Dodaj do ulubionych

***UWAGA-***Biotonic- kogo oszukała ta firma ????

06.04.04, 23:03
Pani Joanna Kurowska tak wspaniale reklamuje odchudzjace pastylki EXTRA FIT ,
robiąc porządnach ludzi w balona.
Nie dosyc ze te pastylki to wielki szwindel , to jak sie okazalo ten jakze
wielce reklamowany Instytut odchudzania wogóle nie istnieje .
Dopiero teraz przekonalam sie na co wydalam 150 zl. szkoda ze tak pozno.
Chciala bym ostrzec wszystkie osoby które maja zamiar kupic extra fit i inne
produkty odchudzające reklamowane przez Joanne Kurowską zeby tego nie robily
bo to są zmarnowane pieniadze.
Dla przykładu prosze wejsc na tą strone i przeczytac relacje innych
pokrzywdzonych :
odra.art.pl/comment_show.php/17/36
Obserwuj wątek
    • pia.ed OSZUSTWO 06.04.04, 23:17
      Rewelacji nie napisalas. ZADEN z cudownych produktow niw e pomaga. Na
      niektorych robiona analize chemiczna i okazalo sie ze nie mialy NIC co chocby
      troszeczke pomagalo.
      A te przepisywane przez lekarzy dzialaja wylacznie na zasadzie biegunek,
      poprzez ktore traci sie kilogramy ale i zdrowie.

Niedawno czytalam o tym, ze CHUDNAC bez uszczerbku dla ciala mozna tylko 0,5
      kg w miesiacu!!! To jest ilosc tluszczu ktory mozna spalic. Wiekszy spadek
      wagi niszczy mase miesniowa.
    • szaser Re: ***UWAGA-***Biotonic- kogo oszukała ta firma 07.04.04, 07:57
      Mnie też opszukała ta K*rwa. Jest to słodzik po 50 pln za opakowanie.
      • Gość: gogo pisalam tu kiedys! otym!!! ze kupilam bratu IP: *.mtnet.com.pl / *.mt.pl 07.04.04, 18:31
        bo dla siebie nie chcialam bo nie wierzyłam w to wcale!!! i napisalam ze on
        schodl tylko 2 kg ale to nie dzieki temu! badziewie ! badziewie ! badziewie!!!
        Nie kupujcie !!! szkoda kasy! a te co reklamuja to nie jedza i cwicza zeby
        pozniej pokazac jakie to cuda zdzialaly te ich pigulki! swinie !
        • malwis19 Re: pisalam tu kiedys! otym!!! ze kupilam bratu 03.05.04, 16:15
          Kochana gogo!!!tte,co reklamują wcale nie muszą się odchudzać.Zrobi to za nie
          odpowiedni program komputerowy,który je "odchudzi" i "pogrubi" w zależności od
          potrzeb.
    • mcattery Patrzcie 07.04.04, 18:39
      Biotonic zdemaskowana. Przejrzalem i znalazlem.
      Szczęście za 69,90 zł

Tygodnik "Wprost", Nr 961 (29 kwietnia 2001)

Oferta firm wysyłkowych, które sprzedają amulety i talizmany, bije rekordy
      popularności

Zdradzę ci teraz sekret, który odmienił moje życie. Powiem ci, jak zarobić
      milion złotych w sześć miesięcy, nie wychodząc z domu i poświęcając temu tylko
      dwie godziny dziennie" - ujawnia Elsie Tromelin za jedyne 69,90 zł. Natomiast
      wróżka Maria Duvall "przygotowała dla ciebie talizman Magiczne Słońce, który
      pomoże uniknąć złego oka, niekorzystnych fluidów, a tym samym zapewni ci życie,
      o jakim marzysz". Ten amulet nosi sama Dorota Stalińska. Jeśli zaś jesteś
      szczęśliwy, ale posturą przypominasz słonia, Małgorzata Drozd wyjawi ci, jak
      zrzucić dziesięć kilogramów w tydzień, nie odmawiając sobie żadnych pyszności.
      Jeśli jesteś zadowolony z życia, "mamy dla ciebie znakomitą lornetkę, dzięki
      której zobaczysz o 600 proc. więcej".
      Niemal w każdym kolorowym tygodniku można znaleźć teksty reklamowe firm
      wysyłkowych, w których producent namawia do kupna "tajemnego
      amuletu", "pierścionka faraonów egipskich" i innych równie potrzebnych
      przedmiotów. Mimo że ludzie podejrzewają, iż za zgrabnym tekstem firmowanym
      przez gwiazdy estrady i kina kryje się oszustwo, dają się nabrać.
      - Talizmany są bardzo modne. Niektórzy moi pacjenci wierzą w nie bezgranicznie
      i dlatego teraz się u mnie leczą. Ludzie mają nadzieję, że dzięki amuletom coś
      w ich życiu zmieni się na lepsze. Człowiek ma wrażenie, że kupując szczęście za
      69,90 zł, robi niezły interes - wyjaśnia psycholog Andrzej Samson.

Łzy Matki Boskiej
      Metoda jest prosta. Trzeba znaleźć przesądną osobę publiczną, która wierzy w
      działanie magicznych przedmiotów, a następnie przekonać ją, by pozwoliła
      sprzedawać kopie jej "cudownego pierścionka" i firmowała je własnym
      nazwiskiem. - Codziennie oglądam gazety i szukam znanych osób, które sądzą, że
      sukces osiągnęły dzięki tajemnym przedmiotom. Ludziom tym proponuję współpracę -
      mówi otwarcie Gilbert Dalbergue, prezes firmy Biotonic, zajmującej się
      sprzedażą wysyłkową (jeszcze niedawno przedsiębiorstwo nosiło nazwę A-Z
      Międzynarodowe Centrum Astrologiczne).
      Potem należy zainwestować w reklamę w jednym z kolorowych pism i czekać na
      naiwnych. Firmy wysyłkowe oferują wszystko - od statuetki Marii odpuszczającej
      grzechy natychmiast po otwarciu przesyłki po krem na powiększenie biustu,
      dzięki któremu piersi Pameli Anderson będą przy naszych wyglądały jak dwie
      wisienki.

Rób tak jak gwiazdy
      Po namowie przedsiębiorstwa A-Z aktorka Dorota Stalińska postanowiła podzielić
      się z czytelnikami swym przynoszącym szczęście sekretem. Najpierw opowiedziała
      o swoich osobistych tragediach. Potem wyjawiła, że dzięki tajemniczemu
      talizmanowi jej życie radykalnie się poprawiło. Jak? Postanowiła zasięgnąć rady
      u "specjalisty od spraw dziwnych i tajemniczych" i tak trafiła do wróżki Marii
      Duvall, którą nazywa "największym medium". Duvall obdarowała ją symbolem
      Magicznego Słońca. Zamawiając ten amulet za jedyne 79,50 zł, zapewniamy sobie
      powodzenie na długie lata.
      Z Marią Duvall nie sposób się skontaktować. Można to zrobić jedynie za
      pośrednictwem firmy A-Z, która nie chce jednak udostępnić telefonu wróżki.
      Wiadomo jedynie, że "medium" przebywa w Argentynie bądź Francji.
      Dowiedzieliśmy się nieoficjalnie, że paranormalne talenty i uczciwość Marii
      Duvall pozostawiają wiele do życzenia. Szczęśliwe liczby, które można nabyć za
      99 zł od przedsiębiorstwa A-Z, wybierają jego pracownicy na chybił trafił.
      Ponadto w rosyjskiej prasie, gdzie także znajdziemy oferty sprzedaży magicznych
      przedmiotów Marii Duvall, zamieszczono informację o spotkaniu wróżki z
      papieżem. Do tego zdarzenia nigdy nie doszło, gdyż Jan Paweł II sobie tego nie
      życzył.

Działa czy nie?
      Czy tak zbawiennie jak na Stalińską talizman wpływa na wszystkich? Aktorka nie
      ukrywa, że bardzo interesuje się numerologią, astrologią i wierzy w moc
      amuletów, a także kryształów górskich. - Korzystam stale z usług numerologa i
      dwóch astrologów. Wierzę w energię mojego talizmanu. Nawet Biblia mówi o
      energii. Uważam, że św. Paweł miał zdolności bioenergoterapeutyczne - opowiada
      Stalińska.
      Za każdy sprzedany talizman firmowany jej nazwiskiem aktorka otrzymywała od
      przedsiębiorstwa A-Z złotówkę. Wszystkie zarobione pieniądze (około 15 tys. zł)
      przeznaczyła na działalność swej fundacji Nadzieja, powołanej w celu walki o
      zwiększenie bezpieczeństwa na polskich drogach. Stalińska zamierza jednak
      rozwiązać umowę ze spółką A-Z: - Nie chcę, aby moje nazwisko było kojarzone z
      pnącymi truskawkami, lornetką czy sposobem na zarobienie 15 tys. zł w miesiąc
      bez wychodzenia z domu. Dołączanie innych ofert, w tym propozycji kupna liczb
      zapewniających wygraną w totolotka, uważam za naruszenie warunków kontraktu.

Trzysta tysięcy na diecie
      Firma A-Z, producent Magicznego Słońca, ma wiele pomysłów na zarobienie
      pieniędzy. Sprzedaje na przykład rewelacyjną metodę na zrzucenie trzydziestu
      kilogramów bez stosowania diety. Sposób poleca aktorka Małgorzata Drozd. Za 88
      zł dostaniemy cieniutką książeczkę pełną banalnych przepisów na dietetyczne
      potrawy oraz "wspaniałych" porad. Pani Drozd radzi na przykład stanąć przed
      lustrem przy zapalonych świecach i wyobrazić sobie, że jesteśmy jak "szmaciana
      lalka". Jeśli skorzystamy z oferty, dostaniemy "zupełnie gratis" rękawicę
      kuchenną i osiem paczuszek przypraw, "których używanie pozwala zgubić zbędne
      kilogramy". Są to lubczyk, majeranek, czosnek, cebula i pieprz wymieszane z
      glutaminianem sodu i hydrolizatem białkowym.
      - Metodą odchudzania Małgorzaty Drozd zainteresowanych było 304 tys. osób -
      twierdzi Gilbert Dalbergue. Na naiwności ludzkiej firma A-Z zarobiła więc
      krocie. - Oszukani słali listy z pretensjami do Wojciecha Niżyńskiego,
      producenta serialu "Klan", w którym grała aktorka - opowiada Janusz Weiss,
      który w swoich audycjach w Radiu Zet poruszył sprawę przedmiotów oferowanych
      przez A-Z.

Biznes od A do Z
      W ofercie sprzedaży firma A-Z ma nawet poradnik, jak zbić fortunę. Aby zarabiać
      15 tys. zł miesięcznie, nie ruszając się z domu, należy robić dokładnie to samo
      co A-Z, czyli sprzedawać wysyłkowo magiczne pierścionki, wisiorki, metody i co
      tylko przyjdzie nam do głowy. Dzięki spółce A-Z można też nabyć lornetkę, która
      powiększa obraz o 600 proc. Za ten plastikowy bubel trzeba zapłacić 79
      zł. "Kiedy pierwszy raz przyłożysz tę lornetkę do oczu, nie powstrzymasz
      zdziwienia" - gwarantuje producent.
      - W sprawie przedmiotów oferowanych przez firmę A-Z dzwoniły do mnie setki
      rozczarowanych osób. Telefonowali starsi ludzie, którzy wydali znaczną część
      emerytury na ich zakup, a teraz tego żałują - opowiada Janusz Weiss. Nie ma
      zakazu sprzedaży takich przedmiotów, a oferty są tak skonstruowane, że żaden
      prawnik nie dopatrzy się uchybienia. - Jeśli klient odeśle zakupiony towar,
      zwracamy pieniądze, nie pytając o powód zwrotu - twierdzi Barbara Durbajło,
      pełnomocnik firmy A-Z.
      Przedsiębiorstwo sprzedające złudzenia zostało założone w 1998 r. przez
      obywatela Monako Gilberta Dalbergue. Początkowy kapitał firmy wynosił 4 tys.
      zł. Najpierw występowała pod nazwą Astro Service, później A-Z, a od 2000 r. -
      Biotonic. W 1999 r. większość udziałów w niej kupiła bliżej nikomu nie znana
      spółka PSD, działająca między innymi w Rumunii i Rosji.

Paulina Kaczanow
      • mcattery Biotonic to spolka tego kolesia z Monako 07.04.04, 18:40
        poczekajcie moze uda mi sie ustalic jej adres........
        nie obiecuje ze zaraz bedzie ale bedzie prawdopodobnie.
    • mcattery maja siedzibe na ul Bacha w Wawie 07.04.04, 18:45
      nie mam jeszcze numeru ale ....

022 852-05-86 (czynne od 10 do 18 od poniedziałku do piątku-bez problemu można
      się do nich dodzwonić)
      • mcattery nie mam numeru lokalu niestety 09.04.04, 02:08
    • Gość: Potwor a ja mam numer niejakiej pani durbajlo opisanej IP: *.acn.waw.pl 07.04.04, 18:48
      w tekscie............
      poszukam i wysle wam.Z tego co sie orientuje Dorota Stalinska ich
      zaskarzyla.......

• Gość: are Re: ***UWAGA-***Biotonic- kogo oszukała ta firma IP: *.clubnet.pl 07.04.04, 18:52
      odradzcie tych oszolomow na forum "lekarze" w prywatnych. wprawdzie to nie o
      firmach, ale zawsze ktos przeczyta i sie nie nabierze.
      pozdr
      • ilosternka Re: ***UWAGA-***Biotonic- kogo oszukała ta firma 08.04.04, 00:27
        Jak juz pisalam wydalam 150 zl. na ten cudowny slodzik. Ja nie slidze zadnych
        napojow wiec bylo to dla mnie juz wielkie poswiecenie cic slodkie napoje(bo co
        sie nie robi zeby schudnac) Pilam to swiństwo ponad miesiac , nie zbilam z wagi
        ani 0,5 kg. i dopiero póżniej zaczelam szukac w internecie czego o tej firmie i
        tych pastylkach. Jak sie okazalo to wszystko wielkie szwindel i oszustwo( juz
        raz podawalam link stony gdzie mozna bylo przeczytac wypowiedzi ludzi
        oszukanych przez tą firme)ta firma zarabia na sprzedawaniu tabletek chromu na
        85 zl i te same dostaniecie w aptece za 15 zl. ,a najwazniejsze jest to ze
        jezeli zgodzisz sie na przetwarzanie twoich danych -zostaniesz zasypana
        informacjami o pieniądzach jakie ponoc wygralas, to juz pare osób zgubilo. Jak
        wiadomo to reklama jest dzwignią handlu wiec paniu Kurowska sprzedala swoje imie
        ( z czegoś ona biedna aktoreczka musi zyc ) dla tej bandy oszustow i razem z
        nimi czerpie korzysci z ludzkiej glupoty i naiwnosci.

Jak chcesz to wejdz sobie na tą strone i przeczytaj
        odra.art.pl/comment_show.php/17/36

naprawde nie dajcie sie nabrac, to wszystko jedno wielkie oszustwo, jak sami
        mieliscie okazje przeczytac sprawa bedzie niedlugo oddana do prokuratora
        Pozdrawiam I.
    • Gość: Durna Re: ***UWAGA-***Biotonic- kogo oszukała ta firma IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.04, 06:24
      Ja tez kupilam, a co gorsze...wierzylam.
      Naiwna.
    • grzegorz_zabielski Re: ***UWAGA-***Biotonic- kogo oszukała ta firma 17.04.04, 18:56
      Witam wszystkich

Jak to dobrze, że jest coś takiego jak Internet, już miałem dzwonić i zamawiać.
      W piątkowym dodatku "SuperTV" gazety "Super Express" jest reklama, ale to nie
      byle jaka, na dwie środkowe strony, "Dlaczego postanowiłam, że już nigdy nie
      będę gruba".
      Grażyna Bukowska (nie byle kto) wyjawia nam, jak rozpad jej małżeństwa wpłynął
      na podjęcie ważnej decyzji. "Oto, jak jedno spotkanie pozwoliło jej dokonać
      odkrycia, dzięki któremu schudła 23 kg i odzyskała figurę dwudziestolatki". Po
      przeczytaniu tego dosyć obszernego artykułu zamiarowałem się z kupnem czegoś o
      nazwie: "Kuracja pozwalająca schudnąć do 10 kg w mniej niż 20 dni za cenę 79 zł
      zamiast 158 zł". Jednak postanowiłem zasięgnąć informacji na temat firmy
      Biotonic Sp. z o.o., no i bardzo dobrze zrobiłem :)
      Nie rozumiem tylko jednego, jak taka znana osobistość jak pani Grażyna Bukowska
      pomaga takim oszustom. WSTYD PANI GROŻYNO WIELKI WSTYD!!!

Pozdrawiam wszystkich oszukanych i tych, co w porę się zorientowali.
      Grzegorz
      • jutta_30 Re: ***UWAGA-***Biotonic- kogo oszukała ta firma 22.04.04, 10:51
        Cześć!
        Będę naiwna, po raz ostatni. Bo chcę sprawdzić, a spróbuje tym razem odważnie,
        czy faktycznie oddają kasę (jeżeli oczywiście nie bedzie rezultatów).
        Pani Bukowska wydaje się być osobą, która nie wiele ma z tzw. "artystycznego
        podejścia do rzeczywistości". jakiś wywiad, a może artkuł.., sama nie pamiętam.
        Ale obraz mam wyraźnie osoby konkretnej, realistycznej i bezkompromisowej. Mam
        nadzieję, że się nie mylę, bo inaczej "oj, wstyd Pani Grażynko, wstyd.." i na
        pewno nie pozostawię to bez echa. Jest osoba publiczną, w dodatku mającą
        wzbudzać zaufanie, więc wątpię, czy podjęłaby się takiego ryzyka.
        Pozdrawiam, trzymajcie kciuki.
        Jutka
        • ilosternka Re: ***UWAGA-***Biotonic- kogo oszukała ta firma 22.04.04, 19:02
          Gratuluje odwagi ,musze cie niestety rozczarowac ze nie jestes pierwsza osoba
          ktora odeslala tej firmie ich produkty.
          Wiem od wielu osob ze po odeslaniu tych wspanialych np.tabletek, nie bylo
          zadnego odzewu. Po interwencjach poinformowano dane osoby iz firma zwraca
          pieniadze ale dopiero po 90 dniach, a po 90 dniach firma ta nie odpowiedala na
          listy i telefony,
          Zycze szczescia, jak ci sie uda to nas poinformuj , bo ja moich pastylek
          jeszcze nie odeslalam
          Ilona
          • Gość: jutta_30 Re: ***UWAGA-***Biotonic- kogo oszukała ta firma IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 22.04.04, 20:46
            Na pewno powiadomię :)
            A przy okazji; jakieś rezultaty (oprócz uszczuplonej kieszeni)?
            Tabletek nie oddałaś, bo jak przypuszczam (Biotonic na to właśnie liczy)
            odpuściłaś?
            Pozdrawiam,
            Jutta
            • ilosternka Re: ***UWAGA-***Biotonic- kogo oszukała ta firma 23.04.04, 12:41
              Rezultatow zero - nic - nada !!!nawet glupie pol kila po ponad dwu miesiecznej
              kuracij. Tabletek nie oddalam do dzis , co nie znaczy ze tego jeszcze nie
              zrobie. Ciekawe jaką dostaniesz odpowiedz
              • mcattery Oddaj masz prawo! 23.04.04, 21:02
                Wszyskich,ktorzy zostali oszukani namawiam do dochodzenia swoich pieniedzy.

• lilimarlene1 Re: ***UWAGA-***Biotonic- kogo oszukała ta firma 24.04.04, 18:13
                Muszę dołączyć się do grona naiwnych,niestety.
    • vitalia Re: ***UWAGA-***Biotonic- kogo oszukała ta firma 17.04.04, 19:16
      Tak to jest jak się wierzy w takie gazetowe pierdoły. Baba kasę zgarnęła za
      reklamę i ma gdzieś wszystkich.
      • ilosternka Re: ***UWAGA-***Biotonic- kogo oszukała ta firma 18.04.04, 00:54
        Masz racje , ale czlowiek uczy sie na blędach. To wyglądało naprawdę
        wiarygodnie w innym przypadkubym tego nie kupila. Najlepsze jest to ze zanim ta
        firma zaczela to rozprowadzać na Polskim rynku , przeczytalam artykul w gazecie
        niemieckiej gdzie tez opisywano ten cudowny srodek i Polska aktorke ( kurowską)
        ktora w ten wspanialy sposob schudla . Naprawde mozna bylo sie nabrac.
        • vitalia Re: ***UWAGA-***Biotonic- kogo oszukała ta firma 18.04.04, 01:11
          No ..a teraz jest super reklama w telewizji,,,naklejasz plasterek i
          chudniesz,albo zakadasz czarodziejskie sandałki i też chudniesz .Ciekawe kto
          się na to nabiera.
          • ilosternka Re: ***UWAGA-***Biotonic- kogo oszukała ta firma 18.04.04, 11:14
            Mam nadzieje ze takich naiwnych bedzie coraz mniej , wiec nalezy tekie oszustwa
            naglaśniać.
            • vitalia Re: ***UWAGA-***Biotonic- kogo oszukała ta firma 18.04.04, 11:21
              Oczywiście,że tak.A widziałaś tą nową reklamę DOVE,jak dziewczyna skórę
              zdejmuje???No ,nie ma jak to działanie na podświadomość młodych
              dziewczątek,albo całe życie odchudzających się.,,Smarujesz się DOVE i poprosty
              zmieniasz starą skórę na nową.Dobre co?? A kasa się kręci.
              • Gość: JoP Re: ***UWAGA-***Biotonic- kogo oszukała ta firma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.04, 17:47
                To nie jest Dove.
                • Gość: gogo Re: ***UWAGA-***Biotonic- kogo oszukała ta firma IP: *.mtnet.com.pl / *.mt.pl 18.04.04, 18:29
                  a najbardziej z wsystkiego wkurzyło mnie to ze majac juz moj adres przyslali
                  mi (albo przekazali go dalej) list od wrozki! ktora psala ze siedzac w transie
                  wypadla jej karta z moimi danymi! ciekawe skad ja miala;-/ i cos tam dalej bylo
                  napisane ale nie wiem bo podarlam !
                  • ilosternka Re: ***UWAGA-***Biotonic- kogo oszukała ta firma 18.04.04, 23:11
                    Bo niestety jak juz sprawzono, ta mafijna firma zarabia glównie na tym ze
                    sprzedaje adresy innym firmą.
    • ameelia Re: ***UWAGA-***Biotonic- kogo oszukała ta firma 24.04.04, 22:18
      to ja tylko chciałam dodać, że moja mama również zamówiła te pastylki, zużyła jedno opakowanie - bez efektów, więc im odesłała. I kilka tygodni temu dostała pieniądze z powrotem. Nie wiem, po jakim czasie zwracają, ale to był na pewno długi okres czasu, bo w pierwszym momencie w ogóle nie wiedziała, skąd może mieć zwrot. Nie zwracają co prawda całości, są odliczone chyba opłaty pocztowe, ale dobre to niż nic

Ameelia
    • beaw27 Re: ***UWAGA-***Biotonic- kogo oszukała ta firma 27.04.04, 23:34
      Zamowiłam ten nieszczęsny słodzik we wrześniu ubiegłego roku. Zużyłam całe 2
      opakowania ( mimo, iż nie słodzę normalnie żadnych napojów i picie czegokolwiek
      z dodatkiem extra fit było dla mnie nie lada wysiłkiem ).Nie schudłam ani 100g.
      6 listopada 2003 odesłałam im 2 puste opakowania i czekałam na ich odzew. Po
      miesiącu sama zadzwoniłam z zapytaniem kiedy dostanę zwrot pieniędzy.Pani jakoś
      mętnie tłumaczyła mi , że mają 6 tygodniowe opóźnienia w zwrotach i że
      oczywiście dostanę kasę, ale za następne 6 tygodni. Myślałam, że to pic na wodę
      i " molestowałam " ich jeszcze 2-3 razy telefonicznie i 21 stycznia 2004
      dostałam przekazem pocztowym do domu zwrot 99 PLN, czyli tyle ile kosztowały te
      pastylki.Potrącili sobie tylko za wysyłkę, ale s... ich pies - dobre i to.Już
      nigdy więcej od nic i tak nie kupię. MOżna dać się raz nabrać, ale drugi raz to
      byłaby już z mojej strony głupota.
      Nie poddawajcie się tylko bombardujcie ich telefonami i NIE ODPUSZCZAJCIE IM !!!
      • ilosternka Re: ***UWAGA-***Biotonic- kogo oszukała ta firma 03.05.04, 13:55
        Jestem milezaskoczona wypowiedziami ze Biotonic wyplacila pieniadze !!!!!!!!!
        wiec moze nie wszystko stracone , wysle tez moje pastylki spowrotem, zobaczymy
        co bedzie .Zastanawiam sie tylko ile ludzi mysli tak jak ja myslalam ze to i
        tak nic nie da , wiec nie warto wysylac towaru spowrotem bo i tak sie pieniedzy
        nie dostanie. Nie ma mnie w tej chwili w Polsce , ale zaraz jak wroce wysle to
        swinstwo Zobaczymy - dam znac
        • mcattery Ilosternka wysylaj po zwrot koniecznie! 03.05.04, 21:35
    • Gość: Grzesiek Uwaga nie kupujcie cudownej diety M.Drozd IP: *.mni.pl 29.04.04, 23:32
      Z jej tajemnymi przyprawami.To jakies zwykle przyprawy ze soba zmieszane.
      A ksiazka z dieta jest kretynska po prostu.

Uwaga na firmy ZAAP
      Biotonic
    • beaw27 Pastylki z zielonej herbaty też są do d.... 03.05.04, 22:25
      Kiedyś też to świństwo zamówiłam i nic nie dało. Wtedy nie odesłałam i to był
      błąd dlatego teraz im nie odpuściłam i odzyskałam pieniądze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka