Dodaj do ulubionych

wypadanie włosów

15.10.10, 10:41
Jak w temacie. Stosuję od ładnych kilku tygodni mertz special, szampon dermena, i zastanawiam się, czy gdybym do tego dołożyła jeszcze np. silicę, czy jakieś tabletki ze skrzypem, to efekt byłby lepszy? Jestem załamana tym ile włosów tracę każdego dnia, a to wypadanie nie ma żadnego podłoża chorobowego - po prostu moje włosy są bardzo, bardzo słabe (stres, życie w biegu, etc.). Czy takie ziołowe suplementy diety mają wpływ na skuteczność tabletek antykoncepcyjnych?
Obserwuj wątek
    • anabel7 Re: wypadanie włosów 15.10.10, 13:27
      Dobrze, ze bierzesz merz, ale musisz byc cierpliwa i brac conajmniej 3 m-ce. Dobre efekty daje połączenie siliki z supradynem. Słyszalam ze szampon Alpecin z kofeina super działa na wypadajace włosy, ale niestety zawiara parabeny podobnie jak dermena. Moze zacznij uzywać delikatnych szaponów ziołowych (z jak najkrótszym składem chemicznym) i moze wtedy twoje włosy odżyją. Dobra jest odżywka a własciwie maseczka do włosów "WAX" L'biotica.
      Wcierajtez regularnie w skóre głowy Capitavit , który wcale nie jest drogi, jakieś 7-8zł.
      Stres tez nie jest bez znaczenia, zaparzaj melisę,a jesli nie cierpisz pic ziółek, sa one dostepne w postaci tabletek, tabl. do ssania lub tabl rozpuszczalnych (np. magnez duo stres z melissą). Ulotkę z tabletek anty tez dokładnie prześledź. Moze to jest przyczyna.
    • tusiaczek12 Re: wypadanie włosów 15.10.10, 15:45
      Ja nie sądzę żeby ziołowe suplementy były takie bardzo skuteczne… może jak się długo i regularnie zażywa to tak, ja kiedyś brałam skrzyp i nie widziałam specjalnych efektów. Lepiej kupić coś z keratyną. Np. ja brałam pastylki Kerastase jak miałam osłabione włosy chorobą, zamawiałam je przez Internet z belisoshop, bo nie widziałam u siebie nigdzie. Lekarz m tłumaczył że z niej się składają włosy i taki kosmetyk uzupełnia w nich uszkodzenia, więc to działa od razu. Też może spróbuj czegoś takiego, mi pomogło.
      • super_martyna_27 Re: wypadanie włosów 16.10.10, 15:06
        też brałam skrzyp i bardzo mi pomógł, ale na paznokcie - na włosy niestety nie ;/
      • anabel7 Re: wypadanie włosów 16.10.10, 16:05
        tusiaczek nigdzie nie napisałam że zioła są dobre na włosy, poleciłam je na tsres a supradyn i silica to mieszanki witamin.
        • anabel7 Re: wypadanie włosów 16.10.10, 16:17
          beznadziejne sa zioła do łykania oczywiscie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka