Dodaj do ulubionych

Rehabilitacja po artroskopii kolana

01.09.10, 18:14
Mam do Was pytanie. Kto miał artroskopię kolana i był po niej rehabilitowany?
Ja miałam zabieg 19 lipca i już przeszłam 15- dniową rehabilitację, polegająca
na ćwiczeniach indywidualnych z rehabilitantem,naświetlaniu laserem,
krioterapii i działaniu polem magnetycznym (terapuls). Niestety NIC to nie
pomogło! Boli mnie nadal i to nie tyle w stawie kolanowym ile pod kolanem
(ścięgno, przyczep, mięsień???). W ogóle nie mogę chodzić bez okropnego bólu.
Nie mogę też wyprostować nogi w łóżku - bo bardzo boli. Napiszcie jak to u Was
było, co robiliście i w ogóle jakie są Wasze doświadczenia w tej sprawie.Z
góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • homopatka Re: Rehabilitacja po artroskopii kolana 01.09.10, 20:38
      now wlasnie
      • cccykoria Re: Rehabilitacja po artroskopii kolana 01.09.10, 20:56
        ..może zrobiła się Tobie cysta? Usg dołu podkolanowego i
        oczywiście kolana....

Tia dobrze radzić ,ja mam na 2-gą artro, bolało mnie po 1-
        szej a dr to miał daleko, teraz szukam szpitala, żeby
        zrobili poprawkę, na razie bez skutku...

A co miałaś robione?
        • homopatka Re: Rehabilitacja po artroskopii kolana 02.09.10, 00:06
          dobrze radzic bo sie wie co sie radzi. Skad was biora ze wy sobie dajecie dlubac
          w kolanach? Czy to sa dziurki w nosie?
    • misiania Re: Rehabilitacja po artroskopii kolana 01.09.10, 20:56
      a zyskami z reklamy dzielicie się po połowie, czy któraś dostaje więcej? o ile
      oczywiście jest was dwie, hyhyhy
      • cccykoria Re: Rehabilitacja po artroskopii kolana 01.09.10, 21:04
        misiania napisała:

> a zyskami z reklamy dzielicie się po połowie, czy któraś dostaje
        więcej? o ile
        > oczywiście jest was dwie, hyhyhy

to do mnie? Rozwiń temat jaka reklama? hehe
        • homopatka Re: Rehabilitacja po artroskopii kolana 02.09.10, 00:09
          tak do ciebie, cyckoria, bo reklamujecie te idiotyczna operacje kolana vel
          artroskopie. Przeciez to jest chore co wy wypisujecie o waszych operacjach.
          • cccykoria Re: Rehabilitacja po artroskopii kolana 02.09.10, 11:38
            homopatka napisała:

> tak do ciebie, cyckoria, bo reklamujecie te idiotyczna operacje kolana vel
            > artroskopie. Przeciez to jest chore co wy wypisujecie o waszych operacjach.

*cierpisz na nadmiar agresji, postepujaca nerwice,
            zlosliwosc, upierdliwosc, poczatki schizofrenii oraz psychoze maniakalno
            depresyjna. Idz z bogiem, dobra kobieto. *

*dobra kobieto* bym zmieniła na nawiedziona znachorka homo nie wiadomo brrr...

Poczytałam sobie na home...... i wystarczy mi mądralińska:) Bez odzewu
            • homopatka Re: Rehabilitacja po artroskopii kolana 02.09.10, 21:32
              cwaniara, chcials sie leczyc na sepa na forum i nie wyszlo, co?

Jak ci lekarze rozgrzebali kolano to niech ci je teraz poskladaja. Przychodzisz
              tutaj po fakcie jak ci rozbabrali staw i oczekuejsz cudow. Zaloze sie juz nigdy
              nikomu nie polecisz artroskopii w jakimkolwiek celu. zauwaz jak cicho siedza
              tutaj biale kitle, ani mru mru, bo wiedza. Myslisz ze ten twoj co rozbabral ci
              kolano to nie wiedzial co ci wyrabial? Jasne ze wiedzial ale forsa miala dla
              niego magiczny urok. idz z bogiem dobra kobieto.
              • cccykoria Re: Rehabilitacja po artroskopii kolana 02.09.10, 21:48
                homopatka napisała:

> cwaniara, chcials sie leczyc na sepa na forum i nie wyszlo, co?
                >
                > Jak ci lekarze rozgrzebali kolano to niech ci je teraz poskladaja. Przychodzisz
                > tutaj po fakcie jak ci rozbabrali staw i oczekuejsz cudow. Zaloze sie juz nigdy
                > nikomu nie polecisz artroskopii w jakimkolwiek celu. zauwaz jak cicho siedza
                > tutaj biale kitle, ani mru mru, bo wiedza. Myslisz ze ten twoj co rozbabral ci
                > kolano to nie wiedzial co ci wyrabial? Jasne ze wiedzial ale forsa miala dla
                > niego magiczny urok. idz z bogiem dobra kobieto.

Nie ja pierwsza i ostatnia. Nie oczekuje porady od dr, są od tego fachowcy(prywatnie), ale
                do takich terminy na grudzień:)
                ..a do patraczy z dnia na dzień..Oczywiście jeżeli potwierdzi się to co w MR zapłacą mi i
                to słono.

Jedno przyznam Tobie wiedzieli co zrobili, a dr tu nie udzielają porad, nie wiedziałaś?

Co proponujesz wiedzmo, czary mary, a może upier.. nóżkę:) Pozdro
              • malagenia100 Re: Rehabilitacja po artroskopii kolana 02.09.10, 22:26
                Dziewczyny, co Wy tu piszecie? Przecież nikt sam nie idzie na "grzebanie w
                kolanie" tylko wtedy gdy kieruje ortopeda i kiedy wyniki USG wskazują na to, że
                trzeba. Zerwane wiązadło krzyżowe lub pogruchotana łękotka - nie dadzą się
                wyleczyć lekami ani zrehabilitować. Gadanie, że dziewczyna chciała aby jej to
                zrobiono a teraz się skarży - jest niesprawiedliwe. Widocznie musiała - czasami
                tylko operacja pomaga.Nie dołujcie kogoś, kto i tak ma przerąbane.
                • cccykoria Re:Ja nie doluję 02.09.10, 22:36
                  i w ogole to nie jest moją intencją .Mam taki sam problem co autorka, tyle, że wiem co
                  mam do poprawki po 1-szej artro. Czepia się homo nie wiadomo...
                  • aelita0 Re:Ja nie doluję 16.08.13, 16:01
                    chciałam się czegos dowiedzieć o kolanach, a tu same babskie kłótnie...spadam stad...
                    • dm165 Re:Ja nie doluję 08.05.14, 19:45
                      ja jestem po artroskopii, juz 10 lat. Teraz mi drugie siada.. to samo - ból podczas schodzenia, w ogóle coraz częsciej przy ruchu, jak deszczowa pogoda puchnie.,, miewa często "gorączkę".. ;]
                      Ale juz nie zdecyduje sie na artro - choc jestem bardzo zadowolona, czasem to poartroskopowe kolano pobolewa ale to chwilę, trochę trzeszczy.. generalnie robione dawno temu w panstwowym szpitalu na nfz, naprawdę zadowolona jestem. Teraz jednak wybieram się na rehabilitację - może uda się uniknąć artro... szukam dobrego rehabilitanta.. trzeba generalnie dbac o mięsnie, bo kolano boli i się go oszczedza, co powoduje zanik mięsni, mniejszą ruchomość i podparcie kolana.. i kółko się zamyka... fajnie w teorii ale zrobić samemu trudno..
                      pozdrawiam, ciekawe co u aelity?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka