Dodaj do ulubionych

mezoterapia

IP: 83.1.68.* 05.10.10, 21:31
Dzień dobry,
od kilku tygodni pomimo stosowania leków przeciw wypadaniu, używaniu odpowiedniego szamponu i ostatnio wcierania soku z czarnej rzepy dalej wypadają mi bardzo intensywnie włosy. W związku z tym zaczęłam myśleć o mezoterapii, tylko przeczytałam że przynosi ona skutki jeśli nie zaniknęły mieszki włosowe. I stąd moje pytanie-czy jest możliwośc sprawdzenia samemu czy są mieszki czy to stwierdzić może tylko dermatolog ?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • anna_radoszewska Re: mezoterapia 08.10.10, 06:07
      U kobiet uszkodzenie mieszków może być spowodowane przez DHT w łysieniu androgenowym (rozlanym). Oczywiście można zbadać stan włosów za pomocą trichogramu (oglądanie wyrwanych cebulek pod mikroskopem). Nie wiem jaki jest stan Pani włosów, ale mezoterapia daje bardzo dobre efekty. Jest to podawanie za pomocą cieniutkiej igly substancji odżywczych oraz witamin czy minoksidilu w celu "odżywienia" skóry głowy. Metoda nie wszystkim może przypaść do gustu z powodu dużego ukrwienia skóry głowy i bolesności( nie u wszystkich).
    • tomaszek21_6 Re: mezoterapia 11.03.12, 19:25

Witam,
      Sprawa nie jest taka prosta. W sieci można poczytać naprawdę wiele na ten temat: cellulitis.info.pl/2012/02/05/abc-mezoterapii/ jednak należy pamiętać, że w sumie warto może przejść się do dermatologa, choć sam byłem dziesiątki razy i niestety oprócz stania w kolejce niczego się nie dowiedziałem, czasem nawet nie podnosił głowy z nad biurka, masakra i padaka ...
      • karolinkiewicz_29 Re: mezoterapia 09.05.12, 22:03
        Mezoterapia bardzo pomaga na wypadanie włosów. Przez owłosioną skórę głowy podaje się preparaty mineralne, witaminy i leki przeciwzapalnye, które w znacznym stopniu poprawiają odżywienie włosów, zatrzymują ich wypadanie, ale także powodują odrost utraconych włosów. W gabinecie Bellisana wykonują taki zabieg: bellisana.pl/mezoterapia.html
        • Gość: kilika Re: mezoterapia IP: *.waw.pl 18.05.12, 16:12
          Mezoterapię można stosować na różne problemy i różne okolice ciała. Sądząc po tym artykule, jest to zabieg bardzo skuteczny, jednak może wiązać się z bólem. Czy rzeczywiście wymaga to środków przeciwbólowych, czy jest do wytrzymania?
          • Gość: Monika Re: mezoterapia IP: *.dynamic.chello.pl 12.08.12, 22:21
            Ja robię właśnie mezoterapię. Ból jest ale jest do zniesienia. Ja mam robione pistoletem, dzieki któremu igła jest wpijana precyzyjnie na określoną głebokość. Rozmawiałam z osobą która miała robioną strzykawką i podobno boli bardziej. Efekty zauważyłam po 4 zabiegach, rośnie dużo małych włosów, co bylo poprzedzone najpierw wzmożonym wypadaniem. Może te uszkodzone musiały wypaść. Te 4 zabiegi były przeprowadzane co 2 tygodnie. Dalej następne 4 jeszcze co dwa tygodnie a potem jeden co miesiąc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka