floema 02.11.09, 11:59 Na kantach dłoni dostałam takich maleńkich twardych ,swędzących krosteczek. Czy ktoś miał taki problem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mi.ka.n Re: Swędzące krostki 02.11.09, 12:13 Na dłoniach często pojawia sie wysypka alergiczna. Odpowiedz Link Zgłoś
jakub3232 Re: Swędzące krostki 07.11.09, 14:15 Jeżeli po ściśnięciu/wyciśnięciu wypływa płyn przeźroczysty/mętny to masz Świerzb, zaraził cię ktoś kto jest chory lub miał styczność z kimś chorym. Ja mam świerzb od kuzyna, który jest chory a on przywlókł to cholerstwo z pracy, od kogoś. Nie ma czego się wstydzić, bo to nie z brudu tylko to jest pasożyt i nie bierze się nie wiadomo skąd Odpowiedz Link Zgłoś
wadera5 Re: Swędzące krostki 07.11.09, 15:45 Jaki świerzb? Na kantach dłoni,człowieku pomyśl. To zwykła alergia na jakiś lek.Posmaruj kilka razy własnym moczem moczem i po krostkach. Odpowiedz Link Zgłoś
linka1105 Re: Swędzące krostki 07.11.09, 16:50 To jest 100% świerzb jeśli z krostek leci płyn i swędzą dłonie i nie wprowadzaj w błąd. Miał to mój brat i wiem jak to wygląda! Także najważniejsze jest to czy swędzą dłonie i leci z nich płyn po naciśnięciu, jeśli nie leci płyn to może i egzema lub uczulenie kontaktowe, wtedy zwrócę honor, ale póki co założyciel wątku się ulotnił i nie odpowie na to pytanie Odpowiedz Link Zgłoś
jakub3232 Re: Swędzące krostki 07.11.09, 17:05 Sam człowieku pomyśl! Bo ja tak się akurat składa, że nie muszę, bo wiem swoje dobrze, bo właśnie mam na kantach/nadgarstkach dłoni więc swoje "dobre" rady zachowaj dla siebie. Przeczytaj dokładnie co ja napisałem: że "jeśli" ściśnie taką jedną swędzącą krostkę i wypłynie płyn to wtedy to jest świerzb. Nie pisałem, że na 100% to świerzb, tylko jeśli ten płyn mu poleci! Odpowiedz Link Zgłoś