Dodaj do ulubionych

czeste oslabienie+bole glowy - co mozna robic?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.09, 10:32
jestem , jak mozna powiedziec - meteopatka, ale bardziej reaguje na pogode gdy
jest srednio cieplo i pada deszcz - bylam slaba, nie dozycia, przesypialam w
ciagu dnia, bolala mnie glowa (i to kilka dni tak trwalo)zdazyly sie zawroty glowy
zrobilam badania - podstawowe krwi i mocz i wyniki wyszly w normie. wtedy
zrobilam tez test ciazowy - wynik negatywny
lekarka odeslala z kwitkiem.
czasem -czesto robi mi sie slabo. np wczoraj cos robilam, usiadlam przy
komputerze na 5 minut i juz zaczelo mi sie tak jakby krecic w glowie, glowa
mnie rozbolala itp. (i tak jak siedze przy kompie mam czasem nagle oslabienie
+ ociezale rece)
glowa boli przy zatokach i z przodu. czasami czuje bole karku, jest jakby
ociazaly

dodam ze spie ile moge (z braku zajec,pracy moge spac do 9-10 itp)

i z apetytem tez krucho, ale jest lato i teraz upaly wiec srednio sie chce

nie wiem czy mam jakies badania wykonac? czy ktos mial nagle oslabienia? jak
sobie z tym pomogl?
Obserwuj wątek
    • issey_miyake Re: czeste oslabienie+bole glowy - co mozna robic 05.07.09, 11:08
      Gość portalu: zawszezabulinka napisał(a):

> czasem -czesto robi mi sie slabo. np wczoraj cos robilam, usiadlam przy
      > komputerze na 5 minut i juz zaczelo mi sie tak jakby krecic w glowie, glowa
      > mnie rozbolala itp. (i tak jak siedze przy kompie mam czasem nagle oslabienie
      > + ociezale rece)
      > glowa boli przy zatokach i z przodu. czasami czuje bole karku, jest jakby
      > ociazaly
      >
      > dodam ze spie ile moge (z braku zajec,pracy moge spac do 9-10 itp)
      >
      > i z apetytem tez krucho, ale jest lato i teraz upaly wiec srednio sie chce
      >
      > nie wiem czy mam jakies badania wykonac? czy ktos mial nagle oslabienia? jak
      > sobie z tym pomogl?

Najlepiej siedzieć jeszcze więcej na forum i wymyślać co rusz nowe to problemy
      sobie i serwować je nam, czytelnikom.
    • grazynanowa Re: czeste oslabienie+bole glowy - co mozna robic 05.07.09, 11:35
      Zmierz cisnienie ,moze masz za niskie ?
      • Gość: zawszezabulinka Re: czeste oslabienie+bole glowy - co mozna robic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.09, 11:59
        teraz mi sie troche ciezej oddycha, troche pokasluje

a po napisaniu posta robolala mnie znow glowa.troche przeszlo potem

nie mialam problemu z cisnieniem , zawsze mialam prawidlowe. ale zmierzylam
        120/57 i 113/57 (dwa razy zmierzylam dla pewnosci) czyli jakby w normie

jedynie gdzie moga mnie przyjac to izba przyjec
    • Gość: emka Re: czeste oslabienie+bole glowy - co mozna robic IP: *.bmly.cable.ntl.com 05.07.09, 12:30
      Jeśli nadal wcinasz tabsy anty to może przeczytaj ulotkę-na pewno o bólach głowy
      wspominają.....
      • Gość: zawszezabulinka Re: czeste oslabienie+bole glowy - co mozna robic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.09, 12:38
        rzucilam je 2 tygodnie temu, wiec jestem teraz "czysta" nawet jesli bym je brala
        to odrazu skojarzylabym je z bolem glowy i zlym samopoczuciem (czytalam
        wieloktronie ulotke, i znam ja na pamiec)

a takto - nie mam pomyslow co mi moze byc

nie wiem czy powinnam sie udac na izbe przyjec czy jutro ponownie do lekarza I
        kontaktu z mojej przychodni, tylko tym razem na dyzur do innego lekarza
        • Gość: zawszezabulinka coz... ide na izbe przyjec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.09, 13:16
          zobaczymy co powiedza. nawet moj facet ma dosc mojego samopoczucia i jak mowie
          zle sie czuje to mowi : ty sie codziennie zle czujes, nic mnie nie dziwi
          • Gość: emka Re: coz... ide na izbe przyjec IP: *.bmly.cable.ntl.com 05.07.09, 13:58
            Izba przyjęć jest od nagłych przypadków.
            • Gość: Szaranagajama ruch ruch ruch IP: 85.222.87.* 05.07.09, 15:37
              może za mało spacerów? może jakiś basen? ruch na powietrzu bardzo pomaga. może
              brakuje Ci endorfin? zamiast siedzieć przy kompie zrób coś ze sobą smile
    • Gość: ka Re: czeste oslabienie+bole glowy - co mozna robic IP: *.raciborz.vectranet.pl 05.07.09, 15:58
      Zbadaj sobie poziom żelaza we krwi. Też miałam taką sytuację - cały dzień byłam senna i osłabiona, zasypiałam na stojąco. Podstawowe badania krwi wyszły w normie. Ale za to poziom żelaza grubo pod kreską. Dostałam pożadną dawkę żelaza w tabletkach i teraz czuję się już normalnie, poziom żelaza też mam już w normie.
      • Gość: zawszezabulinka Re: czeste oslabienie+bole glowy - co mozna robic IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 05.07.09, 16:53
        bylam, lekarz wysluchal co mi dolega,i dal recepte na polvertic i notke dla
        lekarza I kontaktu, zebym sie udala do neurologa ze skierowaniem.

takze jutro ide to zalatwic. o nakierowanie na zelazo - dziekuje. wlasnie jesli
        chodzi o ruch - to czesto bywam poza domem, ale z oslabieniem raczej nie bede
        sie kwapic by chodzic to tu to tam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka