zazuzina 28.04.09, 12:26 byłam dzisiaj u lekarza bo chcę założyć mirenę i on powiedział że po cesarkach to może nie dać rady założyć i stąd moje pytanie czy któraś z was miała cesarkę a teraz ma mirenę i czy rzeczywiście był problem z założeniem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: emka Re: mirena po dwóch cesarkach IP: 91.104.98.* 28.04.09, 13:15 Z tego co wiem to producent nic nie wspomina o cesarce jako przeciwwskazaniu do założenia spirali-bo niby jakie ono miałoby być? Może lekarz boi się zakładać spiralę u nieródki (bo nie rodziłaś SN) lub może masz stwierdzoną jakąś anomalię w budowie nabłonka szyjki macicy-a to jest przeciwwskazaniem. Może wybierz się na konsultację do innego gina. Odpowiedz Link Zgłoś
circa.about Re: mirena po dwóch cesarkach 28.04.09, 15:25 Jestem po dwóch cesarkach i mam założoną zwykłą miedzianą wkładkę. Gin dobrał dla mnie najmniejszą z możliwych, żeby nie trzeba było rozwierać szyjki podczas zakładania. Z tego co wiem, Mirena należy do większych wkładek, więc zakładanie może być bolesne. Odpowiedz Link Zgłoś
machiatta Re: mirena po dwóch cesarkach 29.04.09, 14:38 Witam! Ja jestem po dwóch cesarkach i od póltora roku mam Mirenę. Jak jesteś z Warszawy to mogę Ci na priv podać namiary na mojego ginekologa. pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś