bnsk 23.02.04, 19:23 wydaje mi sie że mam chore zatoki bo pobolewa mnie w tych okolicach mam teraz katar a miałem podobna sytuacje jakieś 3 tygodnie temu ale się wyleczyłem teraz jakby nawrót co najlepiej stosowac proszę o pomoc.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mang Re: zatoki - domowe sposoby IP: *.isp.tvkg.net 23.02.04, 20:17 Rób sobie inhalacje z naparu z ziół - Septosan (w każdej aptece). Oprócz tego rób okłady z gorących otrębów pszennych lub z soli (podgrzej na suchej patelni i wsyp do woreczka materiałowego lub do skarpety, owiń w ściereczkę i trzymaj na chorym miejscu do przestygnięcia). Sprawdzone i działa!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
denay Re: zatoki - domowe sposoby 23.02.04, 21:59 Jak wyzej. Oprocz tego mozna smarowac sobie klatke piersiowa i szyje (czola nie polecam, bo w oczy szczypie) mascia kamforowa lub czyms podobnym ulatwiajacym oddychanie. Podobnie z nasaczonymi olejkiem chusteczkami higienicznymi. wazne tez jest, zeby nie przewiac glowy na dworze. jednak jesli katar jest bardzo gesty, ma kolor zoltawo-zielony i (moze nie musi) pojawia sie w nim troche krwi - nie ma co czekac tylko isc do lekarza. Niestety mam problemy z zatokami od kilku ladnych lat (po wypadku) i srednio raz na 1.5roku mam przyjemnosc miec ropne zapalenia :((( zdrowia zycze Denay Odpowiedz Link Zgłoś