Gość: asia IP: *.barczewo.macrosat.pl 21.08.09, 21:37 Czy ktoś z was wie coś na temat wirusa HPV. Wczoraj odebrałam wynik cytologii i okazało się że go mam. Gin powiedział tylko zebym sie nie martwiła i mam zrobić kolejną cyt za pół roku Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mandy5 Re: wirus hpv 21.08.09, 21:44 Gość portalu: asia napisał(a): > Czy ktoś z was wie coś na temat wirusa HPV. Wczoraj odebrałam wynik > cytologii i okazało się że go mam. Gin powiedział tylko zebym sie > nie martwiła i mam zrobić kolejną cyt za pół roku forum.gazeta.pl/forum/w,216,55657709,98555454,Re_dziewczyny_z_HPV_laczmy_sie_.html Tu trochę mniej, ale zawsze coś: forum.gazeta.pl/forum/f,91705,HPV.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: wirus hpv IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.09, 21:44 www.hpv.pl/ szukaj.gazeta.pl/forumSearch.do?&s.sm.query=HPV&y=0&x=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eva Re: wirus hpv IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.09, 08:58 Jesli wiesz ze jestes zakazona wirusem hpv ....warto w takiej sytuacji zrobic test HPV z typowaniem , są typy wirusa wysokoonkogenne i niskoonkogenne powinnas wiedziec jakim typem jestes zainfekowana .... a tak wogóle to nie martw się 80% kobiet jest zakazonych HPV-łem i są tego zupełnie nieswiadome . Zarazenie niskim typem wirusa nie jest niebezpieczne i znika samoistnie , natomiast typ wysokoonkogenny (16,18 31 ,33 ) moze doprowadzic z czasem do powstania raka szyjki macicy .Pozdawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lu_cja Re: wirus hpv 22.08.09, 16:00 Czy ktoś zna lekarza w Katowicach, który podejmie sie leczenia HPV w jamie ustnej? Odpowiedz Link Zgłoś
ingried_mol Re: wirus hpv 23.08.09, 12:45 lucjo, a czy moglabys napisac czym u ciebie objawia sie hpv w jamie ustnej? nie wiem, czy moj stomatolog nie bagatelizuje podobnego probemu... Odpowiedz Link Zgłoś
lu_cja Re: wirus hpv 23.08.09, 23:35 Właśnie mam podobny problem z bagatelizacja tej sprawy przez lekarzy. Mam zgrubienia na wewnetrznej stronie policzków i kilaka krostek (mini bordawek?). Stomatolog i dermatolog powiedzieli, ze to genetyczne i mam takie predespozycje natomias pani laryngolog stwierdziła ze to moze byc HPV. Jednak oswiadczyla mi ze nie ma na to lekarstwa i nic sie z tym nie zrobi, moge sobie wykonac test ale ona i tak z takimi malymi zmianami nic nie bedzie robic. Tyle sie pisze o leczeniu HPV, a jak sie okazuje lekarze nic nie potrafia. Szukam lekarza, który ma wiedze w tym zakresie. Odpowiedz Link Zgłoś
ingried_mol Re: wirus hpv 24.08.09, 10:21 no to widze, ze bardzo podobnie do mnie. za linia zgryzu (ktora jest troche pogrobiona ze wzgeldu na sciskanie zebow) mam 3 grudkowate wypustki. ponoc taka moze byc uroda sluzowki, ale wdlug mnie nie mialam tego od zawsze... przepraszam, ze zapytam, ale czy masz ty lub partner stwierdzona jakas odmiane hpv? pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
lu_cja Re: wirus hpv 24.08.09, 21:33 Nie, nie robiłam testu na hpv. Ta lekarka, która stwierdziła ze to moze byc HPV jednoczesnie oswiadzczyla mi, ze moge zrobic test a ona i tak tego nie bedzie leczyc bo to zbyt małe zmiany. Jak znajde jakiegos powaznego lekarza to moze wtedy zrobie test. Odpowiedz Link Zgłoś
ingried_mol Re: wirus hpv 25.08.09, 15:08 chodzilo mi raczej o hpv genitaliow, czy ktores z was mam zmiany stwierdzone wlasnie tam? bo w ten sposob moglabys przeniesc zakazenie na blony sluzowe jamy ustnej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buki Re: wirus hpv IP: *.adsl.inetia.pl 12.10.09, 20:19 Czyn juz wiecie jaki lekarz w katowicach jest obeznanyna temat HPV w jakie ustnej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katja Re: wirus hpv IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.14, 08:53 ponawiam pytanie, czy jest jakiś lekarz w Polsce który zajmuje się leczeniem hpv jamy ustnej ? Czy trzeba czekać aż powstanie z tego rak i ktoś wtedy zareaguje ??????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: wirus hpv IP: *.icpnet.pl 05.05.15, 15:42 W Poznaniu dr Jackowska Joanna w szpitalu na Przybyszewskiego,mają laser i mi usuwanie kilka razy bo to w jamie ustnej ciągle nawraca Odpowiedz Link Zgłoś
syla1926 Re: wirus hpv 14.12.16, 21:02 a powiedz gdzie miałaś zmiany?? ja mam cały język czymś zsypany i nie wiem czy to klykciny !!! Odpowiedz Link Zgłoś