Dodaj do ulubionych

Bagażnik Toyota

29.12.10, 12:25
Poradźcie jaki kupic bagażnik box do toyoty avensis combi z 2002 roku na dachu relingi. Chaciałabym żeby był w miare pakowny. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • maciek1956 Re: Bagażnik Toyota 01.01.11, 23:27
      Bardzo dobry i jednocześnie pakowny to Thule Atlanitis 780, dwustronnie otwierany, wyśmienity montaż, cena ok 1900 zł. Większy to Artlantis 900, ma 650 l, cena ok 2600 zł.
      Bardzo dobru box to Thule Dynamic, najnowszy wrób, ciekawy kształt, jeszcze lepszy system montażu.
      Z boxów tańszych polecam Juniory z serii Xsterem, modele 400, 450, 500 i 600 l. Ceny od ok 750 zł do ok 1150 zł.
      Niezłym rozwiązaniem są boxy Altro Taurus 460, cena ok 900 zł, nośność 75 kg. Minusem może być długość, 185 cm, wchodzą narty max 175 cm (ledwo).
      Thule Ocean 780--dobry, straszy model Thule, sprawdzony, mocny, cena ok 1100 zł.
      Niedawno polecałem boxy Mania, ew Tornado, ten sam box, tylko pod inną nazwą. Sprzedaliśmy ich sporo wystawiając bardzo pozytywną opinię, dobra nośność, bardzo przystępna cena, ciekaw linia, ale.....wg jeszcze nie potwierdzonych informacji z rynku niemieckiego.... jak coś będę wiedział więcej napiszę o co chodzi, teraz tylko wspomnę, że podobno otwierają się.
      • katarzyna_kep Re: Bagażnik Toyota 24.01.11, 12:53
        A czy w warszawie można gdzieś wypożyczyć albo obejrzeć w sklepie stacjonarnym?
        • Gość: xx Do maciek1956 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.11, 13:42
          Dwa lata temu polecał Pan prawie w każdym wpisie boxy Kamei (np. z tanich Delphin 340). teraz z tego co pobieżnie przeglądałem nie poleca Pan tej firmy. Ciekaw jestem dlaczego?
          Zmienił Pan ocenę Kamei czy po prostu teraz bardziej atrakcyjni (cena/jakość) są inni producenci?
          • maciek1956 Re: Do maciek1956 28.01.11, 14:29
            Faktycznie w ostatnich miesiącach mniej polecałem Kamei, głównie, a właściwie tylko z powodu ceny. W zeszłym sezonie, kilka firm trochę podniosło ceny, później po uspokojeniu cen Euro, większość firm ceny dostosowała do aktualnych przeliczników. Kamei zdrożało jakby podwójnie, ceny podniósł producent jak i euro.
            Druga sprawa, pojawiło się kilka bardzo konkurencyjnych wyrobów, trochę niższe jakości, ale z wieloma zaletami. Dobra cena, dobra nośność, duża pojemność.
            Jest też pozytyw, teraz Kamei ma kilka promocyjnych propozycji. Tańsze są np boxy serii Delphin, Corvara 475 SR. Jakość oczywiście nadal jest wysoka, gwarancja 6 lat, ale np Delphin nie ma centralnego zamka. Nie musi to być wadą, wg mnie zamek w/w pudle działa wyśmienicie i super zabezpiecza box przed otwarciem podczas jazdy, ale...
            Inną sprawą są "przeliczniki" pojemności do ceny. Duży box, 460 l, nośność 75 kg można kupić za np 900 zł, Kamei od 1000 zł. Na ile uczciwie są podawane przez "słabszych" producentów pojemności to inna sprawa.
        • Gość: boxcar.pl Re: Bagażnik Toyota IP: *.204.52.120.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.08.12, 22:29
          Wypożycz - bo warto - bagażnik bazowy / boks / Box na dach do twojego samochodu.

Wszystko tylko renomowanej firmy Thule.
          Najcichsze i najbezpieczniejsze bagażniki.
          Napisz thule.wynajem@gmial.com lub zadzwoń 660 244 244 a przedstawimy ofertę.
          Na ten komfort w podróży na pewno Ciebie będzie stać. - a montaż pozostaw ekspertom:)
          Zajrzyj na stronę www.boxcar.pl

Zapraszamy serdecznie

boxcar.pl
          • Gość: Paweł-lodz Re: Bagażnik Toyota IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.12.12, 21:59
            Dzień dobry. U Pana Macieja można doszukać się pewnej zależności ofertowej :-) Sklep Pana Macieja jest partnerem Taurus ( przedstawiciela Thule ) - stąd oferta nastawiona na Thule, boxy Xtreme i Altro :-) Ja jako autoryzowany dealer Mont Blanc, polecam troszkę inne rozwiązania - mianowicie boxy Inter Pack - Carver, Zenith, lub Japoński Shadow - jeździłem z wieloma boxami na dachu i powiem tak : boxy Carver oraz Zenith, nie odbiegają jakością od boxów Thule Dynamic ( na pewno są lepsze od Atlantis / Motion - które mają papierową górną pokrywę ) - drugim czynnikiem opowiadającym się za boxem Carver / Zenith jest bardziej uniwersalne mocowanie ( sposób montażu jak w Thule, z tym że obejmuje belki do 9 cm - thule TYLKO do 8 cm ). W kolorach czarny metalik, silver carbon i w kolorze białym w boxach Carver / Zenith znajdziemy wzmocnienie włóknem węglowym. Oczywiście obustronne otwierany, profilowana podłoga, no i brak hałasu.

Boxy Shadow... Najlepsze boxy dostępne obecnie na rynku - konkurencja została lata świetlne w tyle :-) Gwarancja 6 lat, boxy dla konesera, dla klientów poszukujących najlepszego rozwiązania - box Thule Dynamic, jeżeli leży obok boxa Shadow wypada kiepsko :-)

Pozdrawiam :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka