Dodaj do ulubionych

Swędzące krostki

02.11.09, 11:59
Na kantach dłoni dostałam takich maleńkich twardych ,swędzących krosteczek.
Czy ktoś miał taki problem?
Obserwuj wątek
    • mi.ka.n Re: Swędzące krostki 02.11.09, 12:13
      Na dłoniach często pojawia sie wysypka alergiczna.
    • jakub3232 Re: Swędzące krostki 07.11.09, 14:15
      Jeżeli po ściśnięciu/wyciśnięciu wypływa płyn przeźroczysty/mętny to masz
      Świerzb, zaraził cię ktoś kto jest chory lub miał styczność z kimś chorym. Ja
      mam świerzb od kuzyna, który jest chory a on przywlókł to cholerstwo z pracy, od
      kogoś. Nie ma czego się wstydzić, bo to nie z brudu tylko to jest pasożyt i nie
      bierze się nie wiadomo skąd
      • wadera5 Re: Swędzące krostki 07.11.09, 15:45
        Jaki świerzb? Na kantach dłoni,człowieku pomyśl. To zwykła alergia na jakiś
        lek.Posmaruj kilka razy własnym moczem moczem i po krostkach.
        • linka1105 Re: Swędzące krostki 07.11.09, 16:50
          To jest 100% świerzb jeśli z krostek leci płyn i swędzą dłonie i nie wprowadzaj
          w błąd. Miał to mój brat i wiem jak to wygląda!
          Także najważniejsze jest to czy swędzą dłonie i leci z nich płyn po naciśnięciu,
          jeśli nie leci płyn to może i egzema lub uczulenie kontaktowe, wtedy zwrócę
          honor, ale póki co założyciel wątku się ulotnił i nie odpowie na to pytanie
        • jakub3232 Re: Swędzące krostki 07.11.09, 17:05
          Sam człowieku pomyśl! Bo ja tak się akurat składa, że nie muszę, bo wiem swoje
          dobrze, bo właśnie mam na kantach/nadgarstkach dłoni więc swoje "dobre" rady
          zachowaj dla siebie. Przeczytaj dokładnie co ja napisałem: że "jeśli" ściśnie
          taką jedną swędzącą krostkę i wypłynie płyn to wtedy to jest świerzb. Nie
          pisałem, że na 100% to świerzb, tylko jeśli ten płyn mu poleci!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka