużej sad Jak wprzyjeżdża w odwiedziny na kilka dni to gumka
      wystarczy wink
      • zajaczek101 Re: Depo Provera 02.12.03, 09:13
        Cześć napisz mi co po USG i po co ono. Czy che P. doktor sprawdzić czy jesteś w
        ciąży? Zbytnio nie rozumiem. Ja też planuję wybrać się do ginekologa ale nie
        wiem jeszcze kiedy. Napiszę tylko że znakomy ginekolog mojej pediatry od dzieci
        stwierdził, że max dawka Depo powinna byc 3 -4 i teraz moj organizm jest jak w
        menopauzie. Nie wiem co o tym sądzić. Co lekarz to inna opinia. A przecież mój
        ginekolog jak mi przepisał mi 6 dawek to terez nie powie że żle zrobił. jak
        masz ochotę to mi odpisz ne priv : kozielewa@op.pl.Pozd. Ten Smieszny znaczek
        przed "op.pl" to tzw.małupka
    • pilaczi Re: Depo Provera 02.12.03, 11:26
      Ja miałam odwrotny problem, wzięłąm jeden zastrzyk a potem nie chciałm już
      następnego bo był dla mnie za drogi a przy naszej częstotliwości wystarczyła
      gumka. Po skończeniu się dziania zastrzyku dostałam plamienia które utzymywało
      sie przez 7 tygodni. Poszłam do lekarza ale na szczęscie wszystko było w
      porządku, a po depo-prowerze tak może się dziać (tak powiedział lekarz) i że to
      minie jak przestane karmić piersią. Trwało jeszcze dwa tygodnie , w trakcie
      przestałam karmić córeczkę, po czym dostałam strasznego krwawienia chyba
      miesiączkę a po 4 dniach ustało krwawienie i plamieni i w końcu mam święty
      spokój!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka