Dodaj do ulubionych

WYNIKI TOMOGRAFII GŁOWY

IP: *.wsp.krakow.pl 24.03.04, 14:01
CZY KTOŚ ZNA SIĘ NA WYNIKACH Z TOMOGRAFII ,LUB POTRAFI COŚ O NICH POWIEDZIEĆ
NA PODSTAWIE WYNIKÓW ? POMÓŻCIE !!!!!!!!!!!
ZAZNACZONA ASYMETRIA W ZAKRESIE ROGÓW CZOŁOWYCH -PO STRONIE LEWEJ NIECO
SZERSZA, KOMORY BOCZNE MIERNIE POSZERZONE ,NIEPRZEMIESZCZONE .
POMÓŻCIE !!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Doki Re: WYNIKI TOMOGRAFII GŁOWY IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 24.03.04, 14:19
      Nie krzycz. Zgaduje, ze chodzi o tomokomputer osoby starszej?
      • Gość: WIOLA Re: WYNIKI TOMOGRAFII GŁOWY IP: *.wsp.krakow.pl 24.03.04, 14:28
        NIE CHODZI O OSOBĘ STARSZĄ -CHODZI O MOJĄ KOLEŻANKĘ W WIEKU 27 LAT .
        WIZYTĘ U LEKARZA MA DOPOIERO ZA MIESIĄC. PROSZĘ O POMOC ABY JĄ
        POCIESZYĆ .POZDRAWIAM I DZIĘKUJE !!!!!
        • Gość: Doki Re: WYNIKI TOMOGRAFII GŁOWY IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 24.03.04, 15:58
          Dobrze, ale przestan krzyczec. Z samego wyniku badania niewiele wyczytasz. Nie
          sposob interpretowac wyniku w oderwaniu od stanu pacjenta.
          To moze byc krzywo ulozona glowa w czasie badania- stad asymetria. To moze byc
          wodoglowie- stad poszerzenie komor. Mozliwosci sa setki.
          • Gość: WIOLA Re: WYNIKI TOMOGRAFII GŁOWY IP: *.wsp.krakow.pl 25.03.04, 08:57
            Dziękuje Doki!!!! Troszkę mnie pocieszyłaś , musikoleżanka poczekać cierpliwie
            na wizytę u swojego lekarza. Jeszcze raz dziękuje ! Pozdrawiam.
            • Gość: lek.med.PiotrP Re: WYNIKI TOMOGRAFII GŁOWY IP: 81.15.221.* 25.03.04, 17:36
              Nie napisalas najwazniejszej sprawy,dlaczego to badanie bylo wykonywane???Jakie
              byly wskazania???
              • Gość: WIOLA Re: WYNIKI TOMOGRAFII GŁOWY IP: *.wsp.krakow.pl 26.03.04, 09:36
                TOMOGRAFIA BYŁA Z POWODU SILNYCH BÓLI MIGRENOWYCH, KTÓRE MASILAŁY SIĘ W CZASIE
                OKRESU Z WYMIOTAMI, PRZY OKAZJI BADAŃ KONTROLNYCH WYSZŁA KREW W MOCZU ORAZ
                ANEMIA , W USG GINEWKOLOGICZNYM NIC NIE WYSZŁO I IDZIE NA POWTÓRNE. KOLEŻANKA
                BYŁA RÓWNIEŻ NA BADANIACH UROLOGICZNYCH . PROSZĘ O POMOC I DZIĘKUJE ZA
                ODPOWIEDZ ,BO WIZYTĘ TAK JAK WCZEŚNIEJ NAPISAŁAM MA DOPIERO ZA MIESIĄC . CZEKAM
                NA ODPOWIEDŻ .POZDRAWIAM :))))))
                • venus22 Re: WYNIKI TOMOGRAFII GŁOWY 26.03.04, 09:54
                  Zapraszam na forum prywatne MIGRENA tu w Gazecie.

O ile wyniki nie ujawania czegos innego, wyglada na to ze masz migreny a twoim
                  silniejszym bodzcem sa hormony.
                  Tu przed mies. nastepuje nagly spadek estrogenu i to uwaza sie za powod migren
                  w tym okresie, ale nie tylko.
                  Poza tym ciekawa jestem czy na jakies dwa tygodnie przed okresem nie amsz tez
                  jedwen dzien albo dwa okropnej migreny ( wczasie owulacji).
                  Oprocz tego zwykle przed okresem ma sie rozne niezwykle zachcianki jedzeniowe,
                  jesli nie wiesz jakie pokarmy moga wywolac atak migreny to byc moze akurat
                  jesz tego wiecej niz normalnie- np czekolada, ciastka, sery zolte, sledzie i
                  rozne inne.
                  Anemia tez jest dodatkowa orzyczyna do migren, i sporo migrenikow ma tendencje
                  do anemii, ja mam czesto.
                  Poza tym mam takie przeczucie ze jesli masz anemie to moze brakowac ci tez
                  magnezu, a magnez jest bardzo wazny w migrenie.

wiecej informacji jest na forum MIGRENA.

Venus

ps czy moglabys wylaczyc caps i pisac normalnym malym druczkiem?
                  V.
                • Gość: lek.med.PiotrP Re: WYNIKI TOMOGRAFII GŁOWY IP: 81.15.221.* 26.03.04, 19:55
                  Rozumiem,ze migrena jest zdiagnozowana.Co do opisu TK to wystepuje mierne
                  poszerzenie komor,byc moze zwiazane to jest z postacia lagodnego nadcisnienia
                  srodczaszkowego.Wymaga to zrobienia chociazby punkcji w celu pomiaru wartosci
                  tego cisnienia.W czasie testu wykonuje sie tez szereg innych czynnosci,majacych
                  na celu ukazac czy nie ma np. uposledzenia krazenia plynu.Trudno mowic tu o
                  konkretnej chorobie,pewne podobne objawy moze dawac np. uszkodzenie
                  powzgorza,ktore kontroluje poprzez stymulacje przysadki i innych gruczolow
                  hormonalnych prace hormonow w naszym organizmie.Biorac pod uwage anemie i
                  liczne objawy w czasie okresu kiedy to hormony sa szczegolnie aktywne moznaby
                  faktycznie podazac w strone tej hipotezy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka