venus22 28.01.04, 19:04 bardzo prosze o przetlumaczenie nastepujacych zwrotow..: ~brain lesions ~cerebral infarction ~cerebellar region of the brain ~brain infarcts dziekuje, Venus Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Artur Re: Prosba do lekarzy o przetlumaczenie.. IP: *.sdh.sk.ca 28.01.04, 19:16 Jak wiesz za darmo tego nie robie :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Venus Re: Prosba do lekarzy o przetlumaczenie.. IP: 5.5R1D* / *.vc.shawcable.net 28.01.04, 19:31 OOoo- a oplaty w naturze pan doktor przyjmuje?? Venus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Prosba do lekarzy o przetlumaczenie.. IP: *.sdh.sk.ca 28.01.04, 19:37 Tylko jezeli w skali od 1 do 10 jest conajmniej 8.5. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Prosba do lekarzy o przetlumaczenie.. 28.01.04, 19:39 No to szykuje koszyczek z co najmniej 8-ma jajeczkami.. jak przetlumaczysz to dostaniesz..:) Venus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Prosba do lekarzy o przetlumaczenie.. IP: *.sdh.sk.ca 28.01.04, 19:42 Hej, tak to mozesz sobie przekupic doktora w Skirolawkach a nie mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Prosba do lekarzy o przetlumaczenie.. IP: *.nas6.oakbrook1.il.us.da.qwest.net 28.01.04, 19:43 1-zmmiany w mozgu 2-zawal kory mozgu 3-okolica mozdzkowa mozgu 4zawaly mozgu Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Prosba do lekarzy o przetlumaczenie.. 28.01.04, 21:05 hehehe, dr XXX zalatwil sprawe bez zbednego slowa, wiec dla niego nagroda: www.cartoonstock.com/lowres/dro0600l.jpg dziekuje, a widzisz dr Artur, za dlugo sie targowales.. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Prosba do lekarzy o przetlumaczenie.. IP: *.sdh.sk.ca 28.01.04, 21:13 A moze ja bym przetlumaczyl lepiej??? Odpowiedz Link Zgłoś
uve Re: Prosba do lekarzy o przetlumaczenie.. 28.01.04, 21:21 hehehe Artur sie spodziewal ze bedzie wynagrodzenie w naturze, rzeczywistej kobiecej naturze, a tu Venus kurze jajka zaproponowala!!! Ha ha ha ha hahaaaaaaaaaaaaaa! A moze nie ma juz czego zaoferowac???? Hahahahahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Prosba do Uve IP: *.sdh.sk.ca 28.01.04, 21:26 Uve, Venus za toba nie przepada, to moze przez wrodzona delikatnosc bys nie wchodzil na jej watki. Pamietaj: Pokorne ciele, dwie matki ssie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franc Re: a co mi tam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.04, 21:59 Ale co ma to przysłowie do zaistniałej sytuacji??? heh... To jak juz piszemy bez sensu, coś ode mnie: Na dwoje babka wróżyła... a tę babke za jej wróżby od razu zapakujmy do thesaurusa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: a co mi tam IP: *.sdh.sk.ca 28.01.04, 22:03 Gość portalu: Franc napisał(a): > Ale co ma to przysłowie do zaistniałej sytuacji??? heh... To jak juz piszemy > bez sensu, coś ode mnie: Na dwoje babka wróżyła... a tę babke za jej wróżby od > razu zapakujmy do thesaurusa!!! Tu byl sens, tylko nie kazdy go zalapal? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Prosba do lekarzy o przetlumaczenie.. IP: *.nas6.oakbrook1.il.us.da.qwest.net 28.01.04, 22:11 Sorry Artur,ze popsulam Ci licytacje,ale pomyslalam,ze moze ktos umiera i nie chcialam sie znecac.Choc przyznam sadystka jestem perwersyjna wrecz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Prosba do xxx o e-mail IP: *.sdh.sk.ca 28.01.04, 22:43 No juz dobrze, sknocilas to sknocilas. A masz jakis e-mail? Skoro jestes sadystka to moze bym ci wyslal wiecej "tlumaczen". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Prosba do xxx o e-mail IP: *.nas6.oakbrook1.il.us.da.qwest.net 28.01.04, 22:52 Oj ,a ja mezatka jestem .Jaka szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Venus Re: Prosba do xxx o e-mail IP: 5.5R1D* / *.vc.shawcable.net 28.01.04, 23:03 LOL oj Artur cos nie masz szczescia.. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Prosba do xxx o e-mail IP: *.sdh.sk.ca 28.01.04, 23:05 Skad wiesz? Moze wlasnie mam. Kto wie co w tej xxx siedzi. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Prosba do lekarzy o przetlumaczenie.. 28.01.04, 23:08 ROTFLMAO to prawda, sama wspomniala ze jest sadystka.. sorry ze tak bezczelnie cie obgadujemy, drXXX.. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Prosba do lekarzy o przetlumaczenie.. IP: *.sdh.sk.ca 28.01.04, 23:11 Co to jest ROTFLMAO? Nigdy nie bralem klas na czatach. Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Prosba do lekarzy o przetlumaczenie.. 28.01.04, 23:16 OIC To masz tutaj dobry link; www.webenet.com/internetglossary.htm LSHMBA Venus Odpowiedz Link Zgłoś
maszar Re: Prosba do lekarzy o przetlumaczenie.. 28.01.04, 23:09 W tłumaczeniu xxx sa pewne nieścisłości; brain laesions - to uszkodzenie mózgu; cerebral infarction - zawał mózgu (niekoniecznie kory); Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Prosba do lekarzy o przetlumaczenie.. IP: *.sdh.sk.ca 28.01.04, 23:13 maszar napisał: > W tłumaczeniu xxx sa pewne nieścisłości; > brain laesions - to uszkodzenie mózgu; > cerebral infarction - zawał mózgu (niekoniecznie kory); Niemniej moze ma inne zalety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Prosba do lekarzy o przetlumaczenie.. IP: *.nas6.oakbrook1.il.us.da.qwest.net 28.01.04, 23:17 No to wyszlo juz wszystko na jaw-niescisla sadystka.Dobrze,ze maz o tym nie wie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Prosba do lekarzy o przetlumaczenie.. IP: *.sdh.sk.ca 28.01.04, 23:19 Co to znaczy niescisla sadystka i dlaczego dobrze, ze maz o tym nie wie? Tylko nie wysylaj mnie do internetowych slownikow jak Venus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Prosba do lekarzy o przetlumaczenie.. IP: *.nas6.oakbrook1.il.us.da.qwest.net 28.01.04, 23:22 Nie ma obawy-ja jestem leszczyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Prosba do lekarzy o przetlumaczenie.. IP: *.sdh.sk.ca 28.01.04, 23:28 Gość portalu: xxx napisał(a): > Nie ma obawy-ja jestem leszczyk I co to ma byc ten leszczyk? Czy to ma byc jakas lokalna gwara. I ciagle nie widze odpowiedzi na moje poprzednie pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Prosba do lekarzy o przetlumaczenie.. 28.01.04, 23:31 No Rybka, przeciez, Rybka.. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Prosba do lekarzy o przetlumaczenie.. IP: *.sdh.sk.ca 28.01.04, 23:38 Dlatego nie chce dac e-maila, bo nie ma glosu :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Prosba do lekarzy o przetlumaczenie.. 28.01.04, 23:17 Please, ja juz nie widze na oczy ze smiechu.. Nie musi byc scisle tlumaczenie - jest mi potrzebne do przetlumaczenia tekstu o migrenie ktory niebawem sie ukaze na tym forum.. Jeszcze raz dzieki.. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Prosba do lekarzy o przetlumaczenie.. IP: *.nas6.oakbrook1.il.us.da.qwest.net 28.01.04, 23:20 moze potrzebujesz porady okulisty-to juz nie do mmnie -za waska specjalizacja.Ciekawe z czym sie za chwile Arturowi waskosc skojarzy Odpowiedz Link Zgłoś
maszar Re: Prosba do lekarzy o przetlumaczenie.. 28.01.04, 23:22 Podziwiam Ciebie - bezbłędnie piszesz po ciemku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Prosba do lekarzy o przetlumaczenie.. IP: *.sdh.sk.ca 28.01.04, 23:30 maszar napisał: > Podziwiam Ciebie - bezbłędnie piszesz po ciemku... Venus sama napisala jak sie smieje ROTFLMAO Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Prosba do lekarzy o przetlumaczenie.. 28.01.04, 23:33 OFF!!! Artur, zapominales o OFF!! LTHTT Venus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Prosba do lekarzy o przetlumaczenie.. IP: *.sdh.sk.ca 28.01.04, 23:34 Sorki! Here it comes: OFF Odpowiedz Link Zgłoś
annaklay Re: Prosba do lekarzy o przetlumaczenie.. 28.01.04, 23:55 Wiesz co tak sobie pomyslalam, przepraszam cie za szczerosc, ale jesli nie potrafisz przetlumaczyc tak prostych slow, to co bedzie z reszta tekstu? Dojdziesz prawdopodobnie do blednych wnioskow po przetlumaczeniu reszty tekstu i potem mozesz sobie lub komus narobic niezlego bigosu;-) pozd anna:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Prosba do lekarzy o przetlumaczenie.. 29.01.04, 00:11 Reszta tekstu jest pisana nie -medycznym jezykiem, zreszta pytam zeby miec pewnosc.. dzieki za concern. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Prosba do lekarzy o przetlumaczenie.. 29.01.04, 00:18 Chyba ze masz teraz czas, ochote, jestes lekarzem to ci wysle do sprawdzenia oba texty- po polsku i ang? Venus venus22@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
uve Re: Prosba do lekarzy o przetlumaczenie.. 29.01.04, 03:25 Gość portalu: Artur napisał(a): > Uve, Venus za toba nie przepada, to moze przez wrodzona delikatnosc bys nie > wchodzil na jej watki. Pamietaj: Pokorne ciele, dwie matki ssie. A po co ma przepadac? Nie zna mnie, gdyby mnie znala pewnie bym sie nie odgonil. Nie kazdy lubi ssac dwie krowy naraz, mleko inaczej smakuje od kazdej. Ale widze ze Pan Dr Artur podlapales dwie dojne, widocznie lubisz ssac dwie. No coz sa rozne przyzwyczajenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Prosba do lekarzy o przetlumaczenie.. IP: *.sasknet.sk.ca 29.01.04, 03:34 uve napisał: Nie zna mnie, gdyby mnie znala pewnie bym sie nie > odgonil. Zapewniam cie, ze jestes tu bardzo dobrze znany ale glownie jestes atrakcyjny dla facetow z malymi czlonkami. Aha, dawno juz nie wskazywales linku do strony internetowej swojego sklepu? Jak to tam bylo napisane? Szybko i dobrze leczymy raka oraz inne nieuleczalne choroby? Nie kazdy lubi ssac dwie krowy naraz, mleko inaczej smakuje od > kazdej. Ale widze ze Pan Dr Artur podlapales dwie dojne, widocznie lubisz ssac > dwie. No coz sa rozne przyzwyczajenia. No, coz. Akurat nigdy pokorny nie bylem, choc tobie tego szczerze zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
teegra Re: Prosba do lekarzy o przetlumaczenie.. 29.01.04, 14:27 DO UVE,,,,,,,,, JESTEM TU NOWA , I MYSLALAM ZE TO JAKIS POWAZNY CZAT .KTO TO JES T TEN ARTUR BO MNIE TEZ PODPADŁ NA SAMYM POCZATKU' TU LUDZIE PRZYCHODZA Z PROBLEMAMI A WYPOWIEDZI ARTURA NIEKTÓRE ,SĄ POPROSTU DZIWNE. POZDRAWIAM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Prosba do lekarzy o przetlumaczenie.. IP: *.sasknet.sk.ca 29.01.04, 16:34 Nie jestes zadna nowa tylko Uve przebrany w inny nick. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Prosba do lekarzy o przetlumaczenie.. IP: *.sasknet.sk.ca 29.01.04, 16:42 A tak w ogole to pamietam czasy kiedy ty Uve byles sympatyczniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Venus Re: Prosba do lekarzy o przetlumaczenie.. IP: 5.5R1D* / *.vc.shawcable.net 29.01.04, 17:18 To pewnie te jego ziolka tak dzialaja... Venus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Prosba do lekarzy o przetlumaczenie.. IP: *.sasknet.sk.ca 29.01.04, 17:22 Gość portalu: Venus napisał(a): > To pewnie te jego ziolka tak dzialaja... > Venus Albo moze wszyscy sie starzejemy i stajemy gderliwi. A ile masz lat Uve? Odpowiedz Link Zgłoś
uve Re: Prosba do lekarzy o przetlumaczenie.. 29.01.04, 22:10 teegra napisała: > DO UVE,,,,,,,,, > JESTEM TU NOWA , I MYSLALAM ZE TO JAKIS POWAZNY CZAT .KTO TO JES T TEN ARTUR > BO MNIE TEZ PODPADŁ NA SAMYM POCZATKU' > TU LUDZIE PRZYCHODZA Z PROBLEMAMI A WYPOWIEDZI ARTURA NIEKTÓRE ,SĄ POPROSTU > DZIWNE. POZDRAWIAM. On jest specjalista od penisa, czesto zabiera glos na ten temat. Byc moze jest specjalista tego rodzaju ze rozglada sie za tymi z penisami, jezeli tak to ma powazny problem natury psychiczno-seksualnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Prosba do lekarzy o przetlumaczenie.. IP: *.sasknet.sk.ca 29.01.04, 16:40 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agulha Re: Prosba do lekarzy o przetlumaczenie.. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.01.04, 16:41 Cześć, Wenus. Ja jestem lekarzem z I st. specj. z neurologii, od 10 lat tłumaczką (praca dod.) i świeżo po studiach podyplomowych z edytorstwa i kursie redakcji merytorycznej. Jeśli tego nie ma dużo i nie jest bardzo pilne, mogę zobaczyć. Jeżeli tekst jest napisany przyzwoicie (tzn. błędów niewiele), mogę poprawić. Ale ostrzegam, że jestem upierdliwa jak mało kto, i szczera do bólu :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agulha priv. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.01.04, 16:57 Gdybyś była zainteresowana, pisz na priv: agulha@acn.waw.pl. Forum i w ogóle cały serwer Gazety od jakiegoś czasu działa tak wolno, że odechciewa się. Szału można dostać! Odpowiedz Link Zgłoś
annaklay Re: Prosba do lekarzy o przetlumaczenie.. 29.01.04, 03:28 A skad wiesz jakim jezykiem jest pisan reszta tekstu skoro go nie znasz? Nie rozumiem tez za jaki concern mi dziekujesz, nie przypominam sobie abym ci jakis chciala przekazac lub odsprzedac;-) poz.anna:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
annaklay Re: Prosba do lekarzy o przetlumaczenie.. 29.01.04, 03:33 Och przepraszam , mialo byc chyba: nie rozumie cie. Ale przez ta moja prace salowej w hospicjum to juzem troche ortografiji zapomniala;-)) pozd.anna;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Venus Re: Prosba do lekarzy o przetlumaczenie.. IP: 5.5R1D* / *.vc.shawcable.net 29.01.04, 04:04 Do Anny - a skad wiesz ze ja nie znam reszty tekstu? ostatecznie mozdzki, mozgi i zawaly mozgowe nie sa codziennym tematem plotek.. :) Venus Odpowiedz Link Zgłoś
annaklay Re: Prosba do lekarzy o przetlumaczenie.. 29.01.04, 04:24 Jesli tak bardzo chcesz wiedziec skad, to ci powiem: zobaczylam to w mojej szklanej kuli;-). A na jakie tematy wolisz jeszcze bardziej plotkowac?;-) pozd. anna:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
uve Re: Prosba do lekarzy o przetlumaczenie.. 29.01.04, 22:01 Gość portalu: Artur napisał(a): > uve napisał: > > Nie zna mnie, gdyby mnie znala pewnie bym sie nie > > odgonil. > > Zapewniam cie, ze jestes tu bardzo dobrze znany ale glownie jestes atrakcyjny > dla facetow z malymi czlonkami. > Aha, dawno juz nie wskazywales linku do strony internetowej swojego sklepu? > Jak to tam bylo napisane? Szybko i dobrze leczymy raka oraz inne nieuleczalne > choroby? Tak, jestem znany z imienia to sie zgadza. Nie porownoj mnie do tych, do ktorych byc moze sam nalezysz (pedalow) bo taki nie jestem, jetem heteryk nie homosek. Zreszta to jest choroba psychiczna na tle seksualnym. Okazuje sie ze nawet na ta przypadlosc sa naturalne leki, ktore moga od niej wyzwolic. Jezeli ciepisz na nia jestem w stanie ci pomoc, ale napewno nie wystarczyloby twojej dochtorskiej pensji zeby kupic odemnie ten specyfik, dla takich palantow jest super drogooooooooooo. Zdziwisz sie, ale jestem w stanie pomoc nie tylko osobom majacym raka, ale inne powazne choroby. Moje sukcesy to moi pacjenci, ale cie to guzik obchodzi, trzymaj nosa na swojej dzialce, bo ci moze odpasc jak go za mocno wystawisz do mroznego wiatru z prerii. Myslalem ze jestes ciut madrzejszy, ale okazuje sie ze taki sam tuman jak wielu z tej branzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Prosba do lekarzy o przetlumaczenie.. IP: *.sasknet.sk.ca 29.01.04, 22:12 A gdzie twoje poczucie humoru Uve???? Pogrzebane pod warstwa kurzu? Moze trzeba zrobic sprzatanie i zaczac je uzywac. Odpowiedz Link Zgłoś
uve Re: Prosba do lekarzy o przetlumaczenie.. 30.01.04, 23:34 Gość portalu: Artur napisał(a): > A gdzie twoje poczucie humoru Uve???? Pogrzebane pod warstwa kurzu? > Moze trzeba zrobic sprzatanie i zaczac je uzywac. No kazdy z nas ma poczucie humoru inne, myslalem ze to kolejny asault, pozatem ten zart to chyba zbyt przyprawiany sola. W tej sytuacji racz przyjac odemnie przeprosiny (I'am sorry Sir!!!), na przyszlosc sie postaram czytac zart jako zart a nie cos innego. Pozatem biore sie za sprzatanie tych kurzow. Z powazaniem, uve Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Prosba do lekarzy o przetlumaczenie.. IP: *.sdh.sk.ca 30.01.04, 23:39 Gdziez ja bym ci podejrzewal o takie rzeczy? Mialem do ciebie przyjechac, mielismy isc do baru albo na narty a ty tak "huzia na Jozia". A zreszta tam u was w BC to przeciez wszystko jest legalne i nawet mozesz sie zenic z facetem. Naprawde nie ma sie o co obrazac. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Prosba do lekarzy o przetlumaczenie.. 31.01.04, 00:25 Bo widzisz Uve Artur mowiac ze najbardziej interesuja cie mezczyzni z malymi czlonkami mial na mysli ciebie jako ziolowego businessmena -twoje ziolka na powiekszanie zbyt malego organu, ktore ostanio proponowales jakiemus nieborakowi na forum.. no ale jak kazdy normalny mezczyzna zareagowales erotycznie -myslac nie ta glowa co trzeba.. ale nie przejmuj sie Artur tez z jakiegos powodu ZAWSZE podejrzewa mnie o bogwieco .. chocby np z tym tlumaczeniem....tsk tsk tsk.. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
uve Re: Prosba do lekarzy o przetlumaczenie.. 31.01.04, 05:15 Gość portalu: Artur napisał(a): > Gdziez ja bym ci podejrzewal o takie rzeczy? Mialem do ciebie przyjechac, > mielismy isc do baru albo na narty a ty tak "huzia na Jozia". > > A zreszta tam u was w BC to przeciez wszystko jest legalne i nawet mozesz sie > zenic z facetem. Naprawde nie ma sie o co obrazac. :-) Mysle ze przyjales moje humble apologies. Musze przyznac ze mam troche niewyparzony jezyk, albo zakurzony. No napewno BC jest ciekawe pod wzgledem turystyczno-sportowym. Kto wie z Saskachewan nie tak daleko. Osobiscie sie wybieram na Panorame i Fernie ale pewnie na nastepny sezon, teraz nie mam czasu. Odnosnie wzrostu pewnej meskiej czesci to jest prawda, ale to jest powolny proces, pozatem zenskie organa jedne tez rosna (biust) a inny zweza sie. Natura jest natura, natura dziala na nature. Z niskimi uklonami uve Odpowiedz Link Zgłoś