Dodaj do ulubionych

Leader Price....

19.02.04, 23:45
Co sadzicie o produktach żywnościowych z leader prica-które sa dobre a które
złe.Zachetą jest niska cena produktów.
Ja najczesciej kupuje tam mleko. kiełbase jarmarczną, sok jabłkowy, wode
mineralną niegazowana,ser bryndza,masło, surówke- witaminka.
Obserwuj wątek
    • Gość: Nowy tutaj Re: Leader Price.... IP: *.clubnet.pl 20.02.04, 00:01
      nie lepiej kupic jablka i sok zrobic z nich w domu? ;)
    • mary_ann Re: Leader Price.... 20.02.04, 10:34
      annaoke napisała:

> Co sadzicie o produktach żywnościowych z leader prica-które sa dobre a które
      > złe.Zachetą jest niska cena produktów.
      > Ja najczesciej kupuje tam mleko. kiełbase jarmarczną, sok jabłkowy, wode
      > mineralną niegazowana,ser bryndza,masło, surówke- witaminka.

To chyba nie całkiem temat na to forum, ale;

Myślę, że żywność LP jest b. niskiej jakości, zwlaszcza nabiał to istna
      tragedia. Soki jabłkowe są dosładzane (tak robią zwykle przy najtańszych,
      robionych ze "zgniłków"), więc je automatycznie skreślam.
      Czasem zdarza się tak, że nawet renomowany producent robi coś zarówno pod swoją
      marką, jak i dla Leader Price'a i wtedy masz coś dobrego za pół (albo i lepiej)
      ceny; jesli pamietasz z "oryginałów" nazwy i umiejscowienie zakładow, to możesz
      się doczytać na etykiecie. Ale za każdym razzem trzeba sprawdzac, bo ten sam
      towar dla LP robi kilka wytwórni i zwykle zmieniają się one jak w kalejdoskopie.

Ja mam parę "przećwiczonych" produktów LP, ale to gł. środki czystości,
      ręczniki papierowe, papier toaletowy. Osobiście z tanich "marek":-) wolę
      już "markę" Auchana z żółtą łapą.
      • annaoke Re: Leader Price.... 20.02.04, 19:05
        Dzięki.Chemiczne produkty--tez mam przecwiczone.
        Co do żarcia--tez patrze na etykiety-czasem zdarzy sie markowy producent,
        wtedy mam mniejsze wyrzuty sumienia ze kupuje w Leader Price.
        Cóż czasy sa cięzkie i zarcie bardzo drogie. Dużo ludzi oszczedza na własnych
        żołądkach.....
        Pozdrawiam.
      • Gość: Artur tez nie na temat (skoro mary_ann moze to ja tez) IP: *.sdh.sk.ca 20.02.04, 19:53
        mary_ann napisała:
        Soki jabłkowe są dosładzane (tak robią zwykle przy najtańszych,
        > robionych ze "zgniłków"), więc je automatycznie skreślam.

Praktycznie wszystkie soki w handlu sa dosladzane. A to dlatego, ze konsument
        lubi produkt o stalym i jednolitym smaku bez wahan i niespodzianek a ilosc
        cukru w owocu niestety zmienia sie z roku na rok z uwagi np na ilosc
        slonecznych dni w sezonie.
        Zeby uniknac klopotow wszyscy producenci sokow po prostu dorownuja cukrem
        sztucznie do najslodszego soku jaki jest mozliwy. Na pudelku juz tego cukru sie
        nie podaje jako cukier z jakis tam wyzszych powodow.
        A sok jablkowy robiony w domu jest niedobry. Sam probowalem robic i inni tez.
        Po prostu nie wychodzi dobrze i kropka. Moze musi byc ze zgnilych zeby byl
        dobry?
        • mary_ann Re: tez nie na temat (skoro mary_ann moze to ja t 22.02.04, 00:21
          No to wychodzi, że jestem naiwna. Mój wybor opierałam na tym, że niektore soki
          jabłkowe, te markowe (np. Clippo, Hortex) w/g etykiety nie zawierają cukru.
          Organoleptycznie też wydaja się mniej słodkie, ale może masz rację (oby nie:-)

To, co piszesz o słodzeniu, jest dołujące, ale chyba prawdziwe. Własciwie nie
          ma już na rynku lodów, ktore by mi smakowały, wszystkie to coraz
          większe "ulepki".

Co do soku jabłkowego, to z sokowirówki wychodzi IMHO b. dobry, choć oczywiście
          pod warunkiem NATYCHMIASTOWEGO spozycia. Można też dołozyć marchew i/lub
          pomarańczę. Spróbuj, pycha! Gdyby jeszcze nie nieuchronna konieczność skrobania
          sitka w tej maszynce... :-)))
          • Gość: Nowt tutaj Re: tez nie na temat (skoro mary_ann moze to ja t IP: *.clubnet.pl 22.02.04, 00:25
            ja mam takie pytanie: czy to ostrze z sokowirowki sie zuzywa? warto je wymieniac od czasu do czasu, zeby wydajnosc nie spadala? w instrukcji nic na ten temat u mnie nie ma.
    • Gość: Yellow Re: Leader Price.... IP: *.man.polbox.pl 22.02.04, 11:16
      Omijjam z daleka, bo francuskie.

Pozdrawiam,
      Yellow
      • Gość: ziuta Re: Leader Price.... IP: *.adsl.proxad.net 22.02.04, 21:11
        no tak, wiadomo, wszystko co francuskie to ohyda. Beurk !
        Napisz cos jescze, tak madrze piszesz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka