Dodaj do ulubionych

jak zbić poziom holesterolu w krwi ?

IP: *.light.csk.pl 04.04.04, 22:45
mam pozom holesterolu 220.jak najszybciej zbić ten poziom do normy ?
Obserwuj wątek
    • wedrowiec2 Re: jak zbić poziom holesterolu w krwi ? 04.04.04, 22:52
      Stężenie całkowitego cholesterolu masz prawidłowe.
      Wartości pożądane - poniżej 200 mg/dl
      Wartości graniczne 200 - 250 mg/dl
      Wartości nieprawidłowe powyżej 250 mg/dl
      Jeśłi utrzymasz takie stężenie cały czas, to będzie bardzo dobrze.
      • Gość: k Re: jak zbić poziom holesterolu w krwi ? IP: *.icpnet.pl 04.04.04, 22:57
        zobacz na Kardiologia.prv.pl
    • Gość: pati Re: jak zbić poziom holesterolu w krwi ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.04, 23:02
      Jak ci zależy żeby cholesterol spadł to jedz grejpfruty ( 0,5-1 dziennie),
      najlepiej żółte!
    • martini_very_bianco Re: jak zbić poziom holesterolu w krwi ? 04.04.04, 23:10
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12345&w=8225640
      link na forum zioła
      • Gość: Hania cholesterol IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.04.04, 08:20
        Hejka
        wbrew pozorom dobrze jest mieć wyższy poziom cholesterolu
        oczywiście w granicach norm
        ale jeśli zależy Ci na zbiciu to SOK JABŁKOWY I GREJPFRUTOWY !!!!!!!!!!
        oraz same owoce a także oliwa z oliwek extra virgin zamiast smalcu, margaryny,
        oleju. Pozdrawiam. Hania
    • Gość: Joanna Re: jak zbić poziom holesterolu w krwi ? IP: *.synovate.com.pl 07.04.04, 14:26
      ze swojego doświadczenia i z doświadczenia mojego taty wiem, ze pieknie obniza
      poziom cholesterolu Pu-erh czy jak ja tam zwią... czerwona herbata
    • Gość: hydrogen Re: jak zbić poziom holesterolu w krwi ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.04, 14:45
      Zanim dacie zarobić firmom farmaceutycznym poczytajcie sobie lepiej to:

www.ravnskov.nu/cholesterol.htm
      • vitalia Re: jak zbić poziom holesterolu w krwi ? 07.04.04, 22:52
        Hydrogenie! cokolwiek byś nie kupił to zawsze dasz komuś zarobić...
        • Gość: hydrogen Re: jak zbić poziom holesterolu w krwi ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.04, 11:01
          > Hydrogenie! cokolwiek byś nie kupił to zawsze dasz komuś zarobić...

No tak, ale idzie o to aby na transakcji skorzystały obydwie strony. W
          omawianym przypadku korzysta producent i ciąg pośredników, natomiast pacjent
          jest nabijany w butelkę.

Pozdro
    • patyczako Re: jak zbić poziom holesterolu w krwi ? 07.04.04, 22:22
      Jezeli chcesz miec rzeczywisty wglad w swoj cholesterol warto oznaczyc frakcje
      cholesterolowe czyli HDL i LDL - dopiero one rzuca prawdziwe świaltlo na twoj
      stan posiadania cholesterolu i na jego prawidlowosc...
      • konopielka80 Re: jak zbić poziom holesterolu w krwi ? 08.04.04, 10:35
        Ja w ciągu ok. 2 miesięcy zbiłam cholesterol z 218 na 174. Moja dieta była
        ogata w zieloną herbatę, jabłka (ogólnie warzywa i owoce), nie jadłam żadnych
        tam smalcow, tłustych śmietan, smażonych kiełbas itp. rzeczy, co najwyżej raz
        na tydzień jakiś mały kotlet. Wędlina tylko chuda drobiowa !
      • Gość: ecik patyczako ma rację ... IP: *.com.pl 13.04.04, 09:42
        ... najpierw powinno sie sprawedzić jaka jest zawartość cholesterolu HDL i LDL,
        czyli tzw. dobrego i złego. Ja miałam kiedyś dość dużo cholesterolu, ale
        składało się na to: zły poniżej normy i dobry powyżej. Sprawdź to najpierw.
    • Gość: Artur Re: jak zbić poziom holesterolu w krwi ? IP: *.sasknet.sk.ca 08.04.04, 17:01
      Zdecydowanie odradzam leczenie farmakologiczne tak niskiego poziomu
      cholesterolu jako, ze nie jest to warte ryzyka i objawow ubocznych zwiazanych z
      uzywaniem statyn. Chyba, ze jestes juz chory na serce lub masz objawy o ktorych
      kiedys pisalem - wtedy leczenie farmakologiczne moze byc rozwazone ale
      niekoniecznie zlecone. Dieta optymalna, bo widze,ze i hydrogen ci tu probuje
      pomagac :) jest dobra dla kogos kto poszukuje religii i bliskich kontaktow z
      kosmitami a nie zdrowia.
      Mozesz pilnowac szczuplej sylwetki (nawet jezeli w ten sposob nie obnizysz
      cholesterolu to chociaz z wiekiem nie bedzie sie on podnosil jak zachowasz
      szczuplosc) mozesz tez uzyc srodkow naturalnych o ktorych pisalem w watku
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=10706446&v=2&s=0
      Trikiem jest uzycie wielu srodkow naturalnych na raz bo kazdy z nich dziala
      bardzo slabo. Dopiero jak je zlozyc do kupy to jest uczciwy efekt. No i od
      czasu do czasu musisz sobie ten cholesterol badac.
      Na twoim miejscu nie schodzilbym duzo nizej niz 200.
      • Gość: Artur Re: jak zbić poziom holesterolu w krwi ? IP: *.sdh.sk.ca 08.04.04, 19:32
        Dodam, ze wielu stulatkow cale zycie mialo i ma podwyzszony cholesterol do
        mniej wiecej takiego samego poziomu jak twoj. Z niskim cholesterolem do 100 lat
        prawie sie nie da dozyc.
    • Gość: Ewa Pektyna, niacyna, HCA IP: *.vie.telering.at 12.04.04, 14:42
      Powyzsze obinzaja zawartosc cholesterolu, przy czym HCA (kwas
      hydroksycytrynowy) jest m.im skladnikiem rosliny Garcinia cambodia. Powyzsze na
      podstawie badan zywieniowcow.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka