Dodaj do ulubionych

USG dopochwowe-pytanie.

IP: *.pcmedia.com.pl 07.05.09, 12:17
Odkąd odstawiłam dziecko od piersi zaczęły się ze mną dziać dziwne rzeczy. Ostatnio w połowie cyklu zaczęłam plamić, potem przeistoczyło się to w niewielkie krwawienie, które trwa już ponad 3 tygodnie. Byłam u ginekolożki, która kazała mi czekać na okres i po nim zgłosić się na USG. Okres powinnam dostać 26-go kwietnia, a tu nic, natomiast krwawienie nadal jest. Co powinnam zrobić w takiej sytuacji? Na wtorek znów jestem umówiona na wizytę, czy mam prawo doamgać się USG? Czy będzie ono wiarygodne przy takim niewielkim krwawieniu?
Obserwuj wątek
    • to_jaaa Re: USG dopochwowe-pytanie. 07.05.09, 12:19
      przeciez musisz sprawdzic przyczyne krwawienia, wiec na co czekac,
      skoro trwa nadal?
      • Gość: santirua Re: USG dopochwowe-pytanie. IP: *.pcmedia.com.pl 07.05.09, 12:25
        Ja to wiem, ale skoro moja gin. nie wykonała mi tego USG ostatnio i kazała się zgłosić dopiero, gdy nic nie będzie już krwawić, to chyba uznała, że jakiekolwiek krwawienie może zafałszować badanie? Czy źle pojmuję?
        • fabiankaa Re: USG dopochwowe-pytanie. 07.05.09, 13:52
          zle pojmujesz.
          Krwawienie nie przeszkadza w USG.
          Wiec idz na to badanie.
        • to_jaaa Re: USG dopochwowe-pytanie. 07.05.09, 13:56
          jakiekolwiek krwawienie może zafałszować badanie?

no, w ten sposób kobiety by się wykrwawiały oczekując na badanie,
          czyz nie?
          • Gość: santirua Re: USG dopochwowe-pytanie. IP: *.pcmedia.com.pl 07.05.09, 15:31
            No to w takim razie nie rozumiem dlaczego gin. nie wykonała mi USG od razu, skoro już wtedy przyszłam do niej z trwającym 7 dni krwawieniem, nie będącym miesiączką... Zbadała mnie tylko stwierdzając, że macica jest niepowiększona. Dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam.
            • gbujak74 Re: USG dopochwowe-pytanie. 07.05.09, 17:06
              To chyba zależy od problemu. Gdy byłam kiedyś na rutynowym badaniu i
              na fotelu zaczełam krwawić to powiedział, że musze przyjść po
              zakończonej miesiączce (USG dopochwowe robi raczej przy kazdej
              wizycie).Ostatno gdy miałam kontrole (zapalenie przydatków),
              umówiłam się na wizyte kontrolną i powinformowałam go, że moge mieć
              krwawienie, plamienie (ma ostatnio plamienia 7 dni przed miesiączką)
              to powiedział, że nie ma problemu. Myśle, że musisz porostu zapytać
              dlaczego nie chce tobiś USG.
              • Gość: bety Re: USG dopochwowe-pytanie. IP: *.radom.vectranet.pl 08.05.09, 07:09
                zrób usg, ja tak miałam długie krwawienie, ponad 2 miesiące .Robione miałam usg,
                brałam leki i nic nie pomogło. Miałam przerost endometrium, zabieg w klinice-
                abrazja- łyżeczkowanie macicy.odebrałam już wyniki histopatologiczne i wszystko
                jest ok. Miałam zaburzenia hormonalne.Kobiety tak mają.a swoją drogą, zmień
                lekarza, bo wyraznie cię lekceważy i Twój problem. Możesz wpaść w anemię.
    • Gość: nikki Re: USG dopochwowe-pytanie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.09, 22:08
      Kiedyś przy plamieniach też sobie czekałam, aby czuć się bardziej komfortowo
      podczas badania. Za to lekarz kiwał głową z dezaprobatą, co wyprawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka