Gość: riva IP: 5.2.* / *.chello.pl 16.03.04, 14:12 gdzie wykonuje sie badanie na bakrerie jakie powodują trądzik (z krostki sie pobiera próbke na)? podobno w Krakowie, ale gdzie dokładnie, ma ktoś adres i telefon? słyszałam że komuś pomogło. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koaga Re: trądzik - badanie 16.03.04, 21:57 Takie badania wykonywane sa na ulicy Sławkowskiej, w bramie za ossolineum. Badanie jest dosc drogie z tego co pamietam. Powodzenia, mi raczej nie pomoglo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ginka Re: trądzik - badanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.04, 13:30 Badanie kosztuje 30 zeta, natomiast szczepionka 160. Sama sie nad tym zastanawiam, lecz slyszalam, ze pomaga tylko na jakis czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: riva Re: trądzik - badanie IP: 5.2.* / *.chello.pl 20.03.04, 19:57 czyli prawie 200 zł? niedrogo. jeden antybiotyk kosztuje kilkadziesiąt zł. w marcowej bezpłatnej gazecie "zdrowie" z apteki jest artykuł o trądziku. pisze że to badanie nie jest skuteczne, bo wychodzi że jest gronkowiec złocisty. jak również, że słońce jest szkodliwe. mi dermatolog kazał sie opalać. dlatego wierze że to badanie pomoże. antybiotyki wiele lat smarowałam, mam trądzik, ale gdybym ich nie stosowała pewnie miałabym duże blizny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: riva Re: trądzik - badanie IP: 5.2.* / *.chello.pl 20.03.04, 20:35 jak wygląda badanie? igłę wbija sie w kroste z TWARZY? podobno tydzień przed nim nie można sie niczym smarować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ginka Re: trądzik - badanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.04, 13:45 Badanie polega na pobraniu wymazu z gardla, nosa i wyprysku, no chyba ze ktos ma ropniaki wielkosci pilki lekarskiej to wtedy moze wyciagaja zawartosc strzykawka :). Odpowiedz Link Zgłoś